ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πυρκαγιές Ανατολική Αττική: Ταυτοποιήθηκαν τα πρώτα δέκα θύματα

Για μαζική καταστροφή κάνει λόγο ο ιατροδικαστής
Πυρκαγιές Ανατολική Αττική: Ταυτοποιήθηκαν τα πρώτα δέκα θύματα

Ξεκίνησαν ταυτοποίησης των θυμάτων των φονικών πυρκαγιών της 23ης Ιουλίου, ενώ όπως γνωστοποιήθηκε έχουν ήδη ταυτοποιηθεί 10 από αυτά.

Η νεκροψία διενεργείται από την ιατροδικαστική υπηρεσία του Πανεπιστημίου Αθηνών και από την ιατροδικαστική υπηρεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης προκειμένου να ληφθεί DNA για τις τακτοποιήσεις Αλλά και να προκύψουν τα αίτια του θανάτου των θυμάτων.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, οι ταυτοποιήσεις πραγματοποιούνται από τη διεύθυνση εγκληματολογικών ερευνών αλλά και το εργαστήριο DNA της Ελληνικής Αστυνομίας τα αποτελέσματα στη συνέχεια διευθυντής στη διεύθυνση εγκλημάτων εμπρησμού του Πυροσβεστικού Σώματος η οποία πραγματοποιεί προανάκριση αλλά και ενημερώνει τις οικογένειες των θυμάτων.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από το υπουργείο υγείας στα νοσοκομεία νοσηλεύονται περίπου 60 ενήλικες 11 από τους οποίους είναι διασωληνωμένοι στη μονάδα εντατικής θεραπείας.

Ο προϊστάμενος της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Αθηνών Νίκος Καρακούκης ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Είναι μια κατάσταση πρωτόγνωρη. Είναι μαζική καταστροφή» και συνέχισε λέγοντας: «Έχουν προχωρήσει αρκετά οι διαδικασίες της ιατροδικαστικής έρευνας. Οι σοροί είναι γύρω στους 62. Πιστεύουμε ότι μέχρι το Σάββατο θα έχουμε τελειώσει».

Να σημειωθεί ακόμα πως ο ιατροδικαστής Νίκος Καλόγρηας,ανέφερε:

«Είναι μια μαζική καταστροφή με πολλές απανθρακώσεις που είναι δύσκολες και η αναγνώριση είναι ακόμη πιο δύσκολη. Αναμένουμε τις ταυτοποιήσεις μέσω DNA. Προσπαθούμε να προσδιορίσουμε τα αίτια θανάτου που τις περισσότερες φορές είναι προφανή» τόνισε ο κ.Καλόγρηας. «Να προχωρήσουμε στις διαδικασίες ταυτοποίησης, όχι μόνο νεκροτομής. Θα είμαστε εδώ όλες τις ημέρες και όλες τις νύχτες μέχρι να τελειώσουμε. Το θέμα είναι να προχωρήσουν οι ταυτοποιήσεις και από τη μεριά της ΔΕΕ γίνεται το καλύτερο. Άμεσα θα έχουμε τις πρώτες αναγνωρίσεις, να μειωθεί κάπως ο πόνος των ανθρώπων».

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Πυρκαγιές Ανατολική Αττική: Ταυτοποιήθηκαν τα πρώτα δέκα θύματα», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.