ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ψηφιακή ταυτότητα: Ανοικτή για όλους πλέον η πλατφόρμα – Όλες οι λεπτομέρειες για το Gov.gr Wallet

Συνεχίζεται η διαδικασία έκδοσης ηλεκτρονικής ταυτότητας και διπλώματος, με την εφαρμογή πλέον να είναι ανοιχτή για όλους.
Ψηφιακή ταυτότητα: Ανοικτή για όλους πλέον η πλατφόρμα – Όλες οι λεπτομέρειες για το Gov.gr Wallet

Ψηφιακή ταυτότητα: Συνεχίζεται κανονικά η διαδικασία έκδοσης ψηφιακής ταυτότητας και διπλώματος στην πλατφόρμα της Κυβέρνησης wallet.gov.gr, με τις αιτήσεις να είναι ήδη χιλιάδες.

Από σήμερα Παρασκευή 5 Αυγούστου, μπορούν όλοι οι πολίτες, ανεξάρτητα με το ΑΦΜ τους να μπουν και να κάνουν και αυτοί τις διαδικασίες που απαιτούνται ώστε να εκδόσουν την ηλεκτρονική ταυτότητα.

Ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, έκανε σχετική δημοσίευση, τονίζοντας πως άπαντες μπορούν να κατεβάσουν την σχετική εφαρμογή και να αποκτήσουν ταυτότητα και δίπλωμα. «Το Gov.gr Wallet είναι πλέον διαθέσιμο για όλους τους πολίτες ανεξαρτήτως του ΑΦΜ τους. Μπορείτε να κατεβάσετε την εφαρμογή», έγραψε συγκεκριμένα.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως μέχρι και χθες οι αιτήσεις ξεπέρασαν τις 374.000 για ταυτότητα και τις 287.000 για δίπλωμα οδήγησης.

Ηλεκτρονική Ταυτότητα και Δίπλωμα: Έτσι κάνετε την έκδοση

Στο Sportime σας έχουμε ενημερώσει ακριβώς για το ποια στοιχεία θα αποθηκεύονται πλέον στο κινητό σας και θα είναι διαθέσιμα κυριολεκτικά με το πάτημα ενός κουμπιού.

Για τη διαδικασία έκδοσης ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

-Κατεβάστε την εφαρμογή Gov.gr Wallet στα κινητά σας (είναι διαθέσιμη στα app stores τόσο για android όσο και για iOS συστήματα.

-Ακολουθήστε τη διαδικασία αυθεντικοποίησης των στοιχείων σας με την είσοδο στην εφαρμογή μέσω Taxisnet. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να έχετε είτε καταχωρήσει τον αριθμό του κινητού σας στο Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας είτε να να έχετε βεβαιώσει ψηφιακά την υπογραφή σας μέσω του gov.gr

-Δώστε άδεια για να λαμβάνετε ειδοποιήσεις από την εφαρμογή

-Δημιουργήστε και αποθηκεύστε αντίγραφα της ταυτότητάς σας και του διπλώματός σας. Αρχικά επιλέγετε ποιο έγγραφο θέλετε να εκδωθεί και στη συνέχεια μέσω SMS με έναν κωδικό μιας χρήσης (OTP – One Time Password) τον οποίο και εισάγεται στην εφαρμογή δημιουργείτε το έγγραφο.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ψηφιακή ταυτότητα: Ανοικτή για όλους πλέον η πλατφόρμα – Όλες οι λεπτομέρειες για το Gov.gr Wallet», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κώστας Παπαδόπουλος

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.