ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σαν Σήμερα 8/7: Ο Τζιοβάνι ντύνεται στα «ερυθρόλευκα»

Σαν Σήμερα 8/7: 20 χρόνια πέρασαν από την ημέρα που Τζιοβάνι Σίλβα ντε Ολιβέιρα μεταγράφηκε από την Μπαρτσελόνα στον Ολυμπιακό με το μυθικό ποσό των 4 δισεκατομμυρίων δραχμών τότε.
Σαν Σήμερα 8/7: Ο Τζιοβάνι ντύνεται στα «ερυθρόλευκα»

Σαν Σήμερα 8/7: 20 χρόνια πέρασαν από την ημέρα που Τζιοβάνι Σίλβα ντε Ολιβέιρα μεταγράφηκε από την Μπαρτσελόνα στον Ολυμπιακό με το μυθικό ποσό των 4 δισεκατομμυρίων δραχμών τότε.

Στις 8 Ιουλίου το 1999 ο Βραζιλιάνος άσος, Τζιοβάνι, γίνεται παίκτης του Ολυμπιακού, παίρνοντας μεταγραφή από την Μπαρτσελόνα με το υπέρογκο, για τα δεδομένα της εποχής, ποσό των 4 δισεκατομμυρίων δραχμών.

Έμεινε μέχρι το 2005 και λατρεύτηκε από τους φίλους της ομάδας. Οκτώ ημέρες αργότερα κατέκλυσαν το «Ελ. Βενιζελός», αποθεώνοντάς τον.

Κατέκτησε 6 πρωταθλήματα σε 7 χρόνια με τους Πειραιώτες και σκόραρε σε συνολικά 60 γκολ σε 130 ματς.

Προσέφερε απίθανες στιγμές, με χαρακτηριστικά παραδείγματα τα ματς με Ρεάλ, Λεβερκούζεν και Γαλατασαράι.

Σαν σήμερα 7/7 στον Παγκόσμιο αθλητισμό

2018: Ο Ιρλανδός αστέρας των δύο τροχών, William Dunlop, χάνει τον έλεγχο της Yamaha YZF-R1 στο τούνελ της μήκους 2.9 μιλίων διαδρομής κατά τη διάρκεια των δοκιμών του αγώνα Skerries 100 κοντά στο Δουβλίνο και λίγο μετά το ατύχημα, υποκύπτει στα τραύματά του.

2015: Ο Έλληνας πρωταθλητής των 110 μέτρων με εμπόδια Κώστας Δουβαλίδης τερματίζει πρώτος στη σειρά του.

Δεύτερος στο σύνολο με 13.33, επίδοση που αποτελεί νέο πανελλήνιο ρεκόρ στο μίτινγκ “Ιστβαν Γκιουλάι” στο Σεκεσφεχερβάρ της Ουγγαρίας.

2000: Η Venus Williams γίνεται η πρώτη έγχρωμη αθλήτρια μετά την Althea Gibson το 1957 που κατακτά το Wimbledon.

Κέρδισε στον τελικό την Lindsay Davenport με 2-0. Με την αδερφή της Serena γίνονται οι πρώτες αδελφές που κατακτούν τον τίτλο στο διπλό γυναικών.

1990: Η Δυτική Γερμανία κατακτά το 14ο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου νικώντας την Αργεντινή με 1-0 με πέναλτι του Andreas Brehme στη Ρώμη. Πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης ανακηρύσσεται ο Ιταλός Toto Scillaci με 6 γκολ.

1912: ρυσό μετάλλιο στο μήκος άνευ φοράς κερδίζει ο Κωνσταντίνος Τσικλητήρας στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Στοκχόλμης με επίδοση 3.37.

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Σαν Σήμερα 8/7: Ο Τζιοβάνι ντύνεται στα «ερυθρόλευκα»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.