ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρώτο κρούσμα κορονοϊού στην Ελλάδα! (vids)

Το πρώτο κρούσμα κορονοϊού καταγράφηκε στην Ελλάδα!
Πρώτο κρούσμα κορονοϊού στην Ελλάδα! (vids)

Ο κορονοϊός έφτασε στην Ελλάδα Ελλάδα! Το πρώτο κρούσμα εντοπίστηκε στη Θεσσαλονίκη.

Μια 38χρονη Ελληνίδα που είχε ταξιδέψει πρόσφατα στην Βόρεια Ιταλία βρέθηκε θετική στον κορονοϊό και νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Είναι το πρώτο θετικό δείγμα κορονοϊού στην Ελλάδα που μπαίνει πλέον στην λίστα με τις χώρες που έχουν εντοπιστεί κρούσματα κορονοϊού.

Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Υγείας η 38χρονη γυναίκα εντοπίστηκε στη Θεσσαλονίκη και οικειοθελώς απομονώνονται όλοι όσοι ήρθαν σε επαφή μαζί της τις τελευταίες ημέρες. Η νεαρή γυναίκα είναι σε καλή κατάσταση και παρακολουθείται από ομάδα γιατρών.

Αρνητικό ήταν αντίθετα το ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού στο νοσοκομείο «Αττικόν».

Πρόκειται για τον 57χρονο άνδρα από τον Πειραιά που εισήχθη την Τρίτη με συμπτώματα λοίμωξης από κορωνοϊό, με επικρατέστερο τον πυρετό.

Ο άνδρας είχε επιστρέψει από ταξίδι στην Ιταλία, επισκεπτόμενος εμπορική έκθεση στο Μιλάνο, και μετα απο συντομη παραμονη στο σπιτι του, παρουσίασε υψηλό πυρετο. Διεκομισθη με το ΕΚΑΒ χθες στο νοσοκομείο, ελήφθη γενετικο υλικο που απεσταλη στο Ινστιτούτο Παστερ.

Ο 57χρονος νοσηλεύεται ήδη σε θάλαμο αρνητικης πίεσης με καλή κλινική εικόνα και του χορηγείται ήδη η ενδεδειγμενη αγωγή ενώ οι οικείοι του είχαν τεθεί προληπτικά σε κατ’ οικον περιορισμό.

Εν τω μεταξύ στο «Λαϊκό» νοσοκομείο έχει εισαχθή ένα ακόμα υπόπτο κρούσμα και ελέγχεται το ληφθέν γενετικό υλικό από το Ινστιτούτο Παστέρ. Τα αποτελέσματα αναμένονται νωρίς το απόγευμα.

Κάντε follow στο Sportime

Κάντε like στην σελίδα του Sportime στο Facebook

Ακολουθήστε το Sportime στο Instagram

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Πρώτο κρούσμα κορονοϊού στην Ελλάδα! (vids)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μιχάλης Γκιουλένογλου

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.