ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σαγιάκου: Νίκη των Ελλήνων, μία ευρεία νίκη της ΝΔ

Μία πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη παραχώρησε η Ουρανία Σαγιάκου, υποψήφια βουλευτής με τη ΝΔ, Δυτικού Τομέα Β΄ Αθηνών. Η κυρία Σαγιάκου, αναφέρθηκε στις επερχόμενες εκλογές, μιλώντας για το πρόγραμμα που έχει η Νέα Δημοκρατία και αυτά που θέλει να πετύχει. Στη συνέχεια τόνισε πως μία ευρεία νίκη της ΝΔ, δεν θα είναι μόνο του Κυριάκου Μητσοτάκη,...
Σαγιάκου: Νίκη των Ελλήνων, μία ευρεία νίκη της ΝΔ

Μία πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη παραχώρησε η Ουρανία Σαγιάκου, υποψήφια βουλευτής με τη ΝΔ, Δυτικού Τομέα Β΄ Αθηνών.

Η κυρία Σαγιάκου, αναφέρθηκε στις επερχόμενες εκλογές, μιλώντας για το πρόγραμμα που έχει η Νέα Δημοκρατία και αυτά που θέλει να πετύχει.

Στη συνέχεια τόνισε πως μία ευρεία νίκη της ΝΔ, δεν θα είναι μόνο του Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά και ολόκληρου του ελληνικού λαού.

Αναλυτικά όλη η συνέντευξη της στον Lykavitos.gr:

Στη Νέα Δημοκρατία και ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιδιώκει μια ισχυρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία, μια αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ για να εφαρμόσει το πρόγραμμα του. Εκτιμάτε ότι θα καταφέρετε να έχετε αυτοδυναμία και αυτό θα σας δώσει την άνεση για να προχωρήσετε σε τομές και μεταρρυθμίσεις;

«Ναι, θεωρώ πως θα καταφέρουμε τελικά να έχουμε μια ισχυρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία που θα εξασφαλίζει την πολιτική σταθερότητα στον τόπο. Σε συνέχεια των εκλογών της 26ης Μαίου, οι πολίτες θα μας δώσουν την δυνατότητα να περάσουμε σε μια νέα, πιο φωτεινή μέρα για την Ελλάδα, μέσα από μια μεγάλη πολιτική αλλαγή. Ξέρετε, μετά από 10 χρόνια βυθισμένη η Χώρα στην κρίση είναι τώρα η ώρα να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα:

Να ηττηθεί οριστικά ο λαϊκισμός, Να αναλάβει μια νέα κυβέρνηση με ξεκάθαρο στόχο, συγκροτημένο και κοστολογημένο πρόγραμμα και με έτοιμα τα πρώτα βασικά νομοσχέδια της. Μια ευρωπαϊκή, μεταρρυθμιστική δύναμη που θέλει και μπορεί να πάει την Ελλάδα μπροστά με όχημα της την ισχυρή ανάπτυξη.

Εμείς, τι λέμε λοιπόν; Ότι μια ευρεία νίκη της Νέας Δημοκρατίας, δεν είναι μόνο νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη, είναι νίκη όλων των Ελλήνων, κάθε οικογένειας, κάθε νοικοκυριού, κάθε μικρού και μεσαίου επιχειρηματία και κάθε νέου ανθρώπου που βλέπει πως οι ελπίδες του χάνονται καθημερινά».

Ισχυρίζεστε πως τροχοπέδη στις αναπτυξιακές δυνατότητες της χώρας είναι τα υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα του 3% που έχει συμφωνήσει η κυβέρνηση Τσίπρα με τους Θεσμούς. Λέτε, πως πρωταρχικό σας μέλημα είναι η μείωση σε 2,5%, την ίδια ώρα όμως Κομισιόν και ESM προειδοποιούν να μην παραβιαστούν τα συμφωνηθέντα. Πιστεύετε ότι μπορείτε να το πετύχετε αυτό;

«Κοιτάξτε, μετά τις ευρωεκλογές και το αποτέλεσμα τους με την νίκη της Νέας Δημοκρατίας, φάνηκε ξεκάθαρα πως οι αγορές και οι εταίροι μας αξιολόγησαν θετικά το πολιτικό κλίμα. Μάλιστα, ξεκάθαρα φάνηκε πως είναι η πρώτη φορά στα 10 χρόνια της κρίσης που εκλογές στον τόπο δεν αντιμετωπίζονται με ανασφάλεια και καχυποψία από το εξωτερικό αλλά με ανυπομονησία θα έλεγα!

Πως θα πετύχουμε τώρα την αλλαγή των όρων του παιχνιδιού και την μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων; Θα εφαρμόσουμε το μείγμα οικονομικής πολιτικής που πέτυχε σε χώρες όπως η Κύπρος, η Πορτογαλία, η Ιρλανδία. Τι λέει αυτό μείγμα; Λιγότεροι φόροι, μικρότερες δαπάνες, στήριξη της μικρής και μεσαίας επιχείρησης για να κινηθεί και πάλι η οικονομία και να δημιουργηθεί θετικό πλαίσιο επενδύσεων.

Γιατί μόνο έτσι μπορούν να δημιουργηθούν νέες δουλείες, καλά πληρωμένες που να ανταποκρίνονται στις ικανότητες κάθε εργαζόμενου. Αρκεί μόνο αυτό; όχι, πρέπει να προχωρήσουμε, από την πρώτη κιόλας στιγμή, στην εφαρμογή των βασικών μεταρρυθμίσεων στο κράτος, δηλαδή στην Δημόσια Διοίκηση, στην Υγεία και την διαχείριση της, στην Παιδεία και στο εκπαιδευτικό μας σύστημα. Στην Δικαιοσύνη που έχει πληγεί ανεπανόρθωτα από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Έτσι, θα πετύχουμε λοιπόν την αναβάθμιση της αξιοπιστίας της χώρας και θα καταλάβουν και οι εταίροι μας πως έχουν να κάνουμε με μία σοβαρή και αξιόπιστη δύναμη στην Ελλάδα. Μην ξεχνάμε βέβαια, πως η επιδίωξη μας για μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων έχει ήδη κατατεθεί από τον Κυριάκο Μητσοτάκη στους εταίρους μας και ήδη υπάρχουν και θετικές εισηγήσεις, όπως του υποψήφιου για την Επιτροπή, κ. Βέμπερ».

Υπάρχει ανησυχία στον κόσμο σχετικά με τα επιδόματα επί των ημερών σας. Τελικά τι θα γίνει με αυτά;

«Τα επιδόματα που ψηφίστηκαν, δεν θα θιγούν. Άλλωστε τα έχουμε ψηφίσει και εμείς. Άλλωστε η λογική της κοινωνικής δικαιοσύνης αποτελεί βασικό θεμέλιο του προγράμματος μας. Και γι αυτό, αντιθέτως, με ότι επικαλείται ο ΣΥΡΙΖΑ με την μορφή fake news, εμείς σκοπεύουμε να επεκτείνουμε μάλιστα το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα.

Σήμερα με την πολιτική ΣΥΡΙΖΑ η Οικονομία δεν παράγει. Δεν παράγεται εισόδημα για τους πολίτες, δεν υπάρχουν θέσεις εργασίας, δεν υπάρχουν προοπτικές, δεν υπάρχουν προϋποθέσεις για το επιχειρείν. Το μόνο που παράγεται επί ημερών κ. Τσίπρα είναι επιπλέον φτώχεια. Άρα, για να ξεκαθαρίζουμε:

Δεν κινδυνεύουν τα επιδόματα, ενισχύουμε το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα για 800.000 συμπολίτες μας με ετήσια δαπάνη σε 1 δις αντί των 760 εκατ. ευρώ που είναι σήμερα, αυξάνουμε τον προϋπολογισμό για τα επιδόματα ανεργίας κατά 200 εκατ. ευρώ και επιδιώκουμε τον διπλασιασμό των δικαιούχων.

Παράλληλα, καθιερώνουμε επίδομα 2000 ευρώ για κάνε παιδί που γεννιέται, αυξάνουμε το όριο του αφορολόγητου κατά 1000 ευρώ για κάθε παιδί και επαναφέρουμε τα επιδόματα για τις μεγάλες οικογένειες στα επίπεδα πριν τις μειώσεις του 2018. Αυτή είναι κοινωνική πολιτική με στόχο και γνώμονα την στήριξη των ευπαθών ομάδων και όχι οι αερολογίες και οι πολιτικές λαϊκισμού του κ. Τσίπρα».

Κυρία Σαγιάκου, είστε υποψήφια με τη Νέα Δημοκρατία στην Δυτική Αθήνα. Ποιες είναι οι προτεραιότητες και οι στόχοι σας;

«Η Δυτική Αθήνα είναι ένας ευλογημένος τόπος. Κι αυτό δεν το λέω τώρα αλλά το πιστεύω βαθιά καθώς εδώ γεννήθηκα, εδώ μεγάλωσα, εδώ μεγαλώνει το παιδί μου και εδώ είναι το δικηγορικό μου ραφείο μου καθώς και η οικογενειακή μας επιχείρηση με υποδύματα.

Η γεωγραφία, το έμψυχο δυναμικό μας, ο λαϊκός πολιτισμός μας καθώς τα τελευταία χρόνια και αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στις πόλεις μας ξεκινώντας από το Περιστέρι και τον δήμαρχο μας, Ανδρέα Παχατουρίδη, συνθέτουν μια περιοχή με όλες τις προοπτικές να διακριθεί και να πρωταγωνιστήσει στην επόμενη μέρα της Ελλάδας μας».

Είμαστε περήφανες περιοχές στην Δυτική Αθήνα, προ κρίσης αποτελούσαμε κέντρο μικρών και μεσαίων οικογενειακών επιχειρήσεων στον τομέα του εμπορίου και της βιοτεχνίας, νοικοκυρεμένες επιχειρήσεις με εξωστρέφεια που η κρίση τις οδήγησε στα λουκέτα και χιλιάδες εργαζόμενους στον δρόμο. Γιατί πείτε μου εσείς, πως είναι δυνατόν να επιβιώσει μια μικρή και μεσαία επιχείρηση όταν σήμερα αναγκάζεται να πληρώσει 24% ΦΠΑ, 48% ασφαλιστικές εισφορές και 29% φόρο από το πρώτο ευρώ;

«Και αυτή η υπερφορολόγηση χτυπά κατά βάση μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. Στο πρόγραμμα μας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δίνει το βάρος του στην στήριξη ξανά της ραχοκοκαλιάς της Οικονομίας μας, στην στήριξη της μικρομεσαίας επιχείρησης μειώνοντας τους άμεσους και έμμεσους φόρους που πληρώνουν, κι αυτό αποτελεί ανάσα για εμάς, τους ανθρώπους των Δυτικών Προαστίων της Αθήνας.

Με μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων στο 20% από 28%, με αποκατάσταση της ρευστότητας μέσα από πολιτικές που μειώνουν τα επιτόκια δανεισμού και μέσα από την αντιμετώπιση του προβλήματος των κόκκινων δανείων.

Μόνο έτσι θα δοθεί ξανά οξυγόνο στην Οικονομία και θα δημιουργηθεί χώρος για νέες προσλήψεις και επενδύσεις που θα δώσουν εισόδημα στους πολίτες. Στόχος μας είναι να δομήσουμε μια οικονομία με ισχυρή ανάπτυξη που θα δημιουργεί ευκαιρίες για όλους».

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Σαγιάκου: Νίκη των Ελλήνων, μία ευρεία νίκη της ΝΔ», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.