ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ρωτήσατε ποτέ το γιατί κυρία Λατινοπούλου;

Θλίψη! Αυτό ένιωσα όταν είδα το βίντεο της Αφροδίτης Λατινοπούλου στα social media. Όχι επειδή την παρακολουθώ, αλλά επειδή κατάφερε να κερδίσει...
Ρωτήσατε ποτέ το γιατί κυρία Λατινοπούλου;

Θλίψη! Αυτό ένιωσα όταν είδα το βίντεο της Αφροδίτης Λατινοπούλου στα social media. Όχι επειδή την παρακολουθώ, αλλά επειδή κατάφερε να κερδίσει τα… πέντε λεπτά δημοσιότητας που της αναλογούν.

Είναι πολύ θλιβερό να βλέπεις και να ακούς από ένα νέο κορίτσι τέτοια λόγια, όπως η κυρία Λατινοπούλου. Είναι πολύ θλιβερό το 2021 να υπάρχουν ακόμα τα στερεότυπα ομορφιάς και η «ιδανική γυναίκα».

Αυτή που πρέπει να είναι πάντα στην εντέλεια, να μην δίνει δικαιώματα, να προσέχει το ντύσιμο της, τα μαλλιά της, τα νύχια της και πολλά άλλα. Είναι δικαίωμα κάθε γυναίκας και κάθε άντρα να κάνει ότι θέλει με το κορμί της/ του και να βάζει εκείνη ή εκείνος τους κανόνες.

Το αν μια γυναίκα φωτογραφίζεται, έχοντας τρίχες στις μασχάλες ή στα πόδια δεν θα έπρεπε να μας απασχολεί.

Δεν θα έπρεπε να μας απασχολεί αν έχει ραγάδες, πανάδες γιατί κανείς δεν είναι τέλειος.

Και στο κάτω κάτω, κυρία Λατινοπούλου δεν ρωτήσατε για ποιον λόγο μπορεί να έχει μια γυναίκα ραγάδες, πανάδες ή κυτταρίτιδα.

Από μικρή ηλικία είχα θέματα αυξομείωσης του βάρους μου. Όσο εύκολα χάνονται, τόσο εύκολα ξαναπαίρνονται.

Τον τελευταίο ένα χρόνο με πολλή προσπάθεια και σωστή καθοδήγηση έχασα σχεδόν 30 κιλά. Δεν το έκανα για κανέναν άλλο, πέρα από τον εαυτό μου. Δεν (ήταν) είναι εύκολο και υπήρξαν πολλές φορές που ένιωσα να… σπάω και να μην έχω τη δύναμη.

Ευτυχώς για εμένα, είχα δίπλα μου άτομα που με στήριζαν. Και τότε που είχα τα πολλά κιλά και τώρα που τα έχασα. Με αποδέχονται και με αγαπάνε όπως και να έχει.

Τα κιλά αυτά αποφάσισα να τα χάσω για εμένα, για να νιώθω εγώ καλά και όχι για να… αρέσω και να μην «χαλάω» την αισθητική κάποιου άγνωστου.

Η ζυγαριά μας δείχνει ένα νούμερο και δεν καθορίζει το ποιόν της ύπαρξής μας και της ψυχής μας.

Και ραγάδες έχω, και κυτταρίτιδα έχω- παρά τη σωστή διατροφή που κάνω- και πανάδες έχω μετά από μια κουραστική εβδομάδα στη δουλειά και ας είμαι 25 χρονών.

Αυτό που δεν έχω, είναι μίσος για τους ανθρώπους και τη διαφορετικότητα! Η μόδα εξελίσσεται και τα στερεότυπα πέφτουν το ένα μετά το άλλο.

Γιατί λοιπόν πρέπει να γυρίσουμε στον σκοταδισμό και τον μισογυνισμό.

Τα social media είναι χώρος έκφρασης και ο καθένας μπορεί να γράψει και να πει ό,τι θέλει και όπως το θέλει.

Δεν παύουν όμως να πληγώνουν και να προσβάλουν. Αντί να ασχολούμαστε με… τρίχες, καλύτερα να ασχοληθούμε με το πως θα κάνουμε καλύτερη την ψυχή μας.

Υ.Γ.: Διαβάζοντας διάφορα σχόλια στο Twitter έπεσα πάνω σε αυτό που με συγκλόνισε… Την επόμενη φορά πριν σχολιάσεις κάτι για κάποιον σκέψου τι μπορεί να κρύβεται από πίσω κι ίσως έτσι ο κόσμος γίνει καλύτερος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Να παίρνεις ρεπό να ξυρίζεις τις μασχάλες

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ρωτήσατε ποτέ το γιατί κυρία Λατινοπούλου;», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μαντώ Καψάλη

Εργάζεται στο Sportime από το 2017 και από την πρώτη ημέρα της έκδοσης της εφημερίδας όπως κι από τότε που βγήκε στον αέρα η ιστοσελίδα Sportime.gr. Βασικό της αντικείμενο είναι το μπάσκετ χωρίς βέβαια να «κλείνεται» σε αυτό καθώς όσο ζεις, πρέπει να μαθαίνεις. Είναι τακτικό μέλος του ΠΣΑΤ και της ΕΣΗΕΑ