ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Ρώσικη ρουλέτα» με την υγεία μας; – Θανάσης Εξαδάκτυλος: «Δεν θα μάθουμε ποτέ αν οι πολλές δόσεις είναι επικίνδυνες»!

Την ώρα που υπουργείο Υγείας και επιτροπή συστήνουν 4η δόση για... παρηγοριά, ο Θανάσης Εξαδάκτυλος δηλώνει πως δεν ξέρουμε που οδηγεί η υπερδοσολογία.
«Ρώσικη ρουλέτα» με την υγεία μας; – Θανάσης Εξαδάκτυλος: «Δεν θα μάθουμε ποτέ αν οι πολλές δόσεις είναι επικίνδυνες»!

Θανάσης Εξαδάκτυλος: Την ώρα που η υπερβάλλουσα θνησιμότητα συνεχίζει να αφήνει το φονικό αποτύπωμα της στην Ελλάδα και οι περιπτώσεις «ξαφνικίτιδας» ολοένα και πληθαίνουν, στον ΣΚΑΪ αποτελεί ακόμα ταμπού ακόμα και η λέξη «παρενέργειες» των εμβολίων.

Αντί να τεθεί το θέμα στον δημόσιο διάλογο για το καλό της δημόσιας υγείας και της ανεξάρτητης επιστημονικής ενημέρωσης, οι παρενέργειες των εμβολίων παραμένουν θέμα που μοιάζει να φέρει την προειδοποίηση… «προσοχή μην αγγίζετε».

Ενδεικτικό ήταν το τηλεοπτικό «καρέ» όταν στην εκπομπή «Σήμερα», μια δημοσιογράφος του πάνελ ρώτησε τον πρόεδρο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιο Εξαδάκτυλο τη γνώμη του για το ότι δεν έχουμε μελετήσει τις πιθανές παρενέργειες από την υπερδοσολογία των δόσεων. Με το που ακούστηκε η λέξη «παρενέργειες», ίσως τυχαία – ίσως και όχι, ο παρουσιαστής Δημήτρης Οικονόμου… δαγκώθηκε και περίμενε σχεδόν εναγωνίως την απάντηση.

Ο δε κ. Εξαδάκτυλος απάντησε με μια γενικολογία που όχι μόνο δεν έδωσε φως στο θέμα, άλλα προεξόφλησε πως απαντήσεις δεν πρόκειται να πάρουμε… ποτέ!

Συγκεκριμένα είπε:

«Η υπερδοσολογία των δόσεων έχει να κάνει με το επίπεδο άμυνας που έχει ο οργανισμός. Άλλος άνθρωπος έχει νοσήσει και έχει μια άμυνα πολύ σταθερή για μεγάλο χρονικό διάστημα και άλλος όχι. Κατά συνέπεια αυτή η γενική απάντηση που μου ζητάτε, δε νομίζω ότι θα δοθεί ποτέ».

Ο κ. Εξαδάκτυλος μπορεί να αρέσκεται στη… δημιουργική ασάφεια, άλλα κάθε φαρμακευτικό σκεύασμα έχει συγκεκριμένες οδηγίες δοσολογίας και ΥΠΕΡΔΟΣΟΛΟΓΙΑΣ στο φύλλο οδηγιών χρήσης, και μάλιστα οι οδηγίες είναι γενικές και αφορούν όλον τον πληθυσμό. Το εμβόλιο για τον κορονοϊό για ποιον λόγο εξαιρείται από αυτήν παγιωμένη τακτική; Δεν θα έπρεπε ο κάθε άνθρωπος να ενημερώνεται πλήρως για τα όρια της δοσολογίας, πριν κληθεί από επιτροπές και «ειδικούς» να πάει να εμβολιαστεί για 4η, 5η, 6η φορά;

Ακόμα, ο κ. Εξαδάκτυλος απάντησε και για το ενδεχόμενο διενέργειας της 4ης δόσης στον πληθυσμό κάτω των 60 και ούτε γι’ αυτό έδωσε απαντήσεις, παρά προτίμησε να παραπέμψει τους πολίτες στον… γιατρό τους:

«Για τους κάτω των 60 θα πρέπει να ρωτήσουν τον γιατρό τους, που δεν θα είναι πλαστικός χειρούργος όπως εγώ άλλα παθολόγος, να σας πάρει ένα στοιχειώδες ιστορικό, να ζητήσει το βάρος σας, το ύψος σας και αν υπολογίσει τον δείκτη μάζας – σώματος και να ξέρει ποιες αρρώστιες έχετε, και να σας πει ότι εσείς πρέπει να κάνετε το εμβόλιο ή δεν πρέπει να το κάνετε.

Υπάρχουν εμβολιασμοί στους οποίους χρειάζονται επαναληπτικές δόσεις μέχρι να πετύχουμε την απάντηση του οργανισμού που θέλουμε. Και άλλος άνθρωπος απαντά γρήγορα και άλλος απαντά αργά», είπε ο κ. Εξαδάκτυλος.

Βλέπουμε πως εξαερώθηκαν πλήρως εκείνα τα πολύμηνα αφηγήματα περί σίγουρης ανοσίας της αγέλης μέσω εμβολιασμού (‘’αν φτάσουμε στο 70 – 80% εμβολιασμού θα χτίσουμε τείχος ανοσίας’’ και άλλα τέτοια που αποδείχθηκαν φαιδρά), και πλέον «ειδικοί» μιλούν για γρήγορες και… αργές απαντήσεις που απλά ενδέχεται να βοηθήσουν στη σοβαρή νόσηση.

Ο πλαστικός χειρούργος κ. Εξαδάκτυλος μας ενημερώνει πως ένας άνθρωπος κάτω των 60, για να κάνει την 4η δόση δεν θα πρέπει να περιμένει ούτε εμπεριστατωμένες μελέτες από διεθνείς φορείς υγείας, ούτε έρευνες με ατράνταχτα επιστημονικά στοιχεία δοκιμασμένα στον χρόνο. Απλά θα… δώσει ύψος και βάρος μαζί με ένα μικρό ιστορικό, και ο παθολόγος θα δώσει τον… χρησμό! Πραγματικά είναι να τρελαίνεται κανείς με αυτά που ακούγονται.

Εφόσον δεν υπάρχουν επαρκή ιατρικά δεδομένα για την ασφάλεια της 4ης δόσης, ο κάθε παθολόγος με τι εχέγγυα θα στείλει για νέα δόση τον κάθε πολίτη; Να επιτρέπεται στο… χαλαρό μια εκ νέου έκθεση του οργανισμού σε ένα χημικό σκεύασμα έτσι αυθαίρετα, για… παρηγοριά όπως είπε και η Μίνα Γκάγκα;

Από τη στιγμή που λέγονται τέτοια πράγματα, δεν είναι να απορεί κανείς που ο κόσμος έχει χάσει εντελώς την εμπιστοσύνη του στους τηλε – ειδικούς…

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο ««Ρώσικη ρουλέτα» με την υγεία μας; – Θανάσης Εξαδάκτυλος: «Δεν θα μάθουμε ποτέ αν οι πολλές δόσεις είναι επικίνδυνες»!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.