ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σαββίδης-Πόρτο Καρράς: Από τις μεγαλύτερες επενδύσεις στην ιστορία

Στα χέρια του Ιβάν Σαββίδη περνά το Πόρτο Καρράς καθώς επιτεύχθηκε συμφωνία μεταξύ του επιχειρηματία και της Τεχνικής Ολυμπιακής έναντι τιμήματος 205 εκατ. ευρώ.
Σαββίδης-Πόρτο Καρράς: Από τις μεγαλύτερες επενδύσεις στην ιστορία

Στα χέρια του Ιβάν Σαββίδη μέσω εξαγοράς περνά το μεγάλης οικονομικής και ιστορικής σημασίας τουριστικό συγκρότημα του Πόρτο Καρράς στη Χαλκιδική.

Το Πόρτο Καρράς στη Χαλκιδική θα μεταβιβαστεί στον όμιλο Σαββίδη, και συγκεκριμένα στη θυγατρική εταιρεία Belterra Investments, αντί ποσού 205 εκατ. ευρώ.

Έτσι, το εμβληματικό τουριστικό συγκρότημα αλλάζει ιδιοκτήτη μετά δύο και πλέον δεκαετίες, καθώς ο κ. Κων. Στέγγος το είχε αποκτήσει στο τέλος του 1999.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ – Ιβάν Σαββίδης: Ο άνθρωπος που άλλαξε τον ΠΑΟΚ! (vids)

Το συγκρότημα καταλαμβάνει έκταση 17.630 στρεμμάτων και αποτελείται από τα ξενοδοχεία «Μελίτων» και «Σιθωνία», τις Βίλες «Γαλήνη» και «Καλύβα», τη μεγαλύτερη ιδιωτική στη Βόρεια Ελλάδα και από τις μεγαλύτερες στα Βαλκάνια, οινοποιείο,τις αθλητικές εγκαταστάσεις καλαθοσφαίρισης, ποδοσφαίρου,ιππασίας, τέννις, ποδηλασίας, αναρρίχησης, θαλασσίων sports, το μεγαλύτερο κέντρο spa-θαλασσοθεραπείας της νοτιοανατολικής Ευρώπης και το καζίνο.

«Το πολυεπίπεδο επιχειρηματικό σχέδιο της Belterra Investments Ltd. αφορά τόσο στην ολιστική αναβάθμιση των υπαρχουσών υποδομών όσο και στην ανάπτυξη νέων, με στόχο το εμβληματικό Πόρτο Καρράς να επανατοποθετηθεί ως ένας μοναδικός προορισμός υψηλών προδιαγραφών στην εγχώρια και διεθνή  αγορά. Η συγκεκριμένη επένδυση στο χώρο της διαχείρισης και ανάπτυξης πολυτελών και πολυθεματικών ξενοδοχειακών τουριστικών προορισμών σηματοδοτεί συγχρόνως και την περαιτέρω ενίσχυση του επενδυτικού προσανατολισμού της εταιρείας στον δυναμικό κλάδο του ελληνικού τουρισμού» αναφέρεται στην ανακοίνωση μεταξύ άλλων.

Πηγή: ethnos.gr

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Σαββίδης-Πόρτο Καρράς: Από τις μεγαλύτερες επενδύσεις στην ιστορία», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.