ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σαν Σήμερα: Ημέρα των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων

Γιορτάζεται η ημέρα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων μετά από απόφαση του ΟΗΕ.
Σαν Σήμερα: Ημέρα των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων

Σαν Σήμερα: Γιορτάζεται η ημέρα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων μετά από απόφαση του ΟΗΕ.

Στις 27 Ιουνίου, κάθε χρόνου, έχει καθιερωθεί να γιορτάζεται, η Ημέρα των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων. Η συγκεκριμένη απόφαση πάρθηκε από τον ΟΗΕ.

Ενώ είναι χαρακτηριστικό, πως το αποφάσισε ομόφωνα η γενική συνέλευση, του διεθνούς οργανισμού, στις 6 Απριλίου του 2017.

Με αυτόν τον τρόπο ήθελε να τονίσει, πόσο σπουδαίος είναι ο ρόλος της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, ώστε να υπάρχει βιώσιμη ανάπτυξη.

Έτσι ώστε να υπάρχει αξιοπρεπής εργασία για όλους, να γίνει μεγαλύτερη η δημιουργικότητα και η καινοτομία. Η πρωτοβουλία πάρθηκε από την αντιπροσωπεία του ΟΗΕ, στην Αργεντινή και έλαβε σημαντική υποστήριξη από το Διεθνές Συμβούλιο Μικρών Επιχειρήσεων (ICSB).

Για να αναγνωριστεί μια επιχείρηση ως μικρομεσαία, από την Ευρωπαϊκή Ένωση, χρειάζεται να τηρεί τα κριτήρια όσον αφορά τον αριθμό των ατόμων που εργάζονται σ’ αυτή.

Αλλιώς πρέπει να υπάρχει το αντίστοιχο όριο στο ισολογισμό της ή στον κύκλο εργασιών της. Έτσι ως πολύ μικρή επιχείρηση εκλαμβάνεται αυτή, που απασχολεί ως εργαζόμενους λιγότερα από δέκα άτομα. Από τα οποία ο ετήσιος κύκλος εργασιών ή ισολογισμός δεν είναι μεγαλύτερος από δύο εκατομμύρια ευρώ.

Μικρή επιχείρηση (small enterprise) θεωρείται εκείνη στην οποία δεν εργάζονται περισσότερα από 50 άτομα. Των οποίων ο κύκλος εργασιών ή ο ισολογισμός δεν υπερβαίνουν τα δέκα εκατομμύρια ευρώ.

Τέλος ως μεσαία επιχείρηση αναγνωρίζεται αυτή, στην οποία δεν απασχολούνται, πάνω από 250 άτομα. Αυτά δεν πρέπει να έχουν κύκλο εργασιών που να υπερβαίνει τα 50εκ. ή ετήσιο συνολικό ισολογισμό που να είναι μεγαλύτερος από 43 εκατομμύρια.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ICSB, οι ΜΜΕ αποτελούν το 90% των επιχειρήσεων του πλανήτη, απασχολούν το 60 με 70% των εργαζομένων και εισφέρουν το 50% του παγκόσμιου ΑΕΠ.

Πηγή: Sansimera.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ατζέντα της ημέρας (27/06)

Αγοράστε το Sportimekids και τον Super οδηγό για το Euro 2020 online Με την αγορά 3 προϊόντων και πάνω – δωρεάν έξοδα αποστολής.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Σαν Σήμερα: Ημέρα των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Γιώργος Διπλοΐδης

Είμαι ο Γιώργος Διπλοΐδης και γεννήθηκα στην Θεσσαλονίκη. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και ψυχολογία αλλά με κέρδισε η πρώτη. Από μικρός ήμουν με μία μπάλα στο χέρι, έτσι αποφάσισα να πιάσω την... πένα. Έχω την ευτυχία να έχω την... αίσθηση κάθε μέσου, Ραδιόφωνο (Radio Sport 98.7, Libero 107.4, Fair Play 96.1, Radio North 98.0), Εφημερίδα (Σπορ του Βορρά, Goal News, Fair Play Arena Press), ιστοσελίδες (Sfina.gr, eurobasket.com) και τηλεόραση (4Ε Τηλεόραση, Βεργίνα). Στο ξεκίνημα της πορείας μου, πριν από 20χρόνια περίπου, άρχισα να πρωτοδιαβάζω το Sportime. To οποίο μου έκανε την τιμή να γράφω γι' αυτό λίγο καιρό πριν φύγει το 2020. Καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ και την γενικότερη ειδησεογραφία, ενώ προσπαθώ να δίνω το... άρωμα των εξελίξεων από την πόλη μου.