ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ρήτρα αναπροσαρμογής: Αγανάκτηση για την κοροϊδία – Έφυγε η ρήτρα, άλλα διπλασιάστηκε η τιμή κιλοβατώρας!

Η ρήτρα αναπροσαρμογής «μετακινήθηκε» στην τιμή κιλοβατώρας και ο κόσμος για μια ακόμη φορά νοιώθει στο πετσί του την κυβερνητική κοροϊδία
Ρήτρα αναπροσαρμογής: Αγανάκτηση για την κοροϊδία – Έφυγε η ρήτρα, άλλα διπλασιάστηκε η τιμή κιλοβατώρας!

Μια ρήτρα αναπροσαρμογής που ουσιαστικά συνεχίζει να υπάρχει κανονικότατα για την τσέπη των πολιτών άλλα για την κυβέρνηση είναι σα να μην… υπάρχει, είναι η αιτία που έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων στο Twitter.

Η ρήτρα αναπροσαρμογής «χάθηκε» από τις λοιπές χρεώσεις του λογαριασμού ρεύματος και ενσωματώθηκε στην τιμή της κιλοβατώρας. Αυτή ήταν η υποτιθέμενη… κατάργηση της ρήτρας που διαφήμιζε η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Και κάπως έτσι κατέφθασαν οι χρεώσεις – φωτιά που ανακοίνωσαν χθες οι πάροχοι, με τις τιμές να έχουν εκτιναχθεί πάνω από 50% σε σχέση με τις μέχρι τώρα ισχύουσες τιμές.

Για να συλλάβει κάποιος το μέγεθος της κοροϊδίας, δεν έχει παρά να προσέξει πως παρά την επιδότηση που ανακοίνωσε χθες ο Κώστας Σκρέκας, η τιμή ανά κιλοβατώρα θα διαμορφωθεί τον Αύγουστο στα 15-17 λεπτά, έναντι των 11 λεπτών που είναι σήμερα, που σημαίνει αύξηση κατά περίπου 40%!

Με λίγα λόγια η αισχροκέρδεια των παρόχων συνεχίζει να είναι επιτρεπτή από την κυβέρνηση, αφού οι ληστρικές ρήτρες ενσωματώνονται υπό την μορφή ενεργειακής «φορολογίας» στην ίδια την κιλοβατώρα. Καμία ουσιαστική βοήθεια προς νοικοκυριά και επιχειρήσεις, ενώ το ρεύμα οδεύει προς το να γίνει είδος πολυτελείας που θα απολαμβάνουν μόνο οι «έχοντες».

Για να μην πάει κόντρα προς τα ιδιωτικά συμφέροντα, η κυβέρνηση συνεχίζει να επιδοτεί τους λογαριασμούς με δημόσιο χρήμα, που σημαίνει πως τα «σπασμένα» θα τα πληρώσει και πάλι ο φορολογούμενος πολίτης. Οι δε πομπώδεις δηλώσεις για δήθεν φορολόγηση των υπερκερδών που θα απένειμε την… δικαιοσύνη, έγιναν καπνός, αφού τα ελάχιστα υπερκέρδη που βρέθηκαν δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματική εικόνα της αισχροκέρδειας των εταιρειών ενέργειας.

Την ίδια ώρα, άλλα κράτη της ΕΕ βρήκαν τρόπους να μειώσουν τα τιμολόγια έως και κατά 50%. Όμως η Ελληνική κυβέρνηση έχει ως απόλυτη προτεραιότητα την ευημερία των παρόχων. Το μόνο που έπραξε για την ληστρική ρήτρα ήταν να καταργήσει τον ενοχλητικό… όρο, συνεχίζοντας την ίδια ακριβώς πρακτική…

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ρήτρα αναπροσαρμογής: Αγανάκτηση για την κοροϊδία – Έφυγε η ρήτρα, άλλα διπλασιάστηκε η τιμή κιλοβατώρας!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.