ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σαρηγιάννης: «Όχι» στην άρση του lockdown στις 7/01 – Να μην ανοίξουν τα σχολεία

Ο καθηγητής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, τονίζοντας ότι τα σχολεία δεν πρέπει να ανοίξουν μετά τις γιορτές.
Σαρηγιάννης: «Όχι» στην άρση του lockdown στις 7/01 – Να μην ανοίξουν τα σχολεία

Ο καθηγητής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, τονίζοντας ότι τα σχολεία δεν πρέπει να ανοίξουν μετά τις γιορτές.

Pαρά το γεγονός ότι είμαστε σε φάση αποκλιμάκωσης του δεύτερου κύματος του κορονοϊού στη χώρα μας, ο καθηγητής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, θεωρεί ότι η άρση του lockdown στις 7 Ιανουαρίου θα είναι πρόωρη. «Δεν μας παίρνει να μας ξεφύγει η πανδημία», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Σαρηγιάννης, μιλώντας στο Open TV.

«Είμαστε σε φάση αποκλιμάκωσης. Με καθυστέρηση δύο εβδομάδων στις ΜΕΘ και στους θανάτους. Είναι δύσκολη περίοδος λόγω των καιρικών συνθηκών», ανέφερε και ήταν αρνητικός και στο άνοιγμα των σχολείων μετά τις γιορτές. «Καταλαβαίνω ότι είναι ο στόχος να ανοίξουν τα σχολεία, αλλά με τις ενδείξεις που έχουμε ανά περιοχή στη χώρα δεν νομίζω ότι μπορεί να γίνει. Θα βοηθούσε η αύξηση της τηλεργασίας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ελληνοτουρκικά: Οι τελευταίες εξελίξεις για τα F-35 και την Ελλάδα

Αναφερόμενος στις επιβαρυμένες περιοχές ο κ. Σαρηγιάννης είπε: «Είναι δύσκολη περίοδος για την Δυτική Αττική και την Κοζάνη, έχουν αρνητική δυναμική. Με ανησυχεί η Αιτωλοακαρνανία, αλλά δεν χρειάζεται αυστηρότερα μέτρα. Ίσως υπάρχει κάποια εστία, χρειάζεται περισσότερη ανίχνευση. Και στην Ξάνθη υπάρχει πρόβλημα αλλά όχι για εγκλεισμό».

Όσο για την απόφαση του lockdown εξήγησε: «Ξαφνικά εδώ και 10 ημέρες η καμπύλη από πτωτική σταθεροποιήθηκε, που οφείλεται στην αύξηση της δυναμικής σε αυτές τις περιοχές. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να ξεφύγει στην Αττική των 4 εκατ. πολιτών. Οι βιομηχανίες της Δυτικής Αττικής χρειάζονται περισσότερα τεστ και συσκευές απολύμανσης αέρα.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Σαρηγιάννης: «Όχι» στην άρση του lockdown στις 7/01 – Να μην ανοίξουν τα σχολεία», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Γιώργος Διπλοΐδης

Είμαι ο Γιώργος Διπλοΐδης και γεννήθηκα στην Θεσσαλονίκη. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και ψυχολογία αλλά με κέρδισε η πρώτη. Από μικρός ήμουν με μία μπάλα στο χέρι, έτσι αποφάσισα να πιάσω την... πένα. Έχω την ευτυχία να έχω την... αίσθηση κάθε μέσου, Ραδιόφωνο (Radio Sport 98.7, Libero 107.4, Fair Play 96.1, Radio North 98.0), Εφημερίδα (Σπορ του Βορρά, Goal News, Fair Play Arena Press), ιστοσελίδες (Sfina.gr, eurobasket.com) και τηλεόραση (4Ε Τηλεόραση, Βεργίνα). Στο ξεκίνημα της πορείας μου, πριν από 20χρόνια περίπου, άρχισα να πρωτοδιαβάζω το Sportime. To οποίο μου έκανε την τιμή να γράφω γι' αυτό λίγο καιρό πριν φύγει το 2020. Καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ και την γενικότερη ειδησεογραφία, ενώ προσπαθώ να δίνω το... άρωμα των εξελίξεων από την πόλη μου.