ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σάλος με τις προκλητικές δηλώσεις Σταϊκούρα – Η ΝΔ δίνει τα κόκκινα δάνεια «κοψοχρονιά» στα funds, γιατί θεωρεί όλους τους Έλληνες μπαταχτσήδες

Με τις κυνικές δηλώσεις του, ο Χ. Σταϊκούρας έδειξε την καταιγίδα πλειστηριασμών που έρχεται στη νέα τετραετία Μητσοτάκη, για χάρη των ληστρικών funds
Σάλος με τις προκλητικές δηλώσεις Σταϊκούρα – Η ΝΔ δίνει τα κόκκινα δάνεια «κοψοχρονιά» στα funds, γιατί θεωρεί όλους τους Έλληνες μπαταχτσήδες

Πλειστηριασμοί – Funds: Με τον πλέον ωμό και κυνικό τρόπο, ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, προανήγγειλε τον όλεθρο των πλειστηριασμών που πρόκειται να λάβει μαζικές διαστάσεις μετά τη διαφαινόμενη επανεκλογή της Νέας Δημοκρατίας στο τιμόνι της χώρας. Ο κ. Σταϊκούρας συνομίλησε με κατοίκους στην Εκτενεπόλ Κομοτηνής για το ζήτημα των στεγαστικών δανείων των Παλιννοστούντων Ποντίων.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών ούτε λίγο ούτε πολύ παραδέχθηκε ότι τα σπίτια των ανθρώπων που έλαβαν ομολογιακό δάνειο με εγγύηση του ελληνικού δημοσίου θα περάσουν στα «κοράκια» των funds χωρίς καμία επιπλέον βοήθεια προς τους δανειολήπτες, καθώς όπως είπε «δεν έχω στο μυαλό μου δυνατότητα περισσότερων δόσεων».

Και κάπου εκεί τέθηκε στον πρώην υπουργό Οικονομικών, το εύλογο ερώτημα που θέτει ο κάθε πολίτης ο οποίος αντιμετωπίζει τον εφιάλτη να διαθέτει κόκκινο δάνειο, επί κυβερνήσεως Κυριάκου Μητσοτάκη:

«Εφόσον τα δάνεια μας πωλούνται πάμφθηνα στα funds, γιατί δεν μπορούν να πουληθούν σε εμάς το ίδιο φθηνά και να γίνει κούρεμα;».

Και τι απάντησε ο κ. Σταϊκούρας;

«Είναι εύλογος αλλά άστοχος ο προβληματισμός σας» δήλωσε, προσθέτοντας ότι «αν γίνει αυτό, τότε θα σταματήσουν και οι άλλοι να πληρώνουν». Υποστήριξε μάλιστα ότι σε άλλες χώρες «υπάρχει πρόβλεψη μέχρι 24 δόσεων», «ούτε καν 36».

Ο άνθρωπος το λέει ξεκάθαρα. Το εκάστοτε fund με έδρα τις Βρυξέλλες ή οποιοδήποτε απίθανο μέρος του πλανήτη, έχει ανώτερη αξία και τυχαίνει καλύτερης μεταχείρισης από τον Έλληνα φορολογούμενο πολίτη που ζει και προσφέρει στην χώρα του.

Αυτή θα ήταν μια πολύ ταιριαστή απάντηση, αν ο κ. Σταϊκούρας δεν ήταν πολιτικός εκλεγμένος από τον λαό για να εξυπηρετεί τα συμφέροντα του λαού, άλλα υπάλληλος των τραπεζών. Κι όμως, ο αυριανός υπουργός μας (σε όποιο υπουργείο και αν καταλήξει), μίλησε σαν κυνικός εκπρόσωπος των τραπεζών.

Το «θα σταματήσουν και οι άλλοι να πληρώνουν» σημαίνει πως ο κ. Σταϊκούρας προεξοφλεί εκ των προτέρων ότι όλοι οι Έλληνες πολίτες είναι μπαταχτσήδες και οπωσδήποτε θα εκμεταλλευτούν τις τράπεζες, ενώ συμβαίνει μονίμως το αντίθετο: Οι τράπεζες έχουν πιει το «αίμα» του λαού, μέσω των ανακεφαλαιοποιήσεων που έχουν γίνει στη δεκαετία των μνημονίων και μέσω των ατελείωτων προμηθειών που χρεώνουν τον πολίτη.

Και πόσο ειρωνικό είναι να συμπεριφέρεται στους Έλληνες ως έναν λαό μπαταχτσήδων, το στέλεχος ενός κόμματος που χρωστά 430 εκατομμύρια ευρώ στις τράπεζες και απολαμβάνει μια – σκανδαλωδώς – ευνοϊκή μεταχείριση για τα κόκκινα δάνεια του, άλλα και τους νέους δανεισμούς του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι πολίτες που παρευρέθηκαν στη συνάντηση τόνισαν στον πρώην υπουργό Οικονομικών ότι δεν θέλουν να χρωστάνε και θέλουν να πληρώσουν. Δυστυχώς όμως, καμία φωνή λογικής και καμία ανθρώπινη διάσταση του θέματος δεν στέκεται ικανή για να εμποδίσει τον άτυπο «συνεταιρισμό» της Νέας Δημοκρατίας με τις τράπεζες και τα «κοράκια» των funds, όπου ο ένας εξυπηρετεί τα συμφέροντα του άλλου, εις βάρος του ελληνικού λαού.

Διαφαίνεται ήδη, πως τα όσα σκηνικά ντροπής είδαμε να συμβαίνουν με βίαια ξεσπιτώματα ελλήνων πολιτών κατά την προηγούμενη τετραετία, θα είναι «παιδική χαρά» μπροστά σε αυτά που έρχονται…

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Σάλος με τις προκλητικές δηλώσεις Σταϊκούρα – Η ΝΔ δίνει τα κόκκινα δάνεια «κοψοχρονιά» στα funds, γιατί θεωρεί όλους τους Έλληνες μπαταχτσήδες», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Ορφανίδης

Ο Αλέξανδρος Ορφανίδης αρθρογραφεί στο Sportime.GR από τα τέλη του 2021, επισημαίνοντας με τα άρθρα του, τα δεινά της ελληνικής κοινωνίας.