ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παραμονή Πρωτοχρονιάς: Πόσα είναι τα αστυνομικά μπλόκα στην Αττική

Περισσότερα από 30 μπλόκα σε κεντρικές οδικές αρτηρίες στην Αττική έχει στήσει η Αστυνομία την παραμονή Πρωτοχρονιάς λίγο πριν από την έλευση του 2021.
Παραμονή Πρωτοχρονιάς: Πόσα είναι τα αστυνομικά μπλόκα στην Αττική

Περισσότερα από 30 μπλόκα σε κεντρικές οδικές αρτηρίες στην Αττική έχει στήσει η Αστυνομία την παραμονή Πρωτοχρονιάς λίγο πριν από την έλευση του 2021.

Οι έλεγχοι για τις μετακινήσεις των πολιτών εν μέσω lockdown είναι αυστηροί ειδικά από τις 22.00 απόψε το βράδυ όταν και ξεκινά η νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας.

Οι έλεγχοι για τις μετακινήσεις των πολιτών την παραμονή Πρωτοχρονιάς είναι σαρωτικοί -κάτι που είχε προαναγγείλει και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

«Δέκα το βράδυ δεν θα κυκλοφορεί κανείς στους δρόμους. Δέκα το βράδυ η πόλη πρέπει να είναι “νεκρή”, για να μπορέσουμε να διασφαλίσουμε ότι οι επόμενες μέρες θα είναι μέρες που θα μπορούμε να μην πάρουμε και άλλα μέτρα ούτως ώστε να κλείσουμε τη ζωή των ανθρώπων», είχε πει.

Tόσο κατά τη μετάβαση όσο και κατά την επιστροφή των πολιτών από το σπίτι όπου είναι προγραμματισμένο το ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς, πρέπει να γίνεται αποστολή του κωδικού «6» στο 13033.

Προβλέπεται, επίσης, μετακίνηση και με τη χρήση ειδικού εντύπου ή με τη χρήση χειρόγραφης βεβαίωσης από τους πολίτες, στην οποία αναφέρεται ο τόπος αφετηρίας, ο τόπος προορισμού, ο σκοπός της μετακίνησης και η κατά προσέγγιση ώρα της μετακίνησης.

Από την απαγόρευση της κυκλοφορίας για τις νυχτερινές ώρες, εξαιρούνται έκτακτα περιστατικά υγείας, καθώς και αν πρόκειται για εργαζόμενους ή για σύντομη βόλτα σκύλου ή άλλου κατοικιδίου σε κοντινή απόσταση από το σπίτι.

Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο των μέτρων για περιορισμό των μετακινήσεων και αποφυγή φαινομένων συνωστισμού, έκλεισαν οι σταθμοί του Μετρό «Ομόνοια», «Πανεπιστήμιο», «Σύνταγμα», «Ευαγγελισμός», «Μοναστηράκι» και «Ακρόπολη».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Παναθηναϊκός: Πολύ κουβέντα για το τίποτα

Όλες οι ειδήσεις σήμερα από το Sportime

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Παραμονή Πρωτοχρονιάς: Πόσα είναι τα αστυνομικά μπλόκα στην Αττική», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.