×

Τελευταία Νέα

Στίβος ΝΕΟ

Sportime BET

Media

Αμερικανικές Εκλογές

Live Games•LIVE

ΠαραFootball

Editorial

Στοίχημα

Βαθμολογίες

Reuters: Η Ελλάδα σχεδιάζει την πώληση τεσσάρων λιμανιών


Λευτέρης Παυλίδης

Reuters: Η Ελλάδα σχεδιάζει την πώληση τεσσάρων λιμανιών


Σύμφωνα με το Reuters, η Ελλάδα σχεδιάζει την πώληση πλειοψηφικού πακέτου μετοχών για τέσσερα λιμάνια.

Τα σχέδια αυτά εντάσσονται στο πλάνο ιδιωτικοποιήσεων που είχε συμφωνηθεί με τους δανειστές μετά την έξοδο από τα μνημόνια, σημειώνει το Reuters, που κάνει αναφορά σε έγγραφο που δημοσίευσε σήμερα το ΤΑΙΠΕΔ.

Πρόκειται για την πρόσκληση υποβολής προσφοράς για πρόσληψη συμβούλου σύνταξης έκθεσης οικονομικού ελέγχου, σε σχέση με το έργο αξιοποίησης 10 λιμανιών. Το έργο αφορά την αξιοποίηση έως και τεσσάρων λιμανιών, με τη μορφή πώλησης πλειοψηφικού πακέτου μετοχών, αναφέρει το ΤΑΙΠΕΔ.

Κορονοϊός – Mega: Οι τρεις «εντολές» της κυβέρνησης για το Πάσχα

Τα λιμάνια για τα οποία σχεδιάζεται η πώληση του πλειοψηφικού πακέτου είναι εκείνα της Αλεξανδρούπολης, της Ηγουμενίτσας, του Ηρακλείου και του Βόλου, με βάση το έγγραφο. Η κρίση του κορονοϊού δεν έχει επηρεάσει μέχρι στιγμής το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων, ανέφεραν Έλληνες αξιωματούχοι με γνώση του ζητήματος, που μίλησαν στο Reuters.

Η Ελλάδα στοχεύει στη συγκέντρωση 2,4 δισεκατομμυρίων ευρώ από την πώληση περιουσιακών στοιχείων φέτος, συμπεριλαμβανομένης της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΠΑ και της πώλησης του 30% του αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλος», σημειώνει το ειδησεογραφικό πρακτορείο.Τελευταία Νέα