ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ρουμάνος δημοσιογράφος από τα μέτωπα των πυρκαγιών: Καμία χώρα δεν επιτρέπει μια πρωτεύουσα να τυλιχτεί στις φλόγες

Τι λέει για το «μπέρδεμα» με τις δηλώσεις που αποδόθηκαν στους Ρουμάνους, σύμφωνα με τις οποίες οι φωτιές μπορούσαν να σβήσουν από την πρώτη μέρα.
Ρουμάνος δημοσιογράφος από τα μέτωπα των πυρκαγιών: Καμία χώρα δεν επιτρέπει μια πρωτεύουσα να τυλιχτεί στις φλόγες

To Sportime μίλησε με τον Ρουμάνο δημοσιογράφο Λουρέντσου Ραντουλέσκου, του ρουμανικού καναλιού Antena 1, ο οποίος είχε βρεθει από την δεύτερη μέρα στα μέτωπα των καταστροφικών πυρκαγιών (μαζι με τον καμεραμάν του Κοσμίν Χερέα).

Τι διέκρινε ο δημοσιγράφος του Antena 1 αναφορικά με τις επιχειρήσεις κατάσβεσης των πυρκαγιών αλλά και τι λέει για το «μπέρδεμα» με τις δηλώσεις που αποδόθηκαν στους Ρουμάνους, σύμφωνα με τις οποίες οι φωτιές μπορούσαν να σβήσουν από την πρώτη μέρα.

Η Ελλάδα υποδέχθηκε θερμά τους Ρουμάνους πυροσβέστες. Γιατί πιστεύετε έγινε αυτό;

Δεν ξέρω αν είναι απαραίτητα θαυμασμός. Νομίζω ευγνωμοσύνη, σεβασμός. Και αυτό συνέβη για όλους εκείνους που βοήθησαν την Ελλάδα, όχι μόνο για τους Ρουμάνους.

Ζήσατε τις προσπάθειες των Ελλήνων, των Ρουμάνων και των άλλων πυροσβεστών. Πιστεύετε ότι μπορούσε να γίνει κάτι καλύτερο;

Δεν ξέρω αν θα μπορούσε να γίνει κάτι περισσότερο.

To Sportime μίλησε με τον Ρουμάνο δημοσιογράφο Λουρέντσου Ραντουλέσκου, ο οποίος είχε βρεθει στα μέτωπα των καταστροφικών πυρκαγιών

Το τηλεοπτικό συνεργείο Antena 1 από την Ρουμάνια, φτάσαμε στην Ελλάδα όταν οι φωτιές είχαν ήδη εξαπλωθεί. Όσον αφορά τον αριθμό των εστιών και πόσο ισχυρά καίγανε, δεν ξέρω ποια χώρα θα μπορούσε να τα σβήσει σε λίγες μόνο ημέρες.

Προσπαθήσαμε να μείνουμε μακριά από τις λεγόμενες πολιτικές αντιπαραθέσεις ή όχι. Είπαμε μόνο τις μαρτυρίες των άνθρωποι και τι είδαμε. Φυσικά, καμία χώρα δεν επιτρέπει μια πρωτεύουσα να τυλιχτεί στις φλόγες.  Μπορεί αυτός να ήταν και ο λόγος που οι ελληνικές αρχές εστίασαν περισσότερο στην Αθήνα στην αρχή παρά στην Εύβοια.

Πως έγινε πιστεύετε το… μπέρδεμα με τις δηλώσεις που χρειάστηκε ανακοίνωση της Πυροσβεστικής.

Νομίζω ότι ήταν λάθος ερμηνείας και αυτό ήταν όλο.

Πιστεύετε ότι τελείωσε ο εφιάλτης των πυρκαγιών;

Η ιστορία δείχνει ότι οι πυρκαγιές στην Ελλάδα δεν θα τελειώσουν σύντομα. Επιπλέον, ας μην ξεχνάμε τους πυρομανείς. Το σημαντικό, νομίζω, είναι ότι αυτές οι φωτιές μπορούν να αντιμετωπιστούν.

Μύκονος: Οι κάτοικοι δεν έχουν νερό να μαγειρέψουν και οι πισίνες είναι γεμάτες! (vid)

Συγκλονίζει η έρευνα του Sportime: Αύξηση 500% των καμένων εκτάσεων σε σχέση με το 2020

Θρίλερ: Βρήκαν κρανίο μετά τη φωτιά στα Βίλια

Ρουμάνος δημοσιογράφος από τα μέτωπα των πυρκαγιών: Καμία χώρα δεν επιτρέπει μια πρωτεύουσα να τυλιχτεί στις φλόγες

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ρουμάνος δημοσιογράφος από τα μέτωπα των πυρκαγιών: Καμία χώρα δεν επιτρέπει μια πρωτεύουσα να τυλιχτεί στις φλόγες», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.