ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ρεσιτάλ απολυταρχισμού ο Θ. Πλεύρης: Οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί να απολυθούν επειδή έχουν «προσωπική άποψη»

Για άλλη μια φορά προκλητικός ο Θ. Πλεύρης που ζητά απόλυση των υγειονομικών, επειδή «αρνούνται την επιστήμη» και βρίσκονται στην ανεργία «από επιλογή» τους.
Ρεσιτάλ απολυταρχισμού ο Θ. Πλεύρης: Οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί να απολυθούν επειδή έχουν «προσωπική άποψη»

Δεν θα μπορούσε να κάνει πιο ξεκάθαρο ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης με όσα είπε, πως σε τελική ανάλυση οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί εκδιώκονται επειδή… τολμούν να έχουν προσωπική βούληση άλλα και διότι δεν συμμορφώνονται «προς τας υποδείξεις».

Και αυτό διότι κάθε άλλο τεχνητό αφήγημα που χρησιμοποιούσε εδώ και μήνες η κυβέρνηση έχει γκρεμιστεί με πάταγο. Οι – υποτίθεται – προστατευμένοι εμβολιασμένοι υγειονομικοί τελικά πλημμύρισαν με κρούσματα τις δημόσιες δομές υγείας, ενώ οι διπλοεμβολιασμένοι που αρνήθηκαν να κάνουν την τρίτη δόση και θεωρούνται ανεμβολίαστοι υπό την οπτική του κράτους, τελικά τους επετράπη να δουλεύουν κανονικά!

Άρα αφού κάθε έρεισμα λογικής έχει καταπέσει, δεν μένει άλλη δικαιολογία για τον Θάνο Πλεύρη, παρά να πει την ωμή αλήθεια. Και ποια είναι αυτή; Πως οι χιλιάδες υγειονομικοί που κρατούνται εκτός ΕΣΥ, είναι ανεπιθύμητοι λόγω κοινωνικών φρονημάτων! Και φυσικά από ένα πείσμα (!) ενός ανάλγητου πρωθυπουργού, σύμφωνα με βουλευτή της ΝΔ!

«Μέχρι 31 Δεκεμβρίου θα παραμείνουν σε αναστολή» είπε ο Θ. Πλεύρης  για να συμπληρώσει:

«Η θέση του υπουργείου είναι ότι όσο διαρκεί η πανδημία θα μείνουν εκτός ΕΣΥ. Εγώ είχα πει ότι πρέπει να απολυθούν, η θέση μου είναι ότι για τουλάχιστον όσο είναι η πανδημία δεν μπορούν να επιστρέψουν στο ΕΣΥ».

Μαζικές απολύσεις εισηγείται ο Θάνος Πλεύρης, λες και μιλά για άψυχες μονάδες και όχι για ανθρώπους, για οικογένειες και νοικοκυριά που καταδικάστηκαν να βρίσκονται στην ανέχεια. Ένας πολιτικός που έχει καταντήσει τη δημόσια υγεία σε τέτοια αξιακή παρακμή που περιδιαβαίνει διαδρόμους νοσοκομείων με τη συνοδεία πάνοπλων μονάδων ΟΠΚΕ, μιλά για χιλιάδες απολύσεις σαν να πρόκειται για γραφειοκρατική ρουτίνα. Και που στηρίζει πως αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να απολυθούν;

Όπως είπε, οι υγειονομικοί που βρίσκονται σε αναστολή είναι «άνθρωποι που αρνούνται την επιστήμη (!) και αρνούνται να υπηρετήσουν τους κανόνες» και γι’ αυτούς τους λόγους μόλις παρέλθει η πανδημία η κυβέρνηση θα εξετάσει αν θα είναι απαραίτητη προϋπόθεση ο εμβολιασμός, οπότε κάτι τέτοιο θα σημάνει και την απόλυση των ανεμβολίαστων.

«Όταν τελειώσει η πανδημία τότε θα εξετάσουμε εάν θα πρέπει να είναι τυπικό προσόν ο εμβολιασμός ή εάν μπορούν να επιστρέψουν στο ΕΣΥ», είπε ο Θ. Πλεύρης. Ο υπουργός Υγείας χρησιμοποιεί ακόμα το «μπαγιάτικο» και ανυπόστατο αφήγημα των «αρνητών» της επιστήμης (όπως είχε κάνει και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όταν δήλωνε ότι ο κορονοϊός χτυπά μόνο τους ανεμβολίαστους) την ώρα που μέχρι χθες, το 43,42% των διασωληνωμένων στις εντατικές ήταν εμβολιασμένοι.

Ο γενικός και αόριστος αφορισμός του «αρνητή της επιστήμης» εκ των πραγμάτων αποδεικνύεται τουλάχιστον γραφικός πλέον, ενώ το «αρνούνται να υπηρετήσουν τους κανόνες» παραπέμπει σε αυταρχικά καθεστώτα του παρελθόντος που η συλλογική μνήμη του ελληνικού λαού θέλει να ξεχάσει.

Θ. Πλεύρης: Οι υγειονομικοί έχασαν τις δουλείες τους «από προσωπική τους άποψη»!

Ο Θ. Πλεύρης μίλησε και για τους υγειονομικούς που έχουν προσληφθεί στο ΕΣΥ για να καλύψουν τις τεράστιες «τρύπες» που άφησε η κυβέρνηση και τόνισε ξεκάθαρα πως επιθυμεί να παραμείνουν οι νεοπροσληφθέντες στο ΕΣΥ, και όχι να επιστρέψουν οι ανεμβολίαστοι (!) γιατί όπως είπε «από προσωπική τους άποψη και δική τους επιλογή βρίσκονται σε αναστολή εργασίας».

«Προσωπική άποψη» λοιπόν, το να μην υποκύπτει κάποιος σε κυβερνητικό εκβιασμό όπως τα βλέπει ο Θ. Πλεύρης. Και η κυβέρνηση – όπως φαίνεται – απεχθάνεται τις προσωπικές απόψεις και επιλογές, ειδικά όταν αυτές συγκρούονται με το διάτρητο εμβολιαστικό αφήγημα άλλα και τις προσπάθειες διάλυσης του δημόσιου χαρακτήρα του ΕΣΥ.

Πόσο πιο καθαρά να το πει ένας υπουργός; Αυτοί οι άνθρωποι βρίσκονται σε δυσμένεια, επειδή έχουν προσωπική άποψη και… τολμούν να αποφασίζουν οι ίδιοι για το σώμα τους, για το αν θα εμβολιαστούν. Και αν σκεφτεί κανείς τι είδους πολιτεύματα καταδικάζουν την προσωπική άποψη, τότε μπορεί να βγάλει πολύ χρήσιμα συμπεράσματα…

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ρεσιτάλ απολυταρχισμού ο Θ. Πλεύρης: Οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί να απολυθούν επειδή έχουν «προσωπική άποψη»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.