ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ρεύμα: Νέες αυξήσεις στο ηλεκτρικό από Σεπτέμβρη – Τι έχει συμβεί

Έρχονται νέες αυξήσεις από τον Σεπτέμβριο στο ηλεκτρικό ρεύμα. Πως σκοπεύει να τις αντιμετωπίσει η Κυβέρνηση.
Ρεύμα: Έρχονται νέες αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα από Σεπτέμβρη. Πώς θα επιβαρύνουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις το δεύτερο εξάμηνο του έτους.

Νέες αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα αναμένεται να δουν οι Έλληνες καταναλωτές στον λογαριασμό της ΔΕΗ από τον ερχόμενο Σεπτέμβρη. Τι θα κάνει η Κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα το κράτος προκειμένου να μπορέσει να συγκρατήσει τις τελικές χρεώσεις στα επίπεδα των 0,15 με 0,23 ευρώ ανά κιλοβατώρα θα χρειαστεί επιδοτήσεις σε ύψος ακόμη και 1,5 δισ. ευρώ.

Προς το παρόν οι αυξήσεων ύψους 5 δισ. ευρώ στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος αναμένεται να επιβαρύνουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις από το δεύτερο εξάμηνο του 2022.

Ειναι χαρακτηριστικό ότι τον Αύγουστο η ενίσχυση από το Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης και τον κρατικό προϋπολογισμού ανήλθε σε 1,136 δισ. ευρώ.

Βάσει των εκτιμήσεων των ειδικών όμως θα χρειαστούν ακόμη μεγαλύτερα ποσά ενόψει των λογαριασμών του Σεπτεμβρίου.

Ειδήσεις σήμερα

Ολυμπιακός: Αυτά ήταν τα λάθη του Κορμπεράν στο κοουτσάρισμα

Συντάξεις Σεπτεμβρίου: Τότε θα πληρωθούν, ποιο είναι το πλάνο

Καιρός: Εκεί θα έχουμε βροχές και καταιγίδες

Ρεύμα: Δείτε παρακάτω το σχετικό ρεπορτάζ
Facebook Twitter LinkEdin WhatsApp Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.

ΣΧΟΛΙΑ