ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σαμοθράκη: Ξεκινούν άμεσα τα δρομολόγια από το «Andros Jet»

Σαμοθράκη: Λίγες ώρες πριν την έλευση του Δεκαπενταύγουστου και αν το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες θα ξεκινήσει η αποσυμφόρηση στο λιμάνι του νησιού!
Σαμοθράκη: Ξεκινούν άμεσα τα δρομολόγια από το «Andros Jet»

Σαμοθράκη: Λίγες ώρες πριν την έλευση του Δεκαπενταύγουστου και αν το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες θα ξεκινήσει η αποσυμφόρηση στο λιμάνι του νησιού!

Περίπου 1.000 άτομα βρίσκονται αυτή τη στιγμή στη Σαμοθράκη, δίχως τρόπο να αναχωρήσουν, αφού κάποια από τα καράβια που εξυπηρετούν το νησί έχουν βλάβη. Ενώ αυτά που έχουν απομείνει μπορούν να μεταφέρουν λίγα άτομα.

Λύση στο θέμα του αποκλεισμού της Σαμοθράκης λόγω των καιρικών συνθηκών δρομολογεί το υπουργείο Ναυτιλίας.


Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν προγραμματιστεί οι παρακάτω ενέργειες:

Το ταχύπλοο επιβατηγό – οχηματαγωγό πλοίο “Andros Jet”, της εταιρίας “SeaJets” θα καλύψει άμεσα τις συγκοινωνιακές ανάγκες της ακτοπλοϊκής σύνδεσης Αλεξανδρούπολης – Σαμοθράκης.

Το πλάνο της εμπλοκής του παραπάνω σκάφους, ως τώρα, διαμορφώνεται ως εξής:

Το πλοίο αναχωρεί από τη Νάξο σήμερα Τετάρτη 14 Αυγούστου, στις 12.00 περίπου το μεσημέρι.

Το πλοίο αναμένεται να καταπλεύσει -πρώτα- στο λιμάνι της Σαμοθράκης στις 22.00 το βράδυ της ίδιας μέρας (14 Αυγούστου).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ – Φωτιά στην Εύβοια: Σε εξέλιξη η μάχη με τις φλόγες – Ελεύθερος ο ύποπτος

Από το λιμάνι της Σαμοθράκης θα εκτελέσει άμεσα δρομολόγιο προς την Αλεξανδρούπολη, ενώ εφόσον οι συνθήκες το επιτρέψουν θα κάνει ένα ακόμη μεταμεσονύκτιο δρομολόγιο προς την Σαμοθράκη.

Την επόμενη μέρα Πέμπτη 15 Αυγούστου, το πλοίο θα εκτελέσει όσα δρομολόγια απαιτούνται ώστε να αποσυμφορηθεί η κατάσταση στην Σαμοθράκη.

Όσον αφορά την τροφοδοσία του νησιού το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης εξασφάλισαν την άμεση δρομολόγηση του οχηματαγωγού πλοίου (ανοικτού τύπου – ferry boat) «Άναξ» για την κάλυψη των σχετικών αναγκών.

Το εν λόγω πλοίο αναμένεται μόλις ολοκληρώσει όλες τις αναγκαίες προεργασίες, πιθανότατα αύριο 14 Αυγούστου, να καταπλεύσει στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης προκειμένου να παραλάβει φορτηγά οχήματα με προορισμό την Σαμοθράκη.

Κάντε Follow το Sportime στο Instagram και Like στη σελίδα του Sportime στο Facebook.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Σαμοθράκη: Ξεκινούν άμεσα τα δρομολόγια από το «Andros Jet»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.