ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Ράλι» ακρίβειας: Η κυβέρνηση αντί να παίρνει μέτρα, επιμένει να πετάει το μπαλάκι στη διεθνή κρίση

Την ώρα που η ακρίβεια ήδη ξεκίνησε να χτυπάει αλύπητα τους καταναλωτές, ο Άδωνις Γεωργιάδης θεωρεί πως όλα βαίνουν... πρίμα στην ελληνική αγορά.
«Ράλι» ακρίβειας: Η κυβέρνηση αντί να παίρνει μέτρα, επιμένει να πετάει το μπαλάκι στη διεθνή κρίση

Ακρίβεια: Η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα εκρηκτικό ράλι ανατιμήσεων, άλλα η κυβέρνηση μη παίρνοντας ουσιαστικά μέτρα ανάσχεσης της ακρίβειας, συνεχίζει να ρίχνει το μπαλάκι στη παγκόσμια κατάσταση.

Λες και αυτό είναι κάτι που λειτουργεί καθησυχαστικά προς τους πολίτες που βλέπουν να αδειάζει το πορτοφόλι τους όλο και πιο νωρίς κατά τη διάρκεια του μήνα.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, με δηλώσεις του χαρακτήρισε ως… λογικές τις ανατιμήσεις που παρατηρούνται, καθώς – όπως υποστηρίζει – πρόκειται για φαινόμενο που πλήττει όλες τις χώρες.

Το θέμα όμως είναι πως δεν έχουν όλες οι χώρες της Ευρώπης την ίδια οικονομία. Η «ψαλίδα» μεταξύ των χωρών του βορρά με εκείνες του νότου είναι τεράστια και ασφαλώς αυτό θα παίξει καθοριστικό ρόλο και στην αντιμετώπιση της ακρίβειας. Και ιδιαίτερα στην Ελλάδα, μετά από μια δεκαετία σκληρών μνημονίων και «βαλκανιοποίησης» της χώρας, οι κατώτατοι μισθοί έχουν πιάσει πάτο.

Αν προσθέσουμε και την εξαντλητική φορολογία που ισχύει στη χώρα μας, τότε καταλαβαίνουμε πως τα επιχειρήματα τύπου «συμβαίνει και σε άλλες χώρες», κρίνονται ως γραφικότητες που απέχουν έτη φωτός από τη σκληρή πραγματικότητα.

Καθησυχασμός χωρίς περιεχόμενο

Ο Άδωνις Γεωργιάδης προς το παρόν παρουσιάζεται καθησυχαστικός, ενώ έφτασε στο σημείο να… προφητεύσει πως η ακρίβεια θα υποχωρήσει τα Χριστούγεννα, ενώ προς το παρόν τίποτα δεν προμηνύει κάτι τέτοιο. Εξήρε τη λειτουργία της ελληνικής αγοράς (ενώ η κυβέρνηση την έχει καταστρέψει με τα πολύμηνα lockdowns) και τόνισε πως δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος ελλείψεων στα ράφια.

Σημείωσε πως ο πληθωρισμός «παραμένει αρνητικός» και επικαλούμενος στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, υποστήριξε πως το διαθέσιμο εισόδημα του ελληνικού νοικοκυριού το 2021 έχει αυξηθεί.

Ίσως ο υπουργός… ξέχασε να αναφέρει τα νέα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ που δείχνουν πως το 6,1% του πληθυσμού της Ελλάδας αντιμετώπισε το 2020 από σοβαρή έως μέτρια ανεπάρκεια τροφής, ένα ήδη θλιβερό ποσοστό που υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να εκτιναχθεί αν η κυβέρνηση δεν λάβει έγκαιρα μέτρα που θα φρενάρουν την επέλαση της ακρίβειας.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο ««Ράλι» ακρίβειας: Η κυβέρνηση αντί να παίρνει μέτρα, επιμένει να πετάει το μπαλάκι στη διεθνή κρίση», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.