×

Στίβος ΝΕΟ

Sportime BET

Media

ΠαραFootball

Editorial

Στοίχημα

Βαθμολογίες

Ρατσιστική επίθεση ελεγκτή του ΟΑΣΘ σε αλλοδαπό επιβάτη (vid)


    Βαγγέλης Λάσκαρης

Ρατσιστική επίθεση ελεγκτή του ΟΑΣΘ σε αλλοδαπό επιβάτη (vid)


Ένας ελεγκτής του ΟΑΣΘ επιτίθεται σε επιβάτη, ο οποίος είναι κουρδικής καταγωγής με απαξιωτικές εκφράσεις όπως «θα σε έβαζα στον σκουπιδοτενεκέ και δεν θα έπαιρνες χαμπάρι».

Σύμφωνα με το voria.gr, στο οποίο δημοσιεύτηκε και το σχετικό βίντεο, ο άνδρας εναντίον του οποίου έγινε η επίθεση, κατήγγειλε ότι ελεγκτής του είπε να κατέβει από το λεωφορείο γιατί δεν είχε εισιτήριο.

Αυτός, όπως λέει, του ζήτησε να παραμείνει στο λεωφορείο γιατί είχε ένα επείγον ραντεβού στο κέντρο και, καθώς, όπως υποστηρίζει δεν είχε ψιλά, έδωσε στον ελεγκτή 20 ευρώ ώστε να πληρώσει είτε το εισιτήριο ή το πρόστιμο αλλά και την τραπεζική κάρτα που είχε μαζί του σε περίπτωση που μπορούσε να πληρώσει ηλεκτρονικά. Εναλλακτικά, του πρότεινε να κατέβουν μαζί στον τερματικό σταθμό, από όπου θα μπορούσε να αγοράσει εισιτήρια ή να κάνει ψιλά και να του δώσει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Θηρίο» ο μικρός Παναγιώτης – Ραφαήλ: Στέκεται ήδη στα πόδια του! (vid)

Σύμφωνα με τον άντρα ο ελεγκτής αρνήθηκε και του είπε πως «εδώ είναι Ελλάδα» και πως αν δεν έχει ένα ευρώ, θα πρέπει να κατέβει κάτω.

«Αυτοί οι άνθρωποι δεν σέβονται τους πελάτες (σσ. επιβάτες) τους. Τους φέρονται σαν να είναι σκουπίδια» είπε ο καταγγέλλων.

Τη συμπεριφορά αυτή κατέγραψε ο άνδρας σε βίντεο στο οποίο φαίνεται ο ελεγκτής να απειλεί τον επιβάτη «ότι θα τον έβαζε σε σπουπιδοτενεκέ» ενώ στη δική του κατηγορία ότι ελεγκτές κι οδηγός δρουν σαν μαφία του απάντησε: «δεν θα ήμασταν οι τρεις μας, να μην είχε κόσμο, θα σου έλεγα εγώ ποιος είναι μαφία».

Άμεσα στο σημείο κλήθηκε η αστυνομία η οποία συνόδευσε τον άντρα στο αστυνομικό τμήμα και αφού εξακρίβωσε τα στοιχεία του τον άφησε να φύγει.

Τι αναφέρει ο ΟΑΣΘ

Ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ, Γιώργος Σκόδρας, αναφέρει πως η ενημέρωση που έχει λάβει για το περιστατικό είναι πως ο συγκεκριμένος άνδρας είναι μόνιμος επιβάτης της γραμμής αυτής και κάθε φορά που ελέγχεται εμφανίζεται με ένα χαρτονόμισμα 20 ευρώ.


Κάντε follow στο Sportime

Κάντε like στην σελίδα του Sportime στο Facebook

Ακολουθήστε το Sportime στο Instagram