ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σάλος με πανό της ΟΕΝΓΕ: Ο Θ.Πλεύρης ενοχλήθηκε επειδή εμφανίζει τη Μ.Γκάγκα ως «νεκροθάφτη» του ΕΣΥ

Ο Θ. Πλεύρης χαρακτήρισε «χυδαιότητα» την αναπαράσταση της Μ. Γκάγκα ως «νεκροθάφτη» της υγείας - Αποστομωτική απάντηση από την ΟΕΝΓΕ
Σάλος με πανό της ΟΕΝΓΕ: Ο Θ.Πλεύρης ενοχλήθηκε επειδή εμφανίζει τη Μ.Γκάγκα ως «νεκροθάφτη» του ΕΣΥ

Πανό – ΟΕΝΓΕ: Ενώ ο υπουργός υγείας Θάνος Πλεύρης με τις καταστροφικές πολιτικές που έχει εφαρμόσει στον τομέα της υγείας έχει δώσει λαβές για να χαρακτηριστεί μέχρι και «βαρκάρης του Αχέροντα» και «minister death», ενοχλήθηκε από τις χθεσινές παρεμβάσεις και τις κινητοποιήσεις των γιατρών και των εργαζομένων στα νοσοκομεία, για ένα πανό που αναρτήθηκε σε τοίχους νοσοκομείων και παρουσίαζε την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας Μίνα Γκάγκα ως νεκροθάφτη της δημόσιας υγείας.

Ο Θάνος Πλεύρης που έχει δώσει ουκ ολίγα δείγματα γραφής για την «αλλεργία» που έχει στην καυστική κρητική προς το υπουργείο του, επιτέθηκε στους γιατρούς κάνοντας λόγο για χυδαιότητα εις βάρος της Μίνας Γκάγκα και έδωσε εντολή από το βήμα της Βουλής να κατέβουν τα προκλητικά πανό λέγοντας ότι: «το να μπαίνει αυτή η χυδαιότητα στα νοσοκομεία ως πανό, δεν ταιριάζει ούτε σε συνδικαλιστές ούτε σε γιατρούς. Με το να παρουσιάζεις με αυτό τον τρόπο μια γυναίκα που έχει δώσει τη ζωή της για το ΕΣΥ είναι χυδαιότητα. Δεν θα επιτραπούν αυτά να είναι στο ΕΣΥ».

Τα πανό αναρτήθηκαν στα πλαίσια των κινητοποιήσεων των νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ) ενάντια στο κυβερνητικό νομοσχέδιο για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη. «Όχι στο νομοσχέδιο νεκροθάφτη της δημόσιας περίθαλψης. Όχι στο πλιάτσικο στις τσέπες των ασθενών. Υγεία λαϊκό δικαίωμα όχι εμπόρευμα και προνόμιο για λίγους», αναγράφεται μαζί με το σκίτσο της Μίνας Γκάγκα που παρουσιάζεται να κρατάει ένα φτυάρι.

Ο Θάνος Πλεύρης ενοχλήθηκε για ένα πανό που με παραστατικό τρόπο ασκεί κριτική στην Μίνα Γκάγκα και τον ίδιο, και δεν ενοχλείται με την κυβερνητική χυδαιότητα που καταδίκασε χιλιάδες ανθρώπους σε ένα εργασιακό «φέρετρο», αφού αποφάσισε με το «έτσι θέλω» να θέσει τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς σε καθεστώς αναστολής που έχει φτάσει τους 14 μήνες. Μάλιστα ως συνέπεια των πολιτικών επιλογών που ακολούθησε ο κ. Πλεύρης, είχαμε και το τραγικό συμβάν της αυτοκτονίας μιας 36χρονης οδοντιάτρου που είχε αναγκαστεί να κλείσει το ιατρείο της, λόγω της απολυταρχικής απόφασης της κυβέρνησης. Φαίνεται λοιπόν πως διαθέτει επιλεκτικές «ευαισθησίες» ο υπουργός Υγείας.

Μάλιστα πριν λίγες μέρες ο εμμονικός Θάνος Πλεύρης καταπατώντας κάθε έννοια λογικής, χαρακτήρισε «επικίνδυνους» τους υγειονομικούς σε αναστολή, και είπε πως είναι υπερήφανος για την απόφαση του να πετάξει χιλιάδες οικογένειες στον δρόμο, με το πρόσχημα μια δήθεν «ωφέλειας» για τον γενικό πληθυσμό, η οποία ασφαλώς δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Έτσι όπως κατάντησε το ΕΣΥ από το πολιτικό δίδυμο Πλεύρη – Γκάγκα, ίσως το φέρετρο είναι το πιο… αντιπροσωπευτικό σήμα για το καταρρέον σύστημα, αφού φτάνει μόνο να θυμηθούμε πως επί της θητείας τους έχουν προστεθεί πάνω από 20.000 νεκροί (από Covid ή με Covid), με ένα τεράστιο ποσοστό από αυτούς να «σβήνουν» εκτός ΜΕΘ.

Από την άλλη πλευρά έχουμε την σαλαμοποίηση της Δημόσια Υγείας, που σταδιακά λαμβάνει χαρακτηριστικά ιδιωτικής λειτουργίας, με την εισαγωγή χειρουργείων επί πληρωμή, με ολοένα και περισσότερες συμπράξεις δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, με αποκλεισμούς των ανασφάλιστων και με το αγαθό της υγείας να λαμβάνει την μορφή εμπορεύσιμου «προϊόντος».

Η ΟΕΝΓΕ από την πλευρά της προχώρησε σε μια ανακοίνωση που αποτελεί μια εκκωφαντική απάντηση στην «ενόχληση» του υπουργού Υγείας:

«Κύριε Πλεύρη χυδαιότητα είναι να λες στους νοσοκομειακούς γιατρούς να κάνουν πλιάτσικο στις τσέπες των ασθενών τους, αν θέλουν να ενισχύσουν το εισόδημά τους. Χυδαιότητα είναι να κλείνεις την πόρτα του δημόσιου νοσοκομείου στους ασθενείς την ώρα της ανάγκης και να τους προσφέρεις βορά στους εμπόρους της υγείας. Τα πανό κατέβηκαν αλλά η σημαία των διεκδικήσεων για δωρεάν υγεία για όλο το λαό για αυξήσεις στους μισθούς, για μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών δε θα κατέβει ότι και να κάνετε».

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Σάλος με πανό της ΟΕΝΓΕ: Ο Θ.Πλεύρης ενοχλήθηκε επειδή εμφανίζει τη Μ.Γκάγκα ως «νεκροθάφτη» του ΕΣΥ», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.