ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ραλλία Χρηστίδου: Αφήνει το τραγούδι για την πολιτική

Η Ραλλία Χρηστίδου ανακοίνωσε ότι σταματά το τραγούδι για να αφοσιωθεί στην πολιτική, καθώς  «μουσική και πολιτική δεν μπορούν να συνδυαστούν».
Ραλλία Χρηστίδου: Αφήνει το τραγούδι για την πολιτική

Η Ραλλία Χρηστίδου ανακοίνωσε ότι σταματά το τραγούδι για να αφοσιωθεί στην πολιτική, καθώς  «μουσική και πολιτική δεν μπορούν να συνδυαστούν».

Από τους κερδισμένους των εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου που εξασφαλίζουν την είσοδό τους στη Βουλή είναι η Ραλλία Χρηστίδου.

Σε συνέντευξή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αποκάλυψε πως τραγούδι και πολιτική είναι δύσκολο πια να συνδυαστούν.

«Το πρώτο που ξέρω για τον εαυτό μου είναι ότι δεν έχω κάνει τίποτα με όρους καριέρας. Δεν κοίταγα, δηλαδή, ούτε τη μουσική ούτε το τραγούδι ως επάγγελμα, το ίδιο και την πολιτική, δεν την κοιτάζω ως επάγγελμα. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Το δεύτερο είναι ότι ακριβώς επειδή η πολιτική έχει να κάνει με ένα πεδίο που ορίζεται από την προσφορά και την ευθύνη, είναι αυτονόητο ότι δεν μπορούν να συνδυαστούν κάποια πράγματα μαζί. Ο καθένας μπορεί να το καταλάβει αυτό. Όταν μου ανοίγεται ένας νέος ορίζοντας, αφοσιώνομαι σε αυτόν. Είναι σαν να ερωτεύομαι από την αρχή. Έχω πολύ μεγάλο ενθουσιασμό και σαφώς θέλω να αφοσιωθώ στο καινούργιο αυτό πεδίο. Θέλω να το φέρω εις πέρας και να πάρω βαθμό άριστα», είπε χαρακτηριστικά. Όσο για τη συμμετοχή των γυναικών στα κοινά η στάση της είναι σαφής: Θα πρέπει να τολμούν περισσότερο και να διεκδικούν θέσεις ευθύνης και λήψης αποφάσεων.

Για την εκλογή της:

«Αισθάνομαι πολύ συγκινημένη, αλλά το κοιτάζω λίγο αποστασιοποιημένα ακόμα, δεν έχω συνειδητοποιήσει την επιτυχία αυτή. Ηταν ένας προσωπικός και έντιμος αγώνας. Αγωνίστηκα πολύ και γιατί είχα δώσει υπόσχεση στους ανθρώπους που με ψήφισαν στις ευρωεκλογές -γύρω στις 63 χιλιάδες ψυχές- ότι θα συνεχίσω να αγωνίζομαι πιο πολύ για εκείνους που με τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους και, φυσικά, για τον πρόεδρό μας, τον Αλέξη Τσίπρα. Νιώθω λοιπόν αφενός πραγματικά δικαιωμένη και αφετέρου ότι είναι μια συλλογική επιτυχία γιατί θεωρώ ότι αγωνιστήκαμε όλοι μαζί. Και η βάση, ο κόσμος δηλαδή που με εμπιστεύτηκε, και εγώ η ίδια γιατί πολύ απλά αισθάνομαι μέρος αυτού του συνόλου».

Για το αποτέλεσμα των εκλογών:

«Το αποτέλεσμα των εκλογών, πέρα από το ότι είναι μια σαφής νίκη της ΝΔ, δεν συνιστά, κατά την άποψή μου, στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που ήταν και ο μεγαλύτερος στόχος όλου αυτού του αντι-ΣΥΡΙΖΑ μετώπου. Ο ΣΥΡΙΖΑ κράτησε τις δυνάμεις του και αυτή τη στιγμή είναι μια πολύ ισχυρή αξιωματική αντιπολίτευση. Το 32% είναι ένα εξαιρετικό ποσοστό, δεδομένου ότι στις εκλογές του 2015 είχαμε 36%.

Μετά από 4,5 χρόνια μιας ιδιαίτερα δύσκολης διακυβέρνησης το να κρατήσεις τόσο υψηλά ποσοστά, τη στιγμή μάλιστα που έχεις δεχτεί όλη αυτή τη μαζική επίθεση από κάθε πλευρά, αριστερά και δεξιά, νομίζω ότι το 32% αποδεικνύει πόσο σπουδαία είναι αυτή η κατάκτηση».

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ραλλία Χρηστίδου: Αφήνει το τραγούδι για την πολιτική», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.