ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σάμος-Ισχυροί μετασεισμοί: Οι κάτοικοι ανέβηκαν στο βουνό-Φοβούνται για τσουνάμι!

Σάμος-Ισχυροί μετασεισμοί: Οι κάτοικοι ανέβηκαν στο βουνό-Φοβούνται για τσουνάμι! Ισχυροί μετασεισμοί ακολούθησαν μετά το χτύπημα του Εγκέλαδου στη Σάμο. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις μετρήσεις του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, σε μια περίπου ώρα σημειώθηκαν τρεις ισχυροί μετασεισμοί 4.2, 4.3, 4.4 Ρίχτερ κοντά στο σημείο που έγινε η κύρια δόνηση. Μάλιστα, μερικά λεπτά αργότερα, σημειώθηκε δεύτερος σεισμός 4.6...
Σάμος-Ισχυροί μετασεισμοί: Οι κάτοικοι ανέβηκαν στο βουνό-Φοβούνται για τσουνάμι!

Σάμος-Ισχυροί μετασεισμοί: Οι κάτοικοι ανέβηκαν στο βουνό-Φοβούνται για τσουνάμι! Ισχυροί μετασεισμοί ακολούθησαν μετά το χτύπημα του Εγκέλαδου στη Σάμο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις μετρήσεις του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, σε μια περίπου ώρα σημειώθηκαν τρεις ισχυροί μετασεισμοί 4.2, 4.3, 4.4 Ρίχτερ κοντά στο σημείο που έγινε η κύρια δόνηση.

Μάλιστα, μερικά λεπτά αργότερα, σημειώθηκε δεύτερος σεισμός 4.6 Ρίχτερ, 15χλμ νοτιοανατολικά της Ικαρίας.

Ο δημοσιογράφος Ιπποκράτης Χατζημανώλης από τη Σάμο, μιλώντας στο OPEN TV περιέγραψε την κατάσταση που επικρατεί στο νησί αμέσως μετά το μεγάλο σεισμό. «Αυτή τη στιγμή, μετά και από ένα μήνυμα που έχουμε λάβει από την Πολιτική Προστασία για τσουνάμι, σχεδόν όλοι οι κάτοικοι έχουν ανέβει προς στο βουνό και έχουν απομακρυνθεί από την παραλιακή λεωφόρο του νησιού», περιέγραψε.

 

«Πριν από 10 λεπτά η θάλασσα είχε ανεβεί και είχε κατακλύσει την περιοχή της παραλιακής λεωφόρου στην πόλη της Σάμου. Ο κόσμος είναι πολύ τρομοκρατημένος, είναι κάτι που δεν το έχουμε ξαναζήσει», πρόσθεσε ο Ιπποκράτης Χατζημανώλης.

«Ήταν πρωτόγνωρο αυτό που ζήσαμε, δεν έχουμε τηλεφωνική επικοινωνία, δεν έχουμε ίντερνετ. Μαθαίνουμε από στόμα σε στόμα ότι υπάρχουν ζημιές, έχουν καταρρεύσει κτίρια, αλλά ακόμα δεν έχουμε πλήρη εικόνα», είπε ο ίδιος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σεισμός Σμύρνη: Τουλάχιστον τέσσερις νεκροί και 120 τραυματίες (vids)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σεισμός Σάμος: Videos από τις δραματικές στιγμές στο νησί!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σεισμός Σάμος: Άνοιξαν οι δρόμοι έτοιμα να καταρρεύσουν τα σπίτια! (video)

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Σάμος-Ισχυροί μετασεισμοί: Οι κάτοικοι ανέβηκαν στο βουνό-Φοβούνται για τσουνάμι!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Νίκος Τοσκίτσης

Ο Νίκος Τοσκίτσης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 12/8/1980. Πρώτος του σταθμός ήταν στα 18 του τα "ΣΠΟΡ του Βορρά". Έχει εργαστεί σχεδόν σε όλες τις αθλητικές εφημερίδες της πόλης ενώ έχει δουλέψει μεταξύ άλλων στο ΑΠΕ, την sportday, της Πράσινη, το sport42 και στο sdna. Με το ρεπορτάζ του ΠΑΟΚ ασχολείται από το 2006. Ήταν ιδιοκτήτης της ιστοσελίδας inpaok. Παραμένει εξωτερικός συνεργάτης της γερμανικής εφημερίδας Bild.