ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προβοκάτσια είδαν οι υπέρ του συλλαλητηρίου, ακροδεξιούς η κυβέρνηση και η ΕΛ.ΑΣ

Οι καταγγελίες διοργανωτών και αντιπολίτευσης
Προβοκάτσια είδαν οι υπέρ του συλλαλητηρίου, ακροδεξιούς η κυβέρνηση και η ΕΛ.ΑΣ

Το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία είχε παλμό και πάθος, με πλήθος κόσμου να λέει ένα βροντερό «όχι» στη Συμφωνία των Πρεσπών. Είχε όμως και ένταση, επεισόδια και εκτεταμένη χρήση χημικών.

Τα σοβαρά επεισόδια που σημειώθηκαν μπροστά από το Κοινοβούλιο ερμηνεύτηκαν διαφορετικά από τους διοργανωτές του συλλαλητηρίου και την αξιωματική αντιπολίτευση, που είδαν προβοκάτσια για να διαλυθεί η μεγάλη συγκέντρωση, και από την κυβέρνηση και την ΕΛΑΣ που έκαναν λόγο για άτομα από τον ακροδεξιό χώρο που προκάλεσαν τα επεισόδια.

Όταν άρχισαν τα επεισόδια και η μεγάλη χρήση χημικών που έκανε την ατμόσφαιρα αποπνικτική στην πλατεία Συντάγματος, από τα μεγάφωνα οι διοργανωτές άρχισαν να καταγγέλλουν την αστυνομία για προσπάθεια διάλυσης του συλλαλητηρίου, καλώντας τον κόσμο να παραμείνει στη διαδήλωση.

Και η Νέα Δημοκρατία, με ανακοίνωσή της, κατήγγειλε την κυβέρνηση ότι έδειξε το πιο «σκοτεινό και αυταρχικό της πρόσωπο», σχολιάζοντας «την επίδειξη αυταρχισμού». Η αξιωματική αντιπολίτευση κατήγγειλε πως χρησιμοποιήθηκαν μεγάλες ποσότητες χημικών «για να διαλύσουν τους εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που συγκεντρώθηκαν από όλη την Ελλάδα για να διαδηλώσουν ειρηνικά εναντίον της επιζήμιας Συμφωνίας των Πρεσπών».

Από την πλευρά τους, πηγές της Αστυνομίας έκαναν λόγο για ακροδεξιούς, ενώ ανακοίνωση εξέδωσε και το γραφείο του πρωθυπουργού, μιλώντας για «ακραία στοιχεία» και «μέλη της Χρυσής Αυγής», που έδωσαν τον τόνο για ακόμα μία φορά.

«Η εκτίμησή μας είναι ότι τα άτομα που προκάλεσαν τα επεισόδια κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου στην πλατεία Συντάγματος ανήκουν στον ακροδεξιό χώρο. Ήταν αδύνατο να παρεισφρήσουν στη συγκέντρωση αντιεξουσιαστές, από τα Προπύλαια, όπου είχαν πραγματοποιήσει αντισυγκέντρωση. Οι αντιεξουσιαστές αμέσως μετά το τέλος της συγκέντρωσής τους κατευθύνθηκαν προς τα Εξάρχεια», τόνισαν στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, πηγές της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής.

Ανακοίνωση για τα επεισόδια που σημειώθηκαν έξω από τη Βουλή στη διάρκεια του συλλαλητηρίου κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών εξέδωσε και το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Στην ανακοίνωση γίνεται λόγο για ακραία στοιχεία και μέλη της Χρυσής Αυγής, που «στη προσπάθειά τους να εισβάλουν στη Βουλή με κουκούλες, πέτρες, ξύλα και ρόπαλα, επιτέθηκαν κατά αστυνομικών, στέλνοντας δεκάδες τραυματίες σε νοσοκομεία».

Αποτελεί καθήκον και υποχρέωση, όσων πιστεύουμε και υπηρετούμε τη δημοκρατία, να μην επιτρέψουμε την κατάλυσή της, συνεχίζει η ανακοίνωση.

ΠΗΓΗ:newsbeast.gr

Σεπόλια: Ένας νεκρός από πυρκαγιά σε εγκαταλελειμμένο κτίριο 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Προβοκάτσια είδαν οι υπέρ του συλλαλητηρίου, ακροδεξιούς η κυβέρνηση και η ΕΛ.ΑΣ», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.