ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρωτοχρονιά με αυστηρό lockdown: Τι ισχύει

Πρωτοχρονιά με lockdown και SMS φέτος, σε μια νέα χρονιά που όλοι ελπίζουν σύντομα να επιστρέψουν στην κανονικότητα. Διαβάστε τα μέτρα που ισχύουν. Με αυστηρούς κανόνες και περιορισμούς, όπως και τα Χριστούγεννα,εορτάζεται και η Πρωτοχρονιά, προκειμένου να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός που μπορεί να οδηγήσει σε άνοδο των κρουσμάτων. Οι αρχές από το βράδυ της παραμονής...
Πρωτοχρονιά με αυστηρό lockdown: Τι ισχύει

Πρωτοχρονιά με lockdown και SMS φέτος, σε μια νέα χρονιά που όλοι ελπίζουν σύντομα να επιστρέψουν στην κανονικότητα. Διαβάστε τα μέτρα που ισχύουν.

Με αυστηρούς κανόνες και περιορισμούς, όπως και τα Χριστούγεννα,εορτάζεται και η Πρωτοχρονιά, προκειμένου να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός που μπορεί να οδηγήσει σε άνοδο των κρουσμάτων.

Οι αρχές από το βράδυ της παραμονής έχουν βγει για «σαφάρι» στους δρόμους και πραγματοποιούν ελέγχους προκειμένου να τηρηθούν τα μέτρα που έχει θεσπίσει η κυβέρνηση για τον περιορισμό διάδοσης του κορονοϊού.

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με τις κυβερνητικές οδηγίες, το μέγιστο επιτρεπτό όριο ατόμων ανά σπίτι για τα ρεβεγιόν και τις οικογενειακές συναθροίσεις είναι τα εννέα άτομα, δηλαδή δύο οικογένειες.

Την ίδια ώρα, οι εκκλησίες θα είναι ανοιχτές μόνο την ημέρα της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων, ενώ θα υπάρχει και ανώτατο όριο στον αριθμό των πιστών που θα μπορούν να βρίσκονται μέσα στους ναούς, με μέγιστο αριθμό πιστών τα 25 άτομα για απλές εκκλησίες και 50 άτομα αν πρόκειται για μητροπόλεις.

Για τις μετακινήσεις των πολιτών, ισχύουν τα μέτρα που εφαρμόζονται εδώ και καιρό, με τη χρήση SMS στον ειδικό αριθμό 13033, με τη χρήση ειδικού εντύπου ή με τη χρήση χειρόγραφης βεβαίωσης από τους πολίτες, στην οποία θα αναφέρουν τον τόπο αφετηρίας, τον τόπο προορισμού, τον σκοπό της μετακίνησης και την κατά προσέγγιση ώρα της μετακίνησης.

Η απαγόρευση της κυκλοφορίας για τις νυχτερινές ώρες συνεχίζει να ισχύει από τις 22:00 το βράδυ μέχρι τις 05:00 τα ξημερώματα, εκτός από επείγοντα περιστατικά.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Πρωτοχρονιά με αυστηρό lockdown: Τι ισχύει», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.