ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σαν Σήμερα: Η ΕΛ.ΑΣ. οδηγεί στην εισαγγελία τον Γιωτόπουλο της 17 Νοέμβρη

Κατηγορείται ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος, πως είναι ηγετικό στέλεχος της τρομοκρατικής οργάνωσης «17 Νοέμβρη».
Σαν Σήμερα:  Η ΕΛ.ΑΣ. οδηγεί στην εισαγγελία τον Γιωτόπουλο της 17 Νοέμβρη

Σαν Σήμερα: Κατηγορείται ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος, πως είναι ηγετικό στέλεχος της τρομοκρατικής οργάνωσης «17 Νοέμβρη».

Την Παρασκευή 19 Ιουλίου του 2002, προσήχθη στην εισαγγελία, όπου του απαγγέλθηκαν κατηγορίες.

Ασκήθηκε δίωξη για την συμμετοχή στην «17 Νοέμβρη», όπως επίσης και σε τρομοκρατικές ενέργειες στους Βασίλη Τζωρτζάτο και Θεολόγο Ψαραδέλλη.

Ο Λευτέρης Οικονόμου που ήταν ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, έκανε γνωστό πως ο Γιωτόπουλος αρνείται οποιαδήποτε ανάμειξη με την συγκεκριμένη υπόθεση.

Όμως η αντιτρομοκρατική υπηρεσία διαπίστωσε όπως ανακοίνωσε πως σε πρωτότυπο προκήρυξης που βρέθηκε στο κρησφύγετο της «17 Νοέμβρη», στην οδό Πάτμου, υπήρχαν τα δακτυλικά αποτυπώματα του Γιωτόπουλου.

Όπως και σημειώσεις που ταίριαζαν με τον γραφικό του χαρακτήρα. Επίσης ο Οικονόμου τόνισε πως ο Γιωτόπουλος αναγνωρίστηκε ως ηγετικό στέλεχος της οργάνωσης, από τα υπόλοιπα μέλη που είχαν ήδη ομολογήσει.

Η Μαρί Τερέζ Πενό σύζυγος του Γιωτόπουλου, οδηγήθηκε στην ασφάλεια όπου ανακρίθηκε και η ίδια.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας αποκάλυψε επίσης πως ο Τζωρτζάτος ομολόγησε πως συμμετείχε σε «χτυπήματα» της 17 Νοέμβρη όπως οχτώ φόνοι, ενώ ο Ψαραδέλλης σε ληστεία.

Οι αρχές συνέχιζαν να αναζητούν τον Δημήτρη Κουφοντίνα, που τον θεωρούσαν σύνδεσμο, μεταξύ της ηγεσίας και των εκτελεστών της τρομοκρατικής οργάνωσης. O οποίος τελικά αργότερα παραδόθηκε μόνος του στις αρχές, λέγοντας πως κρυβόταν στο νησί Αγκρίστρι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ατζέντα της ημέρας (19/7)

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Σαν Σήμερα: Η ΕΛ.ΑΣ. οδηγεί στην εισαγγελία τον Γιωτόπουλο της 17 Νοέμβρη», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.