ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρώτοι σε θρησκευτική ευσέβεια οι Έλληνες στον Δυτικό Κόσμο

Πιο πιστοί οι Έλληνες από όλους τους λαούς στον λεγόμενο Δυτικό Κόσμο, σύμφωνα με έρευνα  του Pew Research Center, που έλαβε χώρα μεταξύ 34 κρατών και δημοσιοποιήθηκε στις 20 Ιουλίου. Στην έρευνα που πραγματοποιήθηκε το 2019 έλαβαν μέρος συνολικά 38.000 πολίτες και τα ευρήματα της είναι εντυπωσιακά για το βάθος της θρησκευτικότητας των Ελλήνων. Στο...
Πρώτοι σε θρησκευτική ευσέβεια οι Έλληνες στον Δυτικό Κόσμο

Πιο πιστοί οι Έλληνες από όλους τους λαούς στον λεγόμενο Δυτικό Κόσμο, σύμφωνα με έρευνα  του Pew Research Center, που έλαβε χώρα μεταξύ 34 κρατών και δημοσιοποιήθηκε στις 20 Ιουλίου.

Στην έρευνα που πραγματοποιήθηκε το 2019 έλαβαν μέρος συνολικά 38.000 πολίτες και τα ευρήματα της είναι εντυπωσιακά για το βάθος της θρησκευτικότητας των Ελλήνων.

Στο ερώτημα «πόσο σημαντική είναι η θρησκεία για την ζωή σας» οι Έλληνες απαντούν με το αστρονομικό ποσοστό του 80% πως είναι «σημαντική» ενώ για ως προς την προσευχή το 73% των Ελλήνων απαντά πως «παίζει σημαντικό ρόλο στη ζωή τους».

Στον αντίποδα βρίσκονται κράτη όπως η Γαλλία, η Σουηδία, Τσεχία και η Ολλανδία, οι πολίτες των οποίων, βάσει των ερωτημάτων που τους ετέθησαν απάντησαν ότι συνδέονται λιγότερο με την πίστη.

Στη Γαλλία μόλις το 15% των πολιτών πιστεύει ότι η πίστη στον Θεό ταυτίζεται με την ηθική, ενώ τα αντίστοιχα ποσοστά σε Τσεχία και Σουηδία είναι 14% και 9% αντίστοιχα.

Οι Σουηδοί δηλώνουν κατά 78% ότι η θρησκευτική πίστη έχει ελάχιστη ή σχεδόν καθόλου σημασία για την ζωή τους ενώ το αντίστοιχο ποσοστό των Βρετανών είναι 60%.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Πρώτοι σε θρησκευτική ευσέβεια οι Έλληνες στον Δυτικό Κόσμο», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.