ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ράπτη: «Τότε ανοίγει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό για τους 18 και άνω» – Τι είπε για το AstraZeneca

Από τις 5 Μαΐου και μετά θα αρχίσει ο προγραμματισμός των ραντεβού και για τους άνω των 18-30 ετών, όπως δήλωσε η Υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη
Ράπτη: «Τότε ανοίγει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό για τους 18 και άνω» – Τι είπε για το AstraZeneca

Από τις 5 Μαΐου και μετά θα αρχίσει ο προγραμματισμός των ραντεβού και για τους άνω των 18-30 ετών, όπως δήλωσε η Υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη.

Την πίστη ότι μέσα στον Μάιο θα καταστεί δυνατό η πλατφόρμα για τους εμβολιασμούς να ανοίξει και για την ηλικιακή ομάδα 18 έως 30 ετών, εξέφρασε η Υφυπουργός Ζωή Ράπτη.

«Ευελπιστούμε ότι θα ανοίξει μέσα στον Μάιο η πλατφόρμα για τον εμβολιασμούς και της ηλικιακής ομάδας 18- 30 ετών» δήλωσε την Τετάρτη (28/4) στον ΣΚΑΪ.

Επίσης προέτρεψε τις πιο νεαρές ηλικίες, και ειδικά όσους που είναι πιο κινητικοί σε σχέση με τους 60αρηδες να εμβολιαστούν νωρίς για να βλέπουν τους οικείους και τους παππούδες τους.

Για το εμβόλιο της AstraZeneca η υφυπουργός Υγείας δήλωσε ότι είναι απολύτως ασφαλές επικαλούμενη και την επίτροπο Υγείας Στέλλα Κυριακίδου, κάνοντας λόγο για απειροελάχιστα περιστατικά επιπλοκών στο σύνολο των εμβολιασμένων που είναι πολλά εκατομμύρια. «Οι ηλικίες 40 – 44 θα εμβολιαστούν με το AstraZeneca» σημείωσε.

Υπάρχει πολύ αργή αποκλιμάκωση της πανδημίας του κορωνοϊού, και μετά τις 20 Μαΐου θα πέσουμε κάτω από τα 3.000 κρούσματα ημερησίως, τόνισε ο Αναπληρωτής Καθηγητής Πνευμονολογίας Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Κρήτης Νίκος Τζανάκης, προσθέτοντας ότι υπάρχει αποκλιμάκωση των εισαγωγών στο ΕΣΥ.

Το 95% των ανθρώπων που βρίσκονται σε ΜΕΘ και αυτών που χάνουν τη ζωή τους δεν έχει εμβολιαστεί τόνισε στο μεταξύ την Τρίτη σε συνέντευξη του στο Mega ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας. Σύμφωνα με τον κ. Αρκουμανέα «είναι η τρίτη εβδομάδα που πέφτουν τα κρούσματα, έχει πέσει η θετικότητα, ενώ μετά από 9 εβδομάδες είχαμε μείωση και στους θανάτους».

Δείτε παρακάτω το απόσπασμα με όσα λέει η Ζωή Ράπτη για τον εμβολιασμό των ατόμων 18 έως 30

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ράπτη: «Τότε ανοίγει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό για τους 18 και άνω» – Τι είπε για το AstraZeneca», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.