ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σάμος: Εκκενώνονται περιοχές – Φόβοι για ισχυρό μετασεισμό

Την ώρα που η Σάμος μετράει τις πληγές της από τον φονικό σεισμό, ο «χορός» των Ρίχτερ στο νησί συνεχίζεται. Οι κάτοικοι παραμένουν αναστατωμένοι υπό τον φόβο ενός ισχυρού μετασεισμού που δεν αποκλείεται να φτάσει και τα 6 Ρίχτερ. Υπό αυτές τις συνθήκες, με απόφαση του δημάρχου Ανατολικής Σάμου, Γιώργου Στάντζου, έχει ξεκινήσει από νωρίς...
Σάμος: Εκκενώνονται περιοχές – Φόβοι για ισχυρό μετασεισμό

Την ώρα που η Σάμος μετράει τις πληγές της από τον φονικό σεισμό, ο «χορός» των Ρίχτερ στο νησί συνεχίζεται. Οι κάτοικοι παραμένουν αναστατωμένοι υπό τον φόβο ενός ισχυρού μετασεισμού που δεν αποκλείεται να φτάσει και τα 6 Ρίχτερ.

Υπό αυτές τις συνθήκες, με απόφαση του δημάρχου Ανατολικής Σάμου, Γιώργου Στάντζου, έχει ξεκινήσει από νωρίς το πρωί η εκκένωση ενός μεγάλου μέρους του νησιού και η μεταφορά των σεισμοπλήκτων σε ξενοδοχειακά καταλύματα. Η δημοτική αρχή έλαβε αυτή την απόφαση έπειτα από τα προβλήματα που άρχισαν να δημιουργούν οι μετασεισμοί καθώς παρουσιάστηκαν κατολισθητικά φαινόμενα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στρατιωτική θητεία: Σε «αναμμένα κάρβουνα» χιλιάδες οπλίτες που κατατάσσονται από Δευτέρα

Η έκτακτη ανακοίνωση του δήμου το βράδυ της Πέμπτης

Ανακοινώνεται ότι σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 1777/2020 απόφαση Δημάρχου (ΑΔΑ 9ΘΦΔ46ΜΦΟΤ-Δ0Υ), απομακρύνεται οργανωμένα όλος ο πληθυσμός που κατοικεί:

1)Όσον αφορά στην πόλη της Σάμου, τμήμα της οδού Ιωάννη Λεκάτη, τμήμα της οδού Εμμανουήλ Σοφούλη, τμήμα της οδού Καπετάν Σταμάτη, όλη η οδός Μνησάρχου και όλη η οδός Βακιρτζή

2)Όσον αφορά στην Κοινότητα Βαθέος, στην περιοχή ενορία Χριστού και Αγίας Ματρώνας, στην περιοχή Κοινοτικό Κατάστημα- Αγροτικό Ιατρείο- Σπαθαριά- Παλιάς Αγοράς- Αγίου Αντωνίου και Παναγίας

Οι κάτοικοι των ανωτέρω περιοχών θα στεγαστούν σε ξενοδοχειακά καταλύματα.

Η παρούσα απόφαση κρίθηκε επιβεβλημένη προκειμένου να διασφαλιστεί η προστασία των πολιτών από τους κινδύνους που διατρέχουν από επαγόμενα του σεισμού κατολισθητικά φαινόμενα και από εκτεταμένες καταρρεύσεις κτιρίων ή στοιχείων τους κατά τη μετασεισμική περίοδο.

Πηγή: Enikos.gr

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Σάμος: Εκκενώνονται περιοχές – Φόβοι για ισχυρό μετασεισμό», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Στέλιος Ανδρικάκης

Ο Στέλιος Ανδρικάκης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 23/5/1992. Από μικρή ηλικία άρχισε την ενασχόληση του με διάφορα αθλήματα και κυρίως με την κολύμβηση, ωστόσο το άνοιγμα του ραδιοφώνου σε μία αθλητική εκπομπή άλλαξε τελείως την οπτική και τα «θέλω» του. Η αγάπη του για την αθλητική δημοσιογραφία και το ραδιόφωνο άρχισε να μεγαλώνει και έτσι το Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ στο οποίο φοίτησε ήταν μονόδρομος. Μετά από την πορεία του σε αρκετά sites, ήρθε η πρόταση από το Sportime, στο οποίο και βρίσκεται από το 2018 μέχρι και σήμερα.