ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προβληματισμός για το άνοιγμα των σχολείων: Τζούφη, Κεφαλίδου και Κοκονάς στο MEGA

Η Μερόπη Τζούφη, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Πρώην Υφυπουργός Παιδείας, η Χαρά Κεφαλίδου, βουλευτής ΚΙΝΑΛ, τομεάρχη παιδείας και ο Θανάσης Κοκονάς, πρόεδρος ομοσπονδίας γονεών και κηδεμόνων κεντρικής Μακεδονίας, σχολίασαν στο «MEGA Σαββατοκύριακο» για το σχέδιο της κυβέρνησης για το άνοιγμα των σχολείων. Για μια εξελισσόμενη πανδημία που δεν γνωρίζουμε πως θα κυλήσει το επόμενο χρονικό διάστημα έκανε...
Προβληματισμός για το άνοιγμα των σχολείων: Τζούφη,  Κεφαλίδου και Κοκονάς στο MEGA

Η Μερόπη Τζούφη, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Πρώην Υφυπουργός Παιδείας, η Χαρά Κεφαλίδου, βουλευτής ΚΙΝΑΛ, τομεάρχη παιδείας και ο Θανάσης Κοκονάς, πρόεδρος ομοσπονδίας γονεών και κηδεμόνων κεντρικής Μακεδονίας, σχολίασαν στο «MEGA Σαββατοκύριακο» για το σχέδιο της κυβέρνησης για το άνοιγμα των σχολείων.

Για μια εξελισσόμενη πανδημία που δεν γνωρίζουμε πως θα κυλήσει το επόμενο χρονικό διάστημα έκανε λόγο η κυρία Μερόπη Τζούφη, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Πρώην Υφυπουργός Παιδείας. «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι βρισκόμαστε σε μία έξαρση της νόσου σημαντική, και πρέπει να είμαστε όλοι προσεκτικοί», τόνισε.

Για να σταθεί στο κυβερνητικό αλαλούμ που προέκυψε «με την αρμόδια Υπουργό Παιδείας να ζητά από τους γονείς να πληρώσουν οι ίδιοι τις μάσκες, την ώρα που ο Υπουργός Εσωτερικών μιλούσε για δωρεάν διάθεσή τους, γεγονός που οδήγησε τον πρωθυπουργό να εγκαλέσει τα κόμματα για το αν είμαστε υπέρ του ανοίγματος των σχολείων παρότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει εξαρχής καταθέσει συγκεκριμένο πλάνο».

Σύμφωνα με την κυρία Τζούφη, χάθηκε πολύτιμος χρόνος το καλοκαίρι ο οποίος θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την βέλτιση οργάνωση και προετοιμασία του ανοίγματος των σχολείων με όρους που θα διασφάλιζαν την υγεία εκπαιδευτικών και μαθητών.

Σαφής ήταν η θέση της κυρίας Χαράς Κεφαλίδου, βουλευτή ΚΙΝΑΛ, τομεάρχη παιδείας.«Η νόσος είναι σε εξέλιξη, τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί πρέπει να επιστρέψουν στα σχολεία με ασφάλεια».Τόνισε δε, ότι το άνοιγμα των σχολείων, έχει για κάθε κυβέρνηση έναν συμβολισμό «την επιστροφή στην κανονικότητα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Oruc Reis: Οι εφιαλτικές ημέρες του τουρκικού υποβρυχίου στον βυθό του Αιγαίου

«Κρύψαμε όλα τα προβλήματα της εκπαίδευσης πίσω από την πανδημία», σημείωσε η κ. Κεφαλίδου.  «Η μάσκα δεν είναι πανάκεια, πρέπει να υπάρξουν κι άλλα μέτρα» τόνισε, κάνοντας λόγο για επιπλέον μέτρα προφύλαξης, όπως αποστάσεις ανάμεσα στους μαθητές, μειωμένο αριθμό μαθητών εντός της τάξης, νέες υποδομές ειδικά στα αστικά κέντρα, αλλά και τεστ στους εκπαιδευτικούς με δημοσία δαπάνη.

Παίρνοντας τον λόγο, ο πρόεδρος της ομοσπονδίας γονεών και κηδεμόνων της κεντρικής Μακεδονίας, κ. Θανάσης Κοκονάς, στάθηκε στον μεγάλο προβληματισμότ ων γονιών, από τον περασμένο Απρίλη κιόλας, που δεν είναι άλλος από τους όρους με τους οποίους θα λειτουργήσουν τα σχολεία.

«Θέλουμε τα παιδιά να ενταχθούν στην εκπαιδευτική διαδικασία, αλλά υπάρχει προβληματισμό, γιατί από πλευράς κυβέρνησης το μόνο μέτρο που έχει ανακοινωθεί μέχρι σήμερα, 15 μέρες πριν, είναι η χρήση μάσκας, ενώ εμείς είχαμε θέσει μια σειρά από ζητήματα», υπογράμμισε.

«Υπάρχει μεγάλο ζήτημα με την κατάσταση που επικρατεί με τις αίθουσες. Υπάρχουν για παράδειγμα αίθουσες που είναι σε υπόγεια, δεν αερίζονται κλπ. Ενώ υπάρχει κενό και στην εκπαιδευτική διαδικασία που δεν ξέρουμε πως θα καλυφθεί». πρόσθεσε.

Ερωτηθείσα η κυρία Τζούφη για το τι μπορεί να γίνει στις εναπομείνασες ημέρες. «Μπορούν να υπάρξουν έκτακτες ανάγκες του προϋπολογισμού και να γίνει πολύ μεγάλη προσπάθεια από το Υπουργείο για επιπλέον προσωπικό. Να υπάρξει ένα συντονιστικό όργανο παιδείας – υγείας που θα επικοινωνεί με τον ΕΟΔΥ και την πολιτική προστασία».

«Υπάρχει το πόρισμα της επιτροπής Πισσαρίδη, η οποία επιτροπή λέει ότι η παιδεία θέλει διάλογο και συνεναίσεις βάζει κάποια κριτήρια αξιολόγησης, αξιοκρατίας, μετρήσιμων στόχων, κριτηρίων. Κι εμείς έχουμε ένα Υπουργείο Παιδείας που έφαγε δύο μήνες για να τοποθετήσει κομματικά στελέχη του στην εκπαίδευση», υπογράμμισε η κ. Κεφαλίδου κλείνοντας.

Πηγή: megatv.com

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ SPORTIME ONLINE

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Προβληματισμός για το άνοιγμα των σχολείων: Τζούφη, Κεφαλίδου και Κοκονάς στο MEGA», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.