ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σχολεία – άνοιγμα: Κρίσιμη τηλεδιάσκεψη αυτή την ώρα (vid)

Σχολεία - άνοιγμα: Κρίσιμη συνεδρίαση πραγματοποιείται αυτή την ώρα για το τι μέλλει γενέσθαι όσον αφορά τα σχολεία.
Σχολεία – άνοιγμα: Κρίσιμη τηλεδιάσκεψη αυτή την ώρα (vid)

Σχολεία – άνοιγμα: Σε εξέλιξη βρίσκεται κρίσιμη τηλεδιάσκεψη για το άνοιγμα των σχολείων. Αρχικά όλα έδειχναν ότι μετά τις δηλώσεις Πέτσα, το πρώτο κουδούνι θα ακουστεί οριστικά στις 11 Ιανουαρίου. Όμως οι σημερινές (4/1) δηλώσεις Γεωργιάδη και Σκρέτσου (σε διαφορετικές τηλεοπτικές εκπομπές) μάλλον θόλωσαν τα νερά, παρά ξεκαθάρισαν το τοπίο.

Ο κ. Γεωργιάδης, συγκεκριμένα, ανέφερε πως δεν είναι τίποτα σίγουρο και όλα θα εξαρτηθούν από την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού τις επόμενες μέρες ενώ και ο Άκης Σκρέτσος, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, σημείωνε χαρακτηριστικά «δεν υπάρχουν προειλημμένες ή ειλημμένες αποφάσεις για το άνοιγμα των σχολείων στις 11 Ιανουαρίου αλλά υπάρχει η πρόθεση της κυβέρνησης να ανοίξουν».

Την ίδια στιγμή και μεταξύ των λοιμωξιολόγων υπάρχουν διαφορετικές απόψεις ενώ την τελική απόφαση θα πάρει ο ίδιος ο πρωθυπουργός, του οποίου πρόθεση είναι το άμεσο άνοιγμα όλων των σχολικών βαθμίδων.

Πάντως, το πρωί της Δευτέρας, ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Θεόδωρος Τσούχλος, σημείωνε, μιλώντας στο OPEN TV, ότι οι εκπαιδευτικοί ζητούν – για να ανοίξουν τα σχολεία – να υπάρξει έλεγχος, τεστ για τον κορονοϊό και να τηρηθούν όλα τα μέτρα κατά της πανδημίας. «Τα σχολεία πρέπει να ανοίξουν με ασφάλεια», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κ. Τσούχλος.

Σχολεία – άνοιγμα: Να παγώσει η απόφαση ζητά ο Μόσιαλος

«Δεν θεωρείται τίποτα δεδομένο κατά την γνώμη μου. Η απόφαση υπάρχει ως δεδομένη φαντάζομαι με την προϋπόθεση ότι το Lockdown που τώρα επεκτάθηκε θα έχει τα επιθυμητά αποτελέσματα» είπε συγκεκριμένα και διερωτήθηκε επιπρόσθετα ποιος μπορεί να πάρει απόφαση για άνοιγμα εάν αυτά δεν υπάρχουν.

«Δεν πιστεύω ότι κανείς μπορεί να πάρει τέτοια απόφαση με διαφορετικά δεδομένα. Προφανώς αυτή η εκτίμηση ότι είναι δεδομένο το άνοιγμα των σχολείων βασίζεται σε μια άλλη εκτίμηση ότι το lockdown, όπως έχει επιβληθεί θα έχει τα επιθυμητά αποτελέσματα», επεσήμανε ο κ. Μόσιαλος ακόμη και τόνισε ότι εάν δεν τα έχει δεν μπορεί να επιμένει κανείς σε μια πολιτική η οποία αντιβαίνει στο τι είναι καλό να γίνει.

Σχολεία – άνοιγμα: Δείτε παρακάτω το σχετικό ρεπορτάζ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: SMS Φώτα – Άγιος Ιωάννης: Τι ισχύει για τις μετακινήσεις (vid)

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Σχολεία – άνοιγμα: Κρίσιμη τηλεδιάσκεψη αυτή την ώρα (vid)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.