ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρωτομαγιά 2022: Μεταφέρεται και φτιάχνει νέο τριήμερο! Πότε θα πέσει η αργία!

Νέο τριήμερο την Πρωτομαγιά με τους πολίτες να κερδίζουν ακόμα μία μέρα ξεκούραση.
Πρωτομαγιά 2022: Μεταφέρεται και φτιάχνει νέο τριήμερο! Πότε θα πέσει η αργία!

Θα μεταφερθεί όπως έγινε γνωστό η Πρωτομαγιά του 2022, όπως άλλωστε έγινε και πέρσι όπως αποφάσισε το Υπουργείο Υγείας.

Συγκεκριμένα, δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα, ωστόσο αφού πέφτει Κυριακή, θα μεταφερθεί τη Δευτέρα 2 Μαΐου.

Η ημέρα είναι υποχρεωτική αργία, τόσο για τους εργαζόμενους αλλά και τους εργοδότες και αυτό δεν αλλάζει ό,τι και να γίνει.

Πρωτομαγιά 2022: Πώς πληρώνεται η αργία;

Όπως προείπαμε η Πρωτομαγιά είναι υποχρεωτική αργία, ωστόσο υπάρχουν κάποια εργαζόμενοι, η δουλειά των οποίων δε σταματάει.

Έτσι αυτοί πληρώνονται διαφορετικά τη συγκεκριμένη ημέρα. Σύμφωνα με το ΚΕΠΕΑ της ΓΣΕΕ για την πληρωμή των εργαζομένων στις αργίες, προβλέπονται τα ακόλουθα:

  • Για τους εργαζόμενους που αμείβονται με ημερομίσθιο και δεν θα απασχοληθούν κατά την 1η Μαΐου δικαιούνται να λάβουν το καταβαλλόμενο ημερομίσθιό τους χωρίς καμία προσαύξηση.
  • Για τους εργαζόμενους που αμείβονται με ημερομίσθιο και θα απασχοληθούν κατά την 1η Μαΐου θα λάβουν το συνήθως καταβαλλόμενο ημερομίσθιο και προσαύξηση 75% που θα υπολογιστεί στο νόμιμο ωρομίσθιό τους για όσες ώρες απασχοληθούν.
  • Σε περίπτωση που αμείβονται με μηνιαίο μισθό, εάν η επιχείρηση λειτουργεί κατά τις Κυριακές και αργίες θα λάβουν μόνο προσαύξηση 75% που υπολογίζεται στο νόμιμο ωρομίσθιό τους για όσες ώρες απασχοληθούν, ενώ αν πρόκειται για επιχείρηση που αργεί και εκτάκτως λειτουργήσει την 1η Μαΐου θα λάβουν επιπλέον της προσαύξησης 75% (επί του νομίμου ωρομισθίου τους) και τόσα ωρομίσθια του καταβαλλόμενου μισθού για όσες ώρες απασχολήθηκαν.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Πρωτομαγιά 2022: Μεταφέρεται και φτιάχνει νέο τριήμερο! Πότε θα πέσει η αργία!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Στέλιος Ανδρικάκης

Ο Στέλιος Ανδρικάκης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 23/5/1992. Από μικρή ηλικία άρχισε την ενασχόληση του με διάφορα αθλήματα και κυρίως με την κολύμβηση, ωστόσο το άνοιγμα του ραδιοφώνου σε μία αθλητική εκπομπή άλλαξε τελείως την οπτική και τα «θέλω» του. Η αγάπη του για την αθλητική δημοσιογραφία και το ραδιόφωνο άρχισε να μεγαλώνει και έτσι το Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ στο οποίο φοίτησε ήταν μονόδρομος. Μετά από την πορεία του σε αρκετά sites, ήρθε η πρόταση από το Sportime, στο οποίο και βρίσκεται από το 2018 μέχρι και σήμερα.