ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σακελλαροπούλου: Σήμερα ορκίζεται η νέα ΠτΔ

Σε πολύ στενό κύκλο και με αυστηρά μέτρα προφύλαξης θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 11:00, η ορκωμοσία της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου ως νέα Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Αυτό σημαίνει ότι η κυβέρνηση, θα εκπροσωπηθεί μόνο από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και ελάχιστους υπουργούς, ενώ τα υπόλοιπα κόμματα θα βρεθούν εκεί με τους αρχηγούς τους και τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους τους....
Σακελλαροπούλου: Σήμερα ορκίζεται η νέα ΠτΔ

Σε πολύ στενό κύκλο και με αυστηρά μέτρα προφύλαξης θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 11:00, η ορκωμοσία της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου ως νέα Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Αυτό σημαίνει ότι η κυβέρνηση, θα εκπροσωπηθεί μόνο από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και ελάχιστους υπουργούς, ενώ τα υπόλοιπα κόμματα θα βρεθούν εκεί με τους αρχηγούς τους και τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έβρος: Τα «πυρά» της Τουρκίας στρέφονται εναντίον της – Ειδική τουρμπίνα του στρατού

Συνολικά υπολογίζεται ότι θα βρεθούν στην ορκωμοσία περίπου 35 με 40 βουλευτές. Η τελετή θα πραγματοποιηθεί από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, ο οποίος θα συνοδεύεται από έξι με επτά ιερείς, ενώ το παρών θα δώσουν και μερικοί συγγενείς της νέας προέδρου.

Φυσικά πρόκειται για την πρώτη γυναίκα Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην Ελλάδα, με τον Προκόπη Παυλόπουλο να κάνει την τελευταία του εμφάνιση στην τελετή αφής της ολυμπιακής φλόγας.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Σακελλαροπούλου: Σήμερα ορκίζεται η νέα ΠτΔ», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.