Σαν σήμερα: H «ψυχρή» εκτέλεση του βιομήχανου Μποδοσάκη από την 17Ν


Sportime Team

Σαν σήμερα: H «ψυχρή» εκτέλεση του βιομήχανου Μποδοσάκη από την 17Ν


17Ν-Μποδοσάκης: Σαν σήμερα το 1988, η 17 Νοέμβρη δολοφόνησε στην περιοχή του Ψυχικού, μέσα στο αυτοκίνητο του, τον Αλέξανδρο Αθανασιάδη-Μποδοσάκη.

17Ν-Μποδοσάκης: Σαν σήμερα, την 1 Μαρτίου του 1988 η 17 Νοέμβρη πραγματοποίησε την δολοφονία του επιχειρηματία Αλέξανδρου Αθανασιάδη-Μποδοσάκη όταν βρισκόταν στο αυτοκίνητο του.

Επρόκειτο για το γενικό διευθυντή της εταιρείας λιπασμάτων αλλά και της ΠΥΡΚΑΛ, ο οποίος βρήκε τραγικό θάνατο από τις σφαίρες της τρομοκρατικής οργάνωσης.

Συγκεκριμένα, περίπου στις 8:30 το πρωί, δύο άνδρες που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα πρόλαβαν το αυτοκίνητο του που ήταν σταματημένο σε φανάρι του Ψυχικού και τον πυροβόλησαν πέντε φορές.

Ο ίδιος δεν μπόρεσε να χρησιμοποιήσει το πιστόλι που είχε μαζί του επειδή φοβόταν για τη ζωή του, προκειμένου να προστατευτεί.

Λίγο μετά το θάνατο του η 17 Νοέμβρη έδωσε μία πολυσέλιδη προκήρυξη, μιλώντας για τη δολοφονία του.

«Αποφασίσαμε λοιπόν να εκτελέσουμε τον Αλέξανδρο Αθανασιάδη-Μποδοσάκη. Σαν κύριος μέτοχος σήμερα, αλλά και σαν κύριος υπεύθυνος της Διοίκησης του ομίλου τουλάχιστον την τελευταία 20ετία είναι υπεύθυνος της για όλα τα εγκλήματα ενάντια στην εργατική τάξη. Είναι υπεύθυνος για όλες τις απάτες του ομίλου ενάντια στη χώρα.

Ο Αθανασιάδης Μποδοσάκης είναι το κλασικό υπόδειγμα του καπιταλιστή της λματ. Μεσαιωνικού τύπου εκμετάλλευση, αδιαφορία για την υγεία των εργατών και για το περιβάλλον, το σακάτεμά τους, καταστροφή και μόλυνση του περιβάλλοντος. Ονομάζουμε λματ την τάξη των μεγάλων καπιταλιστών που απέτυχαν σαν άτομα επιχειρηματίες, αφού οι επιχειρήσεις τους χρεοκόπησαν και είναι υπερχρεωμένες».

Η ατζέντα της ημέρας (01/3)

Απίθανες προσφορές και σούπερ πακέτα σε παιδικά περιοδικά και παραμύθια στο Magbox.gr.

Εγγραφείτε στο Ειδήσεις, νέα, παρασκήνια από το Sportime μέσα από το Google news