ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ράδιο Αρβύλα: Η πλέον συστημική εκπομπή της ελληνικής τηλεόρασης που πολεμά με μίσος ό,τι αντισυστημικό

Δύσκολο πάντως να πρέπει να δείχνεις κάτι άλλο πίσω από το γυαλί ενώ είσαι κάτι διαφορετικό.
Ράδιο Αρβύλα: Η πλέον συστημική εκπομπή της ελληνικής τηλεόρασης που πολεμά με μίσος ό,τι αντισυστημικό

Το νέο τρέιλερ της εκπομπής Ράδιο Αρβύλα είναι ξεκάθαρο. Ότι το συστημικό ή στις παρυφές του συστήματος θα προβάλλεται, θα ξεπλένεται και θα πλασάρεται στην κοινωνία ως κανονικότητα. Ό, τι αντισυστημικό θα λοιδορείται.

Θα μου πείτε περίμενε κανείς κάτι διαφορετικό από μία συστημική εκπομπή, με συστημικούς καλοπληρωμένους συντελεστές – επιχειρηματίες και σε ένα κανάλι από τα πλέον συστημικά της ελληνικής τηλεόρασης; Όχι η αλήθεια είναι.

Θυμηθείτε ένα συστημικό εργαλείο που έπληξε το Ράδιο Αρβύλα; Τι δεν υπάρχει;

Όντως, δεν υπάρχει.

Λοιπόν, πάμε να δούμε τώρα και το νέο τρέιλερ της εκπομπής. Κόβουν οι συντελεστές και ο Αντώνης Κανάκης την πίτα. Πρώτο κομμάτι της Ζωής Κωνσταντοπούλου, με 3%. Δεύτερο το κομμάτι του ΚΚΕ, με τον Αντώνη Κανάκη να εκπλήσσεται που πήρε 8% στις πρόσφατες εκλογές και «αμέσως μετά έχω αυτούς τους ακροδεξιούς», τονίζει ο Αντώνης Κανάκης, με τον Χρήστο Κιούση να συμπληρώνει «όλα τα λιμά (σ.σ. κατακάθια) σπάρτες, νίκες, λύσες, οι οποίοι είναι 12%». Για την ιστορία η συμπαθέστατη Ζωή Κωνσταντοπούλου ήταν το τελευταίο από τα κόμματα που μπήκαν στη Βουλή, με ποσοστό 3,17%.

Ούτε να πει το όνομα της ΝΙΚΗΣ δεν μπόρεσε ο Αντώνης Κανάκης. Τι φοβήθηκε; Μην κακοχαρακτηριστεί από το σύστημα;

Προσέξτε λοιπόν τώρα πως η πλέον συστημική εκπομπή της ελληνικής τηλεόρασης τσουβαλιάζει στο υποσυνείδητο του τηλεθεατή (σ.σ. στη Θεσσαλονίκη το Ράδιο Αρβύλα έχει μία δυναμική της τάξης τους 80% παραπάνω από την Αθήνα) τη ΝΙΚΗ και τον Δημήτρη Νατσιό στις ακροδεξιές δυνάμεις.

Θυμίζουμε πως πρόκειται για Θεσσαλονικείς παρουσιαστές, οι οποίοι και φυσικά ξέρουν τη δυναμική της ΝΙΚΗΣ (σ.σ. πήρε 3,7% στις βουλευτικές εκλογές) , ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα και τη Θεσσαλονίκη, όπου η ΝΙΚΗ πήρε το μεγαλύτερο ποσοστό της (από 9,26% στην Πιερία έως 5,36% στην Α’ Θεσσαλονίκης).

Δηλαδή ο Δημήτρης Νατσιός «τσουβαλιάζεται» με τους Κυριάκο Βελόπουλο και Βασίλη Στίγκα για να περάσει το μήνυμα πως είναι ίδιος με αυτούς. Ένας ακροδεξιός δηλαδή.

Ράδιο Αρβύλα: Η πλέον συστημική εκπομπή της ελληνικής τηλεόρασης που πολεμά με μίσος ό,τι αντισυστημικό

Ενδιαφέρον θα έχει να μας έλεγε ο Αντώνης Κανάκης τις ακροδεξιές θέσεις που έχει εκφράσει ο Δημήτρης Νατσιός και τον κατατάσσει στα ακροδεξιά κόμματα.

Επίσης θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον να καλούσε σε μία εκπομπή ο Αντώνης Κανάκης το Δημήτρη Νατσιό, να δει και ο ίδιος αν είναι ακροδεξιός ή όχι.

Πολύ ενδιαφέρον θα έχει επίσης να ακούσουμε κάποια στιγμή και τις απόψεις του Αντώνη Κανάκη για διάφορα θέματα όπως τα: ελληνοτουρκικά, νέες ταυτότητες, προσωπικά δεδομένα (σ.σ. ιδιαίτερα ευαίσθητος αφού δεν ήξερε τα… δεδομένα στενών του συνεργατών με παραβατική συμπεριφορά για χρόνια), μεταναστευτικό, εγκληματικότητα, ανεργία, χριστιανισμός, ορθοδοξία, οικογένεια, τεκνοθεσία ομοφύλων, αμβλώσεις.

Τι; Δεν μπορεί να μιλήσει γι αυτά; Γιατί;

Αφού κάνει σάτιρα όλα αυτά τα χρόνια γιατί δεν πιάνει κάποιο σοβαρό θέμα, να τρίξει το σύστημα; Γιατί δεν εκμεταλλεύεται τους εκατοντάδες χιλιάδες τηλεθεατές που έχει κάθε λεπτό για να πιέσει για σημαντικά θέματα για τον κόσμο. Δηλαδή το σύστημα που πρέπει να χτυπηθεί είναι ο Δημήτρης Νατσιός; Όχι η ακρίβεια, όχι τα ελλείμματα στα σχολεία, στην ασφάλεια;

Δύσκολο πάντως να πρέπει να δείχνεις κάτι άλλο πίσω από το γυαλί ενώ είσαι κάτι διαφορετικό.

Για να κατανοήσει κάποιος το συστημικό και αντισυστημικό αρκεί να δει τα συστημικά ΜΜΕ τι παίζουν και ποιες οι θέσεις που λυσσασμένα υπηρετούν. Σίγουρα αυτό που θα δει δεν είναι κατά του… συστήματος.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ράδιο Αρβύλα: Η πλέον συστημική εκπομπή της ελληνικής τηλεόρασης που πολεμά με μίσος ό,τι αντισυστημικό», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.