ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ψηφιακό δίπλωμα οδήγησης: Αυτή θα είναι η μορφή του (pic)

Στο κινητό και με κωδικούς Taxisnet η παραλαβή του
Ψηφιακό δίπλωμα οδήγησης: Αυτή θα είναι η μορφή του (pic)

Tην μορφή που θα έχει το ψηφιακό δίπλωμα οδήγησης που θα είναι θα έρχεται στο κινητό των υποψήφιων οδηγών, παρουσίασε η ΕΡΤ.

Όπως τόνισε ο γενικός γραμματέας Ψηφιακής Διακυβέρνησης Λεωνίδας Χριστόπουλος, υπό επεξεργασία είναι σε ψηφιακή μορφή να στέλνεται σε κινητά και η ανανέωση της άδειας οδήγησης.

Όπως έχει γίνει γνωστό, η προσωρινή άδεια οδήγησης θα παραλαμβάνεται ψηφιακά μέσω του gov.gr.

Οι επιτυχόντες οδηγοί, εισερχόμενοι στην κατηγορία «Πολίτες και Καθημερινότητα» και ακολούθως στην υποκατηγορία «Μετακινήσεις» του gov.gr, θα ταυτοποιούνται με τους κωδικούς Taxisnet και θα παραλαμβάνουν το ψηφιακό αρχείο (pdf) με την προσωρινή άδεια οδήγησης από την πλατφόρμα drivers.services.gov.gr.

Σε ενδεχόμενο έλεγχο η εγκυρότητα της προσωρινής άδειας θα βεβαιώνεται, είτε μέσω υπερσυνδέσμου (link), είτε μέσω QR code, είτε μέσω κωδικού, που θα φέρει το έγγραφο.

Η προσωρινή άδεια οδήγησης έχει ισχύ για τέσσερις μήνες.

Έτσι θα είναι το ψηφιακό δίπλωμα οδήγησης:

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ψηφιακό δίπλωμα οδήγησης: Αυτή θα είναι η μορφή του (pic)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.