ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ρεπορτάζ – βόμβα από την ΕΣΤΙΑ: «Η κυβέρνηση γνώριζε για τους ναζί του Αζόφ στη Βουλή»

Σύμφωνα με άρθρο της εφημερίδας ΕΣΤΙΑ, η κυβέρνηση ήταν ενήμερη για την ύπαρξη ναζιστών του Αζόφ στο επίμαχο βίντεο, άλλα δεν το «έκοψε» για να μην ακυρωθεί η ομιλία Ζελένσκι!
Ρεπορτάζ – βόμβα από την ΕΣΤΙΑ: «Η κυβέρνηση γνώριζε για τους ναζί του Αζόφ στη Βουλή»

Κόλαφο αποτελεί για την κυβέρνηση το ρεπορτάζ που δημοσίευσε η συντηρητική εφημερίδα ΕΣΤΙΑ, σχετικά με τους κυβερνητικούς ισχυρισμούς περί … άγνοιας για την ύπαρξη μελών του ναζιστικού Τάγματος Αζόφ στο περιβόητο βίντεο του Ζελένσκι που προβλήθηκε στην ελληνική Βουλή.

Με σχετικό άρθρο που δημοσιεύτηκε την Κυριακή, η εφημερίδα γκρεμίζει το αφήγημα του «δεν είδα, δεν άκουσα, δεν ξέρω» που μεταχειρίστηκε ο πρόεδρος της Βουλής και το Μαξίμου, που προέβαλαν τη δικαιολογία πως το βίντεο είχε φτάσει στη Βουλή λίγα λεπτά πριν αυτό να προβληθεί.

«Οι κασέτες που έπαιξαν στη Βουλή με τους δύο Αζοφίτες ομογενείς, τις είχαν στείλει οι Ουκρανοί σε κυβερνητικά γραφεία και από εκεί κατέληξαν σε εταιρεία παραγωγής για να γίνει επεξεργασία εικόνας και ήχου… κοινώς το Μαξίμου γνώριζε το περιεχόμενο των κασετών. Όμως ο προβληματισμός ήταν μεγάλος. Να κόψουν τις βιντεοκασέτες και τους δύο νεοναζί κινδυνεύοντας να βρεθούν αντιμέτωποι με πιθανή ακύρωση της εμφάνισης Ζελένσκι ή να τις αφήσουν να παίξουν… και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε», αναφέρει με νόημα στο ρεπορτάζ της η ΕΣΤΙΑ.

Αν ισχύουν πραγματικά τα όσα περιγράφονται στο άρθρο της εφημερίδας, όχι μόνο δεν έχουμε να κάνουμε με κυβερνητική άγνοια, άλλα με μια ολόκληρη… διακίνηση των κασετών που πρωταγωνιστούσαν οι νοσταλγοί του Χίτλερ, από τα κυβερνητικά γραφεία σε εταιρεία παραγωγής, για να επιστρέψουν τελικά και πάλι πίσω σε ψηφιακή μορφή!

Και όπως φαίνεται, η κυβερνητική πρεμούρα για να μην δυσαρεστηθεί ο… guest star Ζελένσκι (και οι ισχυροί πάτρονες του) ήταν τόσο μεγάλη, που δεν δίστασαν να αποφασίσουν τελικά να προβάλλουν κανονικά τους φασίστες του Αζόφ, αδιαφορώντας για το ιστορικό όνειδος που έλαβε χώρα στην Ελληνική Βουλή!

Δεν φτάνει δηλαδή που ο Ουκρανός πρόεδρος καταχράστηκε την «φιλοξενία» που του παρείχαν στο ελληνικό Κοινοβούλιο προκειμένου να κάνει ένα απίστευτο φιλοναζιστικό «ξέπλυμα» που πρόσβαλε την Ελληνική δημοκρατία, είχε και την συνδρομή της κυβέρνησης που συναίνεσε σε αυτό.

Φαίνεται πως η δυτικόδουλη συνείδηση είναι τόσο ισχυρή και «τυφλή» στους κυβερνητικούς κόλπους, που δεν τόλμησαν καν να προβάλουν αντιρρήσεις σε ότι και αν αποφάσιζε να δείξει ο Ζελένσκι!

Αυτό το ιστορικό φιάσκο που θα μείνει στις πιο μελανές στιγμές της ιστορίας της Βουλής, είναι απαράδεκτο  σαν γεγονός, είτε γνώριζε την εμφάνιση των ναζιστών στο βίντεο ο Κωνσταντίνος Τασούλας και η κυβέρνηση, είτε όχι.

Άλλα εάν είχαν επίγνωση της ύπαρξης των χιτλερικών στο βίντεο του Ζελένσκι, είναι ακόμα πιο προκλητικό, ακόμα πιο εξοργιστικό, γιατί σημαίνει πως έχουν φτάσει σε τέτοιο σημείο υπέρμετρης αλαζονείας, που δεν υπολογίζουν ούτε στοιχειωδώς τον ελληνικό λαό και το κύρος της χώρας, προκειμένου να δώσουν τα διαπιστευτήρια τους στα διεθνή κέντρα εξουσίας.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ρεπορτάζ – βόμβα από την ΕΣΤΙΑ: «Η κυβέρνηση γνώριζε για τους ναζί του Αζόφ στη Βουλή»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.