Σαρηγιάννης: «Χρειάζεται ένας μήνας lockdown για να μειωθούν τα κρούσματα κάτω από 800»


Χρήστος Μαγγίνας

Σαρηγιάννης: «Χρειάζεται ένας μήνας lockdown για να μειωθούν τα κρούσματα κάτω από 800»


Στο κανάλι του ΣΚΑΪ φιλοξενήθηκε ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης που δεν φάνηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος για τον μήνα Μάρτιο ενώ τόνισε πως χρειάζεται ακόμη ένας μήνας lockdown για να πέσουμε κάτω από τα 800 κρούσματα!

Σαρηγιάννης: Η Κυβέρνηση πήρε νέα μέτρα για την αντιμετώπιση του κορονοϊού όμως όπως δήλωσε στο κανάλι του ΣΚΑΪ, ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, δεν μπορούμε να είμαστε ιδιαίτερα αισιόδοξοι ότι θα πέσουμε κατά πολύ στα κρούσματα τον μήνα Μάρτιο.

Τα κρούσματα θα αρχίσουν να πέφτουν από τις επόμενες 2-3 μέρες στην Αττική και μετά από 3-4 μέρες πανελλαδικά τόνισε μεταξύ άλλων ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Όπως εξήγησε, αυτό δεν θα οφείλεται σε αυτά τα μέτρα αλλά στα προηγούμενα μέτρα που ίσχυαν στην Αττική. «Τώρα αρχίζουμε να βλέπουμε τα αποτελέσματα πολύ πιο χειροπιαστά» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ανέφερε ότι δεν θα καταφέρουμε να πέσουμε κάτω από τα  1000 κρούσματα εύκολα μέσα στον Μάρτιο γιατί υπάρχουν οι μεταλλάξεις του κορωνοιου.«Αν θέλουμε να πέσουμε στα 800 κρούσματα χρειαζόμαστε ένα μήνα παράταση του lockdown».

Ο ίδιος εκτιμά ότι η εικόνα της πανδημίας στην Ελλάδα θα είναι καλύτερη. «Εκτιμώ ότι πάμε σε καλύτερη εικόνα και αν εφαρμόσουμε τα μέτρα αυτά με σύνεση νομίζω ότι θα πάμε σε σημαντικά καλύτερη εικόνα».

Ωστόσο, σημείωσε ότι δεν θα είναι αρκετά ταχεία η αποκλιμάκωση και επεσήμανε ότι πρέπει να γίνουν συζητήσεις για το πώς μπορούμε να ανοίγουμε με ασφάλεια.

Μέσα Ιουλίου θα έχουμε δεκάδες κρούσματα

Εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι το καλοκαίρι και συγκεκριμένα μέσα Ιουλίου θα έχουμε δεκάδες κρούσματα.

«Μεσα στο μήνα μπορεί να ανοίξει  η αγορά με το click away»

Σχετικά με το άνοιγμα του λιανεμπορίου σημείωσε ότι θα μπορούσε να ανοίξει μέσα στον Μάρτιο, σταδιακά, πρώτα με click away και ταυτόχρονα τα μαγαζιά να εφοδιαστούν με συσκευές απολύμανσης του αέρος ώστε να υπάρχει μείωση του ιικού φορτίου.

 

Εγγραφείτε στο Ειδήσεις, νέα, παρασκήνια από το Sportime μέσα από το Google news