ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ψηφιακά πιστοποιητικά μέσα σε λίγα λεπτά – Πότε θα εκδίδονται online οι άδειες γάμου και βάπτισης

Mέσω του gov.gr άρχισαν να εκδίδονται ψηφιακά και ληξιαρχικά πιστοποιητικά.
Ψηφιακά πιστοποιητικά μέσα σε λίγα λεπτά – Πότε θα εκδίδονται online οι άδειες γάμου και βάπτισης

Mέσω του gov.gr άρχισαν να εκδίδονται ψηφιακά και ληξιαρχικά πιστοποιητικά.

Η αρχή έγινε με τα πιστοποιητικά γέννησης, οικογενειακής κατάστασης και ιθαγένειας, ενώ αναμένονται κι άλλα πέντε.

«Κάθε ημέρα εκδίδονται περίπου 22.000 πιστοποιητικά και 2.000 ληξιαρχικές πράξεις. Τι έγινε από χθες, τρία από αυτά τα πιστοποιητικά, γέννησης, ιθαγένειας και οικογενειακής κατάστασης μπορεί ο καθένας να τα βγάλει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τζορτζ Φλόιντ: Παιδικό μπλουζάκι με τη δολοφονία του πωλούνταν μέσω Amazon!

Τις επόμενες 10 ημέρες ληξιαρχική πράξη γέννησης, γάμου και συμφώνου συμβίωσης και μέχρι τέλος Ιουνίου θα ολοκληρώσουμε με ληξιαρχική πράξη θανάτου και το πιστοποιητικό εγγυτέρων συγγενών.

Όλα αυτά δεν χρειάζεται να πας πουθενά, γίνεται από τον υπολογιστή με τους κωδικούς του taxisnet», τόνισε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αρμόδιος για Θέματα Απλούστευσης Διαδικασιών, Γιώργος Γεωργαντάς, μιλώντας στον Realfm 97,8.

Η ψηφιοποίηση δημοτολογικών και ληξιαρχικών πράξεων θα εκτυλιχτεί σε τρεις φάσεις, ανά δέκα ημέρες, και θα έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος Ιουνίου.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ψηφιακά πιστοποιητικά μέσα σε λίγα λεπτά – Πότε θα εκδίδονται online οι άδειες γάμου και βάπτισης», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.