ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σαρηγιάννης: «Χρειάζεται ένας μήνας lockdown για να μειωθούν τα κρούσματα κάτω από 800»

Στο κανάλι του ΣΚΑΪ φιλοξενήθηκε ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης που δεν φάνηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος για τον μήνα Μάρτιο ενώ τόνισε πως χρειάζεται ακόμη ένας μήνας lockdown για να πέσουμε κάτω από τα 800 κρούσματα!
Σαρηγιάννης: «Χρειάζεται ένας μήνας lockdown για να μειωθούν τα κρούσματα κάτω από 800»

Στο κανάλι του ΣΚΑΪ φιλοξενήθηκε ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης που δεν φάνηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος για τον μήνα Μάρτιο ενώ τόνισε πως χρειάζεται ακόμη ένας μήνας lockdown για να πέσουμε κάτω από τα 800 κρούσματα!

Σαρηγιάννης: Η Κυβέρνηση πήρε νέα μέτρα για την αντιμετώπιση του κορονοϊού όμως όπως δήλωσε στο κανάλι του ΣΚΑΪ, ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, δεν μπορούμε να είμαστε ιδιαίτερα αισιόδοξοι ότι θα πέσουμε κατά πολύ στα κρούσματα τον μήνα Μάρτιο.

Τα κρούσματα θα αρχίσουν να πέφτουν από τις επόμενες 2-3 μέρες στην Αττική και μετά από 3-4 μέρες πανελλαδικά τόνισε μεταξύ άλλων ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Όπως εξήγησε, αυτό δεν θα οφείλεται σε αυτά τα μέτρα αλλά στα προηγούμενα μέτρα που ίσχυαν στην Αττική. «Τώρα αρχίζουμε να βλέπουμε τα αποτελέσματα πολύ πιο χειροπιαστά» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ανέφερε ότι δεν θα καταφέρουμε να πέσουμε κάτω από τα  1000 κρούσματα εύκολα μέσα στον Μάρτιο γιατί υπάρχουν οι μεταλλάξεις του κορωνοιου.«Αν θέλουμε να πέσουμε στα 800 κρούσματα χρειαζόμαστε ένα μήνα παράταση του lockdown».

Ο ίδιος εκτιμά ότι η εικόνα της πανδημίας στην Ελλάδα θα είναι καλύτερη. «Εκτιμώ ότι πάμε σε καλύτερη εικόνα και αν εφαρμόσουμε τα μέτρα αυτά με σύνεση νομίζω ότι θα πάμε σε σημαντικά καλύτερη εικόνα».

Ωστόσο, σημείωσε ότι δεν θα είναι αρκετά ταχεία η αποκλιμάκωση και επεσήμανε ότι πρέπει να γίνουν συζητήσεις για το πώς μπορούμε να ανοίγουμε με ασφάλεια.

Μέσα Ιουλίου θα έχουμε δεκάδες κρούσματα

Εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι το καλοκαίρι και συγκεκριμένα μέσα Ιουλίου θα έχουμε δεκάδες κρούσματα.

«Μεσα στο μήνα μπορεί να ανοίξει  η αγορά με το click away»

Σχετικά με το άνοιγμα του λιανεμπορίου σημείωσε ότι θα μπορούσε να ανοίξει μέσα στον Μάρτιο, σταδιακά, πρώτα με click away και ταυτόχρονα τα μαγαζιά να εφοδιαστούν με συσκευές απολύμανσης του αέρος ώστε να υπάρχει μείωση του ιικού φορτίου.

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Σαρηγιάννης: «Χρειάζεται ένας μήνας lockdown για να μειωθούν τα κρούσματα κάτω από 800»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Χρήστος Μαγγίνας

Ο Χρήστος Μαγγίνας γεννήθηκε στις 16/08/1996 στην Αλεξανδρούπολη και είναι απόφοιτος ΑΕΙ. Από μικρή ηλικία είχε το πάθος της ενασχόλησης με την αθλητική δημοσιογραφία. Από τον Ιανουάριο του 2021 ανήκει στην ομάδα του Sportime.gr.