ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σαν σήμερα η δεύτερη απόδραση του Παλαιοκώστα με ελικόπτερο από τον Κορυδαλλό (vid)

Συμπληρώνονται 10 χρόνια όταν σαν σήμερα, στις 22 Φεβρουαρίου του 2009 οι κρατούμενοι Βασίλης Παλαιοκώστας και Αλκέτ Ριτζάι απέδρασαν από τις φυλακές Κορυδαλλού με ελικόπτερο!
Σαν σήμερα η δεύτερη απόδραση του Παλαιοκώστα με ελικόπτερο από τον Κορυδαλλό (vid)

Συμπληρώνονται 10 χρόνια όταν σαν σήμερα, στις 22 Φεβρουαρίου του 2009 οι κρατούμενοι Βασίλης Παλαιοκώστας και Αλκέτ Ριζάι απέδρασαν από τις φυλακές Κορυδαλλού με ελικόπτερο!

Τρία χρόνια μετά από την πρώτη του απόδραση με τον ίδιο τρόπο, στις 5/6/2016, οι δύο κρατούμενοι μέσα από τις φυλακές Κορυδαλλού με ελικόπτερο στις 15.45 το μεσημέρι της Κυριακής.

Μία μέρα πριν από τη δίκη

Οπως αναφέρεται χαρακτηριστικά και στη wikipedia, οι δύο άνδρες είχαν μεταφερθεί στις φυλακές του Κορυδαλλού όπου κρατούνταν στα κελιά της απομόνωσης, περιμένοντας την εκδίκαση της υπόθεσης από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιώς.

Η δίκη είχε οριστεί να αρχίσει την Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου του 2009 αλλά την Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2009, ένα ελικόπτερο καταφτάνει και πάλι πάνω από τον προαύλιο χώρο των φυλακών Κορυδαλλού, παραλαμβάνει τους Παλαιοκώστα και Ριζάι, και εξαφανίζεται παρά τους πυροβολισμούς που δέχτηκε από τους φύλακες του προαυλίου με κατεύθυνση προς το Καπανδρίτι.

Σύμφωνα με τις καταθέσεις του πιλότου και άλλων αυτοπτών μαρτύρων, το ελικόπτερο ξεκίνησε στις 13:30 από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» με μοναδικό επιβάτη τον πιλότο του. Όπως είχε δηλώσει και στο σχέδιο πτήσης του, φτάνει στις 14:30 στην Ιτέα, όπου παραλαμβάνει δυο άτομα (έναν άντρα και μια γυναίκα) και επιστρέφει.

Πάνω από την Ελευσίνα, απειλούν με όπλο τον πιλότο και τον αναγκάζουν να κατευθυνθεί προς τις φυλακές Κορυδαλλού. Περίπου στις 16:00 φτάνουν πάνω από το συγκρότημα των φυλακών, ρίχνουν ανεμόσκαλα, την οποία ανεβαίνουν οι Ριζάι και Παλαιοκώστας, που βρίσκονταν στο προαύλιο χώρο των απομονωτηρίων της φυλακής, στην τρίτη πτέρυγα, και εξαφανίζονται. Στο Πολυδένδρι Καπανδριτίου εγκαταλείπουν το ελικόπτερο και τον πιλότο, δεμένο και φιμωμένο, επιβιβάζονται σε ένα τζιπ και φεύγουν προς την Εθνική οδό.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Σαν σήμερα η δεύτερη απόδραση του Παλαιοκώστα με ελικόπτερο από τον Κορυδαλλό (vid)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.