ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σαν σήμερα: H «ψυχρή» εκτέλεση του βιομήχανου Μποδοσάκη από την 17Ν

Σαν σήμερα το 1988, η 17 Νοέμβρη δολοφόνησε στην περιοχή του Ψυχικού, μέσα στο αυτοκίνητο του, τον Αλέξανδρο Αθανασιάδη-Μποδοσάκη.
Σαν σήμερα: H «ψυχρή» εκτέλεση του βιομήχανου Μποδοσάκη από την 17Ν

17Ν-Μποδοσάκης: Σαν σήμερα το 1988, η 17 Νοέμβρη δολοφόνησε στην περιοχή του Ψυχικού, μέσα στο αυτοκίνητο του, τον Αλέξανδρο Αθανασιάδη-Μποδοσάκη.

17Ν-Μποδοσάκης: Σαν σήμερα, την 1 Μαρτίου του 1988 η 17 Νοέμβρη πραγματοποίησε την δολοφονία του επιχειρηματία Αλέξανδρου Αθανασιάδη-Μποδοσάκη όταν βρισκόταν στο αυτοκίνητο του.

Επρόκειτο για το γενικό διευθυντή της εταιρείας λιπασμάτων αλλά και της ΠΥΡΚΑΛ, ο οποίος βρήκε τραγικό θάνατο από τις σφαίρες της τρομοκρατικής οργάνωσης.

Συγκεκριμένα, περίπου στις 8:30 το πρωί, δύο άνδρες που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα πρόλαβαν το αυτοκίνητο του που ήταν σταματημένο σε φανάρι του Ψυχικού και τον πυροβόλησαν πέντε φορές.

Ο ίδιος δεν μπόρεσε να χρησιμοποιήσει το πιστόλι που είχε μαζί του επειδή φοβόταν για τη ζωή του, προκειμένου να προστατευτεί.

Λίγο μετά το θάνατο του η 17 Νοέμβρη έδωσε μία πολυσέλιδη προκήρυξη, μιλώντας για τη δολοφονία του.

«Αποφασίσαμε λοιπόν να εκτελέσουμε τον Αλέξανδρο Αθανασιάδη-Μποδοσάκη. Σαν κύριος μέτοχος σήμερα, αλλά και σαν κύριος υπεύθυνος της Διοίκησης του ομίλου τουλάχιστον την τελευταία 20ετία είναι υπεύθυνος της για όλα τα εγκλήματα ενάντια στην εργατική τάξη. Είναι υπεύθυνος για όλες τις απάτες του ομίλου ενάντια στη χώρα.

Ο Αθανασιάδης Μποδοσάκης είναι το κλασικό υπόδειγμα του καπιταλιστή της λματ. Μεσαιωνικού τύπου εκμετάλλευση, αδιαφορία για την υγεία των εργατών και για το περιβάλλον, το σακάτεμά τους, καταστροφή και μόλυνση του περιβάλλοντος. Ονομάζουμε λματ την τάξη των μεγάλων καπιταλιστών που απέτυχαν σαν άτομα επιχειρηματίες, αφού οι επιχειρήσεις τους χρεοκόπησαν και είναι υπερχρεωμένες».

Η ατζέντα της ημέρας (01/3)

Απίθανες προσφορές και σούπερ πακέτα σε παιδικά περιοδικά και παραμύθια στο Magbox.gr.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Σαν σήμερα: H «ψυχρή» εκτέλεση του βιομήχανου Μποδοσάκη από την 17Ν», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.