ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Reuters: «Συνθετικό κρέας από 3D εκτυπωτές θα κυκλοφορήσει και στην Ελλάδα», δήθεν για το καλό του περιβάλλοντος!

Η απόλυτη δυστοπία εφαρμόζεται και στον τομέα της διατροφής - Εταιρεία από το Ισραήλ λανσάρει εκτυπωμένο κρέας ως «λύση» για την κλιματική κρίση.
Reuters: «Συνθετικό κρέας από 3D εκτυπωτές θα κυκλοφορήσει και στην Ελλάδα», δήθεν για το καλό του περιβάλλοντος!

Τεχνητό κρέας: Όσο οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις εξαθλιώνουν τους λαούς, ακολουθώντας μια αυτοκτονική πολιτική στο Ουκρανικό, η επισιτιστική κρίση φουντώνει, και όλο και νέα διατροφικά ήθη αναδύονται στην επιφάνεια που πλασάρονται ως «εναλλακτικά». «Η πενία τέχνας κατεργάζεται» λέει μια σοφή ρήση, και ειδικά όταν έχουμε να κάνουμε με πολυεθνικές τροφίμων, η φτωχοποίηση των λαών ανοίγει «παράθυρο» για «πατέντες» μη φυσιολογικής διατροφής.

Κάπως έτσι έρχεται στην δυσοίωνη πραγματικότητα των Ευρωπαίων το «εκτυπωμένο» συνθετικό κρέας, το οποίο θα κατασκευάζεται από… τρισδιάστατους εκτυπωτές και θα περιέχει φυτικά προϊόντα. Για το συγκεκριμένο θέμα αφιέρωσε άρθρο το Reuters, όπου γίνεται λόγος για την ισραηλινή εταιρεία Redefine Meat (δηλαδή… επαναπροσδιορισμός του κρέατος) η οποία κατασκευάζει την απομίμηση κρέατος σε εκτυπωτές 3D και ήδη προωθεί τα προϊόντα της σε πολλά εστιατόρια του Ισραήλ, της Γερμανίας, της Ολλανδίας και της Βρετανίας.

Μάλιστα το Reuters αναφέρει πως το συνθετικό κρέας θα κυκλοφορήσει σε εστιατόρια και κρεοπωλεία της Γαλλίας αυτόν τον μήνα, και στην συνέχεια θα φτάσει και στην Ελλάδα, την Ιταλία και την Σουηδία εντός του χρόνου, ενώ προβλέπεται να κυκλοφορήσει σε δεκάδες χώρες τον επόμενο χρόνο.

Η Redifine Meat παράγει τα προϊόντα της από συστατικά όπως πρωτεΐνες σόγιας, μπιζελιού, ρεβιθιών, παντζαριών, διατροφικές ζύμες και λίπος καρύδας. Η start – up εταιρεία λειτουργεί εκτυπωτές κρέατος μεγάλης κλίμακας στα κεντρικά της γραφεία στην πόλη Rehovot στο Ισραήλ, και σε ένα νέο εργοστάσιο στην Ολλανδία, επιχειρώντας να προωθήσει τα προϊόντα της ως εναλλακτική λύση στο κρέας «συμβατικής παραγωγής».

«Το προϊόν μας είναι κρέας, έχει τα ίδια χαρακτηριστικά, απλώς κατασκευάζεται με διαφορετικό τρόπο», δήλωσε στο Reuters ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος Eshchar Ben-Shitrit, προσθέτοντας ότι η παραγωγική ικανότητα της εταιρίας θα φτάσει τους 15 τόνους την ημέρα φέτος.

Βλέπουμε πως μετά την παρότρυνση της Κομισιόν να ξεκινήσει ο κόσμος να καλοβλέπει την διατροφή με… έντομα (σκουλήκια, γρύλους και ακρίδες συγκεκριμένα), αρχίζουν να προωθούνται ευρέως και εργαστηριακά υποκατάστατα κρέατος ή απομιμήσεις κρέατος που επιχειρούν να ωθήσουν τον κόσμο σε ένα παντελώς αφύσικο και βιομηχανοποιημένο διατροφικό μονοπάτι.

Προβάλλοντας αφηγήματα όπως ότι τα εργαστηριακά υποκατάστατα είναι «καλύτερα για το περιβάλλον και τα ζώα», αρχίζει να προωθείται μια τάση που βολεύει απόλυτα την εξαθλίωση των πληθυσμών και τον πλήρη έλεγχο της διατροφής τους από πολυεθνικές που επιδιώκουν να γίνουν οι κυρίαρχοι του πιάτου μας.

Απομακρύνουν τον κόσμο από την φυσική διατροφή που βασίζεται στην τροφική αλυσίδα και τον καθιστούν εξαρτημένο από εργαστηριακές «πατέντες», προβάλλοντας ως «ζημιογόνα» την διατροφική αυτάρκεια που βασίζεται στις φυσικές τροφές του ανθρώπου και την κτηνοτροφία. Οποιοδήποτε αγαθό προσφέρει η φύση δωρεάν, βαφτίζεται ως «κακό» και «μη βιώσιμο» ως συνήθεια.

Έτσι δημιουργούν στο θέμα της διατροφής μια τάση εξαρτημένου καταναλωτισμού με τους καταναλωτές να μετατρέπονται σε «όμηρους» των πολυεθνικών τροφίμων.

Το «πλαστικό» κρέας είναι ακόμη μια πρόταση της υποτιθέμενης «πράσινης πολιτικής» που επιχειρεί να «αναβαθμίσει» τους ανθρώπους στα πλαίσια του μετα – ανθρωπισμού (βλέπε τις δυστοπικές αναλύσεις του πρεσβευτή της «Μεγάλης Επανεκκίνησης», Yuval Harari) και να τους ιδρυματοποιήσει σε κάθε πτυχή της ζωής τους, στην διατροφή, στην υγεία, στην εργασία, στην μετακίνηση, την επικοινωνία κ.ο.κ.

Δεν είναι διόλου τυχαίο άλλωστε πως ο μεγιστάνας Bill Gates μέσω του ιδρύματος του «Bill and Melinda Gates» χρηματοδοτεί αδρά την εταιρία υποκατάστατων κρέατος, Beyond Meat (BYND.O) με έδρα τις ΗΠΑ, και ουκ ολίγες φορές έχει δηλώσει πως οι πλούσιες χώρες πρέπει να στραφούν εξολοκλήρου στο συνθετικό κρέας για να αντιμετωπιστεί η κλιματική κρίση και να μειωθούν οι εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου…

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Reuters: «Συνθετικό κρέας από 3D εκτυπωτές θα κυκλοφορήσει και στην Ελλάδα», δήθεν για το καλό του περιβάλλοντος!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.