ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ρεύμα – Σταθερό τιμολόγιο: Πόσο συμφέρει – Τι να προσέχουν οι καταναλωτές!

Σοκάρουν οι αυξήσεις των τιμών στο ρεύμα που έρχονται από το Σεπτέμβριο στα περισσότερα προγράμματα.
Ρεύμα – Σταθερό τιμολόγιο: Πόσο συμφέρει – Τι να προσέχουν οι καταναλωτές!

Τραγική θα είναι η κατάσταση στο ηλεκτρικό ρεύμα από το Σεπτέμβριο, με τις τιμές να παίρνουν την ανιούσα και να μη σταματούν.

Συγκεκριμένα, η χονδρική τιμή του ρεύματος έχει φτάσει στα 539 ευρώ τη μεγαβατώρα και πλέον το Υπουργείο Οικονομικών, σκέφτεται πολύ καλά τα μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ στις 10 Σεπτεμβρίου.

Τα πράγματα έχουν ξεφύγει για τα καλά και σίγουρα θα πρέπει να παρθούν μέτρα τα οποία θα απορροφούν μεγάλο κομμάτι της αύξησης, αλλιώς οι λογαριασμοί θα είναι δυσβάσταχτοι ακόμα περισσότερο για τους πολίτες.

Ρεύμα: Αυτές αναμένεται να είναι οι τιμές το Σεπτέμβριο!

Οι τιμές που ανακοίνωσαν οι προμηθευτές για το Σεπτέμβριο, υψηλότερες έως και 60% έναντι του Αυγούστου, διαμορφώνονται ως εξής:

  • ΔΕH: 0,788 ευρώ ανά κιλοβατώρα (από 0,486 τον Αύγουστο) για κατανάλωση έως 500 κιλοβατώρες το μήνα και 0,8 ευρώ για πάνω από 500 κιλοβατώρες. Η χρέωση για το νυχτερινό τιμολόγιο είναι 0,747 ευρώ. Πάγιο 3,5 ευρώ το μήνα.
  • Protergia: 0,78213 ευρώ ανά κιλοβατώρα και 0,77855 για το νυχτερινό τιμολόγιο. Πάγιο 5 ευρώ το μήνα.
  • Ήρων: 0,750 ευρώ ανά κιλοβατώρα και 0,6 με έκπτωση συνέπειας 20%. Πάγιο 3 ευρώ το μήνα.
  • Elpedison: τα τιμολόγια ανάλογα με το πρόγραμμα κυμαίνονται από 1,0864 έως 1,1367 ευρώ ανά κιλοβατώρα ενώ προβλέπεται επιστροφή (loyalty pass) τον επόμενο μήνα η οποία για τον Αύγουστο καθορίστηκε σε 0,4 ευρώ ανά κιλοβατώρα.
  • NRG: 0,748-0,768 ευρώ ανά κιλοβατώρα. Πάγιο 1,8-5 ευρώ το μήνα.
  • Zenith: 0,687 – 0,697 ευρώ ανά κιλοβατώρα. Πάγιο 4-4,5 ευρώ ανά κιλοβατώρα.

Ρεύμα: Τι πρέπει να προσέχουν οι καταναλωτές στο σταθερό τιμολόγιο!

Τον τελευταίο καιρό και με τη ρήτρα αναπροσαρμογής να βρίσκεται κανονικά σε λειτουργεία, πολύς κόσμος προτίμησε να πάει σε λίγο ακριβότερο αλλά σταθερό τιμολόγιο για να γλιτώσει.

Πλέον βλέπουμε τρελές αυξήσεις σε αυτά τα πακέτα και αυτό που πρέπει να γνωρίζει ο κάθε καταναλωτής είναι ότι δεν επηρεάζεται η τιμή του από τις επιδοτήσεις που ανακοινώνει η κυβέρνηση.

Έτσι κάθε μήνα, υπάρχει επιβάρυνση με το σύνολο της χρέωσης. Πρέπει λοιπόν να υπάρξει τεράστια προσοχή, σε ό,τι έχει να κάνει με την επιλογή του παρόχου.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ρεύμα – Σταθερό τιμολόγιο: Πόσο συμφέρει – Τι να προσέχουν οι καταναλωτές!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.