ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρώτη κατοικία: Πώς θα χορηγηθεί η επιδότηση σε νέα ζευγάρια – Οι προϋποθέσεις

«Ξεκλειδώνει» η ανέγερση σύγχρονων κατοικιών από τον ΟΑΕΔ.
Πρώτη κατοικία: Πώς θα χορηγηθεί η επιδότηση σε νέα ζευγάρια – Οι προϋποθέσεις

Πρώτη κατοικία: Βήμα-βήμα προχωρά η εθνική στρατηγική για τους νέους που «κουμπώνει» με την επιδότηση δανείου κατοικίας σε νέα ζευγάρια που ξεκινούν τη ζωή τους.

Oι παροχές που σχεδιάζεται να ενεργοποιηθούν είναι η επιδότηση ενοικίου και η επιχορήγηση για την απόκτηση πρώτης κατοικίας µε επιδοτούµενα δάνεια αλλά και µε τη µέθοδο rent to own, δηλαδή µε συµφωνία ενοικίασης για ορισµένο χρονικό διάστηµα και δυνατότητα αγοράς πριν από τη λήξη της
µίσθωσης.

Προβλέπεται επίσης η κατασκευή, ανακατασκευή και παραχώρηση-ενοικίαση κοινωνικών κατοικιών µε συµπράξεις δηµόσιου και ιδιωτικού τοµέα (Σ∆ΙΤ).

Τα νέα προγράµµατα, που θα σχεδιαστούν µε βάση τις βέλτιστες ευρωπαϊκές πρακτικές, χαρακτηρίζονται έξυπνα και στοχευµένα, µε σκοπό τη διευκόλυνση των νέων και των ζευγαριών που ξεκινούν τη ζωή τους.

Να σημεωθεί ότι παρά την κατάργηση των στεγαστικών προγραµµάτων οι εργαζόµενοι του ιδιωτικού τοµέα εξακολούθησαν έως το 2020 να καταβάλλουν τις εισφορές υπέρ των φορέων.

Τα δύο τελευταία χρόνια η υποχρέωση καταβολής εισφοράς έχει ανασταλεί καθώς η σωρευτική µείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 3,90 ποσοστιαίες µονάδες προήλθε από τις κρατήσεις υπέρ της ανεργίας, του τέως Οργανισµού Εργατικής Κατοικίας και του Λογαριασµού Επαγγελµατικής Κατάρτισης (ΛΑΕΚ).




Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Πρώτη κατοικία: Πώς θα χορηγηθεί η επιδότηση σε νέα ζευγάρια – Οι προϋποθέσεις», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.