ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ρεπορτάζ εξαθλίωσης η ΕΡΤ: Ηλεκτρικές κουβέρτες και κουκούτσια από ροδάκινα για να βγάλετε χειμώνα!

Δελτίο «κατοχής» από την ΕΡΤ, που εξοικειώνει τους πολίτες με την ενεργειακή εξαθλίωση και προτείνει «εναλλακτικούς» τρόπους θέρμανσης.
Ρεπορτάζ εξαθλίωσης η ΕΡΤ: Ηλεκτρικές κουβέρτες και κουκούτσια από ροδάκινα για να βγάλετε χειμώνα!

Ρεπορτάζ – ΕΡΤ: «Όποιος μπορεί να βρει εναλλακτικό τρόπο θέρμανσης της οικίας του για τον χειμώνα, να βρει» είχε πει πριν λίγο καιρό ο Άδωνις Γεωργιάδης. Με λίγα λόγια ο υπουργός Ανάπτυξης είπε προς τους πολίτες να κάνουν τα… κουμάντα τους, να τα βγάλουν πέρα μόνοι τους, γιατί μια ουσιαστική βοήθεια από το κράτος και μια οριζόντια μείωση φόρων θα… «απειλούσε την δημοσιονομική σταθερότητα της χώρας».

Φαίνεται λοιπόν πως η ΕΡΤ πήρε πολύ σοβαρά το μήνυμα του Άδωνι Γεωργιάδη και το έκανε «παντιέρα» για ρεπορτάζ φτώχειας, μαθαίνοντας τους πολίτες πώς να συμβιβαστούν καλύτερα με τις συνθήκες «κατοχής» στα νοικοκυριά τους.

Σε ένα ρεπορτάζ που θα έπρεπε να διεκδικήσει βραβείο… κυβερνητικού «πούλιτζερ», παρουσιάστηκαν τα οφέλη της… ηλεκτρικής κουβέρτας που εξασφαλίζει στους φτωχοποιημένους πολίτες χαμηλή κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος, ενώ η εξαθλίωση των νοικοκυριών πήρε και «αίγλη» «πράσινης ανάπτυξης», όταν στην συνέχεια του ρεπορτάζ παρουσιάστηκε η θέρμανση από… κουκούτσια ροδάκινων, που αν τοποθετηθούν σε ειδικό λέβητα βιομάζας, έχουν υψηλή απόδοση.

Βέβαια το πού θα βρουν τα νοικοκυριά την οικονομική δυνατότητα να εγκαταστήσουν λέβητες βιομάζας στα σπιτικά τους, ήταν κάτι που «διέφυγε» από το ρεπορτάζ της ντροπής. Άλλα κατάλληλη απάντηση στο ερώτημα, έχει δοθεί ήδη από τον Στέλιο Πέτσα που είπε για όσους δεν μπορούν να ξαναλλάξουν την εγκατάσταση θέρμανσης του σπιτιού τους από αέριο σε πετρέλαιο, πως «όποιος δεν προσαρμόζεται πεθαίνει».

Και έτσι οι πολίτες καλούνται να βγάλουν τον φετινό δύσκολο χειμώνα, κουκουλωμένοι με ηλεκτρικές κουβέρτες και εξαρτώμενοι από «εναλλακτικούς» τρόπους θέρμανσης που συμπεριλαμβάνουν μέχρι και την αναζήτηση… κουκουτσιών. Οι φορολογούμενοι πολίτες πληρώνουν την ΕΡΤ για να ακούνε από αυτήν συμβουλές για το πώς θα γίνουν άνθρωποι των «σπηλαίων». Ουσιαστικά το κρατικό κανάλι ωθεί τους πολίτες να αποδεχθούν στωικά την εξαθλίωση τους και να προσαρμοστούν στην ιδέα πως αυτοί θα πληρώσουν ολόκληρο τον «λογαριασμό» για την ενεργειακή κρίση, και όχι η κυβέρνηση που με τις επιλογές της έφερε τον ενεργειακό όλεθρο στον ελληνικό λαό.

Έτσι, αντί να γίνεται κουβέντα για την βίαιη απολιγνιτοποίηση που υλοποιήθηκε από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, την εξάρτηση από τον ληστρικό μηχανισμό που λέγεται χρηματιστήριο ενέργειας, την σκανδαλώδη κάλυψη της κερδοσκοπίας των παρόχων και τις συνέπειες των αντιρωσικών κυρώσεων, μια μακριά… μπαλαντέζα και μερικά κουκούτσια είναι αρκετά για την ΕΡΤ, ώστε να θεωρήσει πως έπραξε το δημοσιογραφικό καθήκον της…

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ρεπορτάζ εξαθλίωσης η ΕΡΤ: Ηλεκτρικές κουβέρτες και κουκούτσια από ροδάκινα για να βγάλετε χειμώνα!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.