ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Upd: Νεκρός βρέθηκε ο πιλότος του Mirage της Π.Α.

Το ανακοίνωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος
Upd: Νεκρός βρέθηκε ο πιλότος του Mirage της Π.Α.

Νεκρός βρέθηκε ο πιλότος του μαχητικού αεροσκάφους της Πολεμικής Αεροπορίας τύπουMirage 2000-5 κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή περίπου 4 μίλια βορειοανατολικά της Σκύρου.

Την ανακοίνωση έκανε με ανάρτησή του στο Twitter ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, ο οποίος έγραψε: «Ένας Έλληνας πιλότος στο πάνθεον των Ηρώων. Έπεσε υπέρ πίστεως και Πατρίδος μαχόμενος για την προάσπιση της Εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής μας ακεραιότητας. Η Πατρίδα θρηνούσα υποκλίνεται. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του και σε όλα τα στελέχη της ΠΑ».

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Mirage 200-5 που κατέπεσε στη Σκύρο ήταν το ένα από τα δύο μαχητικά αεροσκάφη σχηματισμού που είχε απογειωθεί για να αναχαιτίσει εικονικά τουρκικά μαχητικά που είχαν μπει χωρίς άδεια στο FIR Αθηνών.

Από πλευράς Πολεμικού Ναυτικού στις έρευνες συμμετέχει η φρεγάτα «Ψαρά» που εκτελεί περιπολίες στο Αιγαίο, μαζί με το οργανικό της ελικόπτερο και ένα ελικόπτερο Aegean Hawk που απογειώθηκε από το ναυτικό οχυρό στο Κοτρώνι Μαραθώνα.

Η ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας

Έρευνες διεξάγονται για τον εντοπισμό αεροσκάφους M2000-5, ανοιχτά της Σκύρου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας σήμερα στις 12:15, υπήρξε απώλεια επαφής αεροσκάφους M2000-5, εννέα (9) ναυτικά μίλια βορειοανατολικά της Νήσου Σκύρου.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Upd: Νεκρός βρέθηκε ο πιλότος του Mirage της Π.Α.», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.