ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σχολεία: Επίσημο – Η Κεραμέως ανακοίνωσε παράταση μέχρι τον Ιούνιο!

Επίσημη είναι η παράταση της σχολικής χρονιάς όπως ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας. Μέχρι τον Ιούνιο ανοιχτά τα σχολεία.
Σχολεία: Επίσημο – Η Κεραμέως ανακοίνωσε παράταση μέχρι τον Ιούνιο!

Επίσημη είναι η παράταση της σχολικής χρονιάς όπως ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας. Μέχρι τον Ιούνιο ανοιχτά τα σχολεία.

Σχολεία: Η Κυβέρνηση αποφάσισε νέα μέτρα αναφορικά με την εκπαίδευση και σήμερα έγιναν επίσημα δια στόματος της Υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως.

Eντός του Ιουνίου θα γίνει η παράταση της σχολικής χρονιάς, όπως ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως το πρωί της Τετάρτης αναφερόμενη στα σχολεία.

«Είναι απόλυτη προτεραιότητα της κυβέρνησης να ανοίξουν τα σχολεία, με ειδική μέριμνα για τα Γυμνάσια και τα Λύκεια», τόνισε χαρακτηριστικά. Όπως εξήγησε, ο λόγος που έκλεισαν οριζοντίως οι σχολικές μονάδες, ήταν γιατί παρατηρήθηκε μια αύξηση της επιδημιολογικής εικόνας κυρίως λόγω των μεταλλάξεων του κορονοϊού.

Η τηλεκπαίδευση λειτουργεί όπως είπε και πάει πολύ καλά, όμως είναι λύση έκτακτης ανάγκης, είπε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ.

Σχετικά με τις πανελλαδικές εξετάσεις, η κυρία Κεραμέως διευκρίνισε ότι θα γίνουν κανονικά τον Ιούνιο όπως πέρσι. Όσον αφορά τα πανεπιστήμια, υπάρχει η εισήγηση από τους ειδικούς να γίνει το εαρινό εξάμηνο εξ αποστάσεως.

«Επιδιώκουμε κάποιες προσαρμογές για τις πρακτικές ασκήσεις», συμπλήρωσε. Σε ό,τι αφορά τον εμβολιασμό των εκπαιδευτικών, η υπουργός είπε ότι υπάρχει ενδιαφέρον και συμμετοχή στην ειδική πλατφόρμα του υπουργείου για τα εμβόλια, αλλά και για την πλατφόρμα για τα τεστ ανίχνευσης του COVID.

Σχετικά με τα τάμπλετ, η κυρία Κεραμέως δήλωσε πως μέσα στις επόμενες μέρες θα «πέσουν» οι υπογραφές των 5 εμπλεκόμενων υπουργείων. Το συγκεκριμένο κονδύλι είναι περίπου 120 εκ. ευρώ και αφορά περισσότερο από μισό εκατομμύριο μαθητές.

Πηγή: ethnos.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ζέτα Μακρή: «Μαθήματα και το καλοκαίρι!» – Τι είπε για το voucher των 200 ευρώ

Η Υφυπουργός Παιδείας Ζέτα Μακρή προανήγγειλε παράταση του σχολικού έτους κατά δυο εβδομάδες, πανελλαδικές στην ώρα τους ενώ, τόνισε πως δεν εξετάζεται περαιτέρω μείωση της ύλης.

Σε δηλώσεις της στο Mega το πρωί της Τρίτης η Υφυπουργός Παιδείας Ζέτα Μακρή, αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο παράτασης της σχολικής χρονιάς τονίζοντας πως αν γίνει αυτό η παράταση θα αφορά μόνο δυο εβδομάδες.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Σχολεία: Επίσημο – Η Κεραμέως ανακοίνωσε παράταση μέχρι τον Ιούνιο!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Χρήστος Μαγγίνας

Ο Χρήστος Μαγγίνας γεννήθηκε στις 16/08/1996 στην Αλεξανδρούπολη και είναι απόφοιτος ΑΕΙ. Από μικρή ηλικία είχε το πάθος της ενασχόλησης με την αθλητική δημοσιογραφία. Από τον Ιανουάριο του 2021 ανήκει στην ομάδα του Sportime.gr.