ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σχολεία 10/01 : Εισαγγελέας για όσους δε στείλουν τα παιδιά στο σχολείο;

Σε μπελάδες μπορεί να μπουν οι γονείς αν δεν στείλουν τα παιδιά στα σχολεία
Σχολεία 10/01 : Εισαγγελέας για όσους δε στείλουν τα παιδιά στο σχολείο;

Η καθημερινή αύξηση των κρουσμάτων στην Ελλάδα έχει αρχίσει και αγχώνει όλο και περισσότερο κόσμο, εν μέσω της απόφασης για τα σχολεία.

Μπορεί όλα τα στοιχεία να δείχνουν πως στα κρούσματα κυριαρχεί η μετάλλαξη Όμικρον η οποία είναι και πολύ πιο ήπια, όμως δεν έχουμε ακόμα ξεμπερδέψει με τη Δελτα.

Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ η αναλογία Όμικρον και Δελτα είναι περίπου στο 70-30. Με άλλα λόγια μόνο σήμερα περίπου 15,000 κρούσματα αφορούν στη μετάλλαξη Δέλτα που έχει στοιχίσει τη ζωή σε χιλιάδες συνανθρώπους μας.

Για το κλίμα φόβου που έχει δημιουργηθεί την αποκλειστική ευθύνη φέρει η κυβέρνηση με τους άστοχους χειρισμούς της. Ένα από τα μεγαλύτερα αγκάθια είναι αυτό των σχολείων. Η κυβέρνηση ανακοίνωσε πως τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά από τις 10 Ιανουαρίου αλλά η κοινωνία δεν είναι έτοιμη να το αποδεχτεί.

Πολιτική η απόφαση για τα σχολεία

Στην αντίληψη του κόσμου έχει περάσει ότι η απόφαση αυτή είναι καθαρά πολιτική. Για αυτό και πολλοί είναι οι γονείς που είναι αποφασισμένοι να μην στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο από τη Δευτέρα, μέχρι να είναι πιο ξεκάθαρα τα πράγματα για το τι ακριβώς συμβαίνει με τα κρούσματα.

Μια τέτοια απόφαση θα μπορούσε να βάλει σε μεγάλους μπελάδες τους γονείς, θα μπορούσε να τους οδηγήσει ακόμα και στον εισαγγελέα. Όπως είδαμε το προηγούμενο διάστημα, πολλοί γονείς σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας που ήταν αντίθετοι με τα τεστ και δεν έστελναν τα παιδιά τους σχολείο οδηγήθηκαν στη δικαιοσύνη. Τα σχολεία αφού επικοινώνησαν πρώτα με τις οικογένειες αυτές και έδωσαν μια διορία 1-2 ημερών για να επιστρέψουν τα παιδιά, παρέπεμψαν τις υποθέσεις στην εισαγγελία.

Δεν στέλνω το παιδί μου στο σχολείο

Κανείς δε ξέρει πόσο μεγάλο θα είναι το κίνημα του «δε στέλνω το παιδί μου στο σχολείο» τις επόμενες μέρες. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πως θα το χειριστεί η κυβέρνηση.

Τι διαβεβαιώσεις θα δώσει σε γονείς ότι έχει κάνει τα πάντα για να προστατεύσει τους ίδιους και τα παιδιά τους;

Πάντως πολλοί είναι εκείνοι που θεωρούν ότι για να φτάσουν το 50+1 στα κρούσματα των τάξεων θα χρειαστούν μόλις λίγα 24ωρα. Εξάλλου οι επιπτώσεις του ρεβεγιόν της πρωτοχρονιάς δεν έχουν φανεί ακόμα.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Σχολεία 10/01 : Εισαγγελέας για όσους δε στείλουν τα παιδιά στο σχολείο;», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Γρηγόρης Κεντητός

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.