ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σάββας Ξηρός: Αν είχα κάνει καριέρα και είχα λεφτά, θα είχα άλλη αντιμετώπιση

«Αν μου πουν να βγαίνω με βραχιολάκι, δεν θα βγω, δεν θα το δεχτώ»
Σάββας Ξηρός: Αν είχα κάνει καριέρα και είχα λεφτά, θα είχα άλλη αντιμετώπιση

Στην αίτηση αποφυλάκισης που κατέθεσε ο καταδικασμένος σε πέντε φορές ισόβια για συμμετοχή στην οργάνωση 17Ν, αναφέρθηκε ο Σάββας Ξηρός.

Ο 55χρονος βαρυποινίτης με αίτηση του ζητεί την υφ’ όρον απόλυση του επικαλούμενος σοβαρά προβλήματα υγείας. Μάλιστα, επικαλείται το άρθρο 110Α ΠΚ του πολυσυζητημένου νόμου Παρασκευόπουλου.

Σχολιάζοντας τις αντιδράσεις ανέφερε πως «προφανώς αυτοί που αντιδρούν θα πρέπει να μάθουν κάποια πράγματα για τον νομικό πολιτισμό της Ελλάδας. Το θέμα είναι νομικό».

Όπως ανέφερε ο καταδικασμένος για συμμετοχή στην 17 Νοέμβρη, έχει ζητήσει συγγνώμη από το 2013 για τις πράξεις του. «Το θέμα της συγγνώμης είναι πολύ προσωπικό, έχω ζητήσει από το 2013».

Όπως ανέφερε μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Θέμα»: «Το πώς μεταχειρίζεται τους νόμους η δικαιοσύνη, τους ξέρουμε όλοι. Αν εφαρμοστεί ο νόμος θα βγω, αλλά πιο πολλές πιθανότητες για εμάς τους φτωχούς είναι να κερδίσουμε την ρουλέτα».

Σχολιάζοντας τις αποφάσεις της δικαιοσύνης ο έγκλειστος-καταδικασμένος για συμμετοχή στην οργάνωση 17Ν είπε, «δεν αισθάνομαι αδικημένος, ξέρω ποιος είναι ο ρόλος της. Ξέρω ότι τον εφαρμόζει α λα καρτ. Αν είχα κάνει καριέρα και είχα λεφτά, θα είχα άλλη αντιμετώπιση».

«Αν μου πουν να βγαίνω με βραχιολάκι, δεν θα βγω, δεν θα το δεχτώ, εδώ θα μείνω», ξεκαθάρισε ο Σάββας Ξηρός.

«Mε το βραχιολάκι δεν βγαίνεις, μπαίνεις. Μπαίνεις στην επίβλεψη μιας εταιρείας που είναι υπεύθυνη για εγκλήματα. Θέλετε εσείς να σας βάλουν κάτω και να σας μαρκάρουν; Ας βάλουν περιορισμό κατοίκων, ας βάλουν άρματα γύρω – γύρω από το σπίτι», ανέφερε.

Αναφερόμενος στην φυλάκισή του, είπε «υπάρχει μια ανομία, αυτός είναι ο λόγος που ζήτησα συγγνώμη, όχι πολιτική. Το έχω αποδεχτεί για αυτό είμαι εδώ αδιαμαρτύρητα, ξέρω γιατί είμαι εδώ μέσα.. δικαιούμουν εδώ και 13 χρόνια να κάνω αίτηση και δεν έκανα. Αν δεν έλεγα για τα βασανιστήρια στον Ευαγγελισμό θα παρακολουθούσα τα δικαστήρια από το σπίτι μου».

Μιλώντας για την ζωή στο κελί, ανέφερε ότι έχει τον μεγάλο αδερφό του Χριστόδουλο εκεί και τον βοηθά.

ΠΗΓΗ: newsbeast.gr

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Σάββας Ξηρός: Αν είχα κάνει καριέρα και είχα λεφτά, θα είχα άλλη αντιμετώπιση», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.