ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Rapid test: Aνησυχητικές αποκαλύψεις για την αξιοπιστία τους – Tι λένε στη Βρετανία

Aνησυχητικές αποκαλύψεις για την αξιοπιστία των τεστ που επί σειρά μηνών έχουν τεθεί στη μάχη για την αντιμετώπιση της Covid-19.
Rapid test: Aνησυχητικές αποκαλύψεις για την αξιοπιστία τους – Tι λένε στη Βρετανία

Rapid test: Aνησυχητικές αποκαλύψεις για την αξιοπιστία των τεστ που επί σειρά μηνών έχουν τεθεί στη μάχη για την αντιμετώπιση της Covid-19.

Μέχρι οι εμβολιασμοί και η περίφημη «ανοσία της αγέλης» επιτύχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα, ο κορονοϊός θα συνεχίσει να υπάρχει στις ζωές μας.

Στην προσπάθεια για τον περιορισμό της διασποράς του, έχουν επιστρατευθεί τα rapid test επί σειρά μηνών.

Άπαντες γνωρίζουν ότι δεν πρέπει να θεωρούνται αξιόπιστα σε μεγάλο βαθμό, όμως το πρόσφατο ρεπορτάζ του «Guardian» ήρθε να προκαλέσει μεγαλύτερη ανησυχία.

Αναφέρει ότι e-mails που διέρρευσαν το τελευταίο διάστημα, αποκαλύπτουν περαιτέρω ανησυχίες αξιωματούχων για την αξιοπιστία τους

Η πιο απαισιόδοξη εκτίμηση κάνει λόγο για μόλις 2-10% ακρίβεια στα τεστ που έχουν βρεθεί θετικά, σε περιοχές με χαμηλά ποσοστά Covid-19.

Το δημοσίευμα αναφέρει πως η κυβέρνηση φέρεται να εξετάζει το ενδεχόμενο μείωσης της διαδεδομένης χρήσης rapid test σε ασυμπτωματικά άτομα στη Μεγάλη Βρετανία, λόγω του αυξανόμενου ρυθμού λανθασμένων θετικών αποτελεσμάτων.

Οι αποκαλύψεις έρχονται μετά τις προτροπές του Μπόρις Τζόνσον προς τις πολίτες να κάνουν δύο rapid την εβδομάδα, αλλά αξιωματούχος προειδοποίησε στις 9 Απριλίου για τα προβλήματα της σχετικής διαδικασίας υποστηρίζοντας πως η καλύτερη πιθανότητα για έγκυρο θετικό τεστ είναι 25%.

Σημειώνεται πως η Βρετανία χαμήλωσε το ρυθμό των εμβολιασμών με την πρώτη δόση, προκειμένου οι ομάδες προτεραιότητας να λάβουν και τη δεύτερη δόση.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Rapid test: Aνησυχητικές αποκαλύψεις για την αξιοπιστία τους – Tι λένε στη Βρετανία», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.