ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σχολεία – Κεραμέως: «Καμία εισήγηση από τους ειδικούς για το κλείσιμό τους»

Η Υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, ήταν ξεκάθαρη αναφορικά με το ενδεχόμενο να κλείσουν τα σχολεία, τονίζοντας πως δεν υπάρχει καμία εισήγηση
Σχολεία – Κεραμέως: «Καμία εισήγηση από τους ειδικούς για το κλείσιμό τους»

Σχολεία: Η Υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει καμία εισήγηση των ειδικών για κλείσιμο των σχολείων.

Μπορεί τις τελευταίες ώρες να ακούγεται όλο και πιο έντονα ότι είναι πολύ πιθανό να κλείσουν τα σχολεία εκ νέου λόγω του κορονοϊού, ωστόσο η Υπουργός Παιδείας ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει καμία τέτοια εισήγηση.

Μιλώντας στο Mega, σημείωσε αρχικά πως: «Αύριο δεν υπάρχει προγραμματισμένη συζήτηση με τους ειδικούς για το θέμα των σχολείων. Παρακολουθούμε μέρα μέρα τις εξελίξεις και πορευόμαστε στη βάση των εισηγήσεων που μας δίνουν σχετικά με τη λειτουργία όλων των εκπαιδευτικών δομών».

Στη συνέχεια, επεσήμανε πως όλα τα σχολεία λειτουργούν τηρώντας όλα τα μέτρα πρόληψης και προστασίας και τόνισε για ακόμα μία φορά πως δεν υπάρχει εισήγηση για κλείσιμο, κάτι που σημαίνει πως το πρόγραμμα θα ισχύει και από την επόμενη εβδομάδα ως έχει.

«Σε κάθε απόφαση που λαμβάνει η κυβέρνηση στη βάση των εισηγήσεων των ειδικών, ζυγίζεται πρώτα από όλα η προστασία της ατομικής και δημόσιας υγείας και ταυτόχρονα η δυνατότητα συνέχισης της εκπαιδευτικής διαδικασίας», ανέφερε.

Μένει λοιπόν να φανεί αν τελικά θα υπάρξουν διαφορετικές αποφάσεις μέχρι την επόμενη εβδομάδα.

Τέλος, ερωτηθείς με τον γενικό ξεσηκωμό των φοιτητών με διαδηλώσεις σε ολόκληρη τη χώρα με αφορμή το νέο νομοσχέδιο για την Παιδεία, σχολίασε: «Είναι νομοσχέδιο κοινής λογικής που έρχεται να διορθώσει παθογένειες δεκαετιών. Θεωρούμε φυσιολογικό να εισάγεται στο πανεπιστήμιο ένας με βαθμό 0,6 στα 20; Νομίζω πως όχι. Επιτρέποντας κάτι τέτοιο σαν κυβέρνηση, ως πολιτεία τον κοροϊδεύουμε. Άρα θεσπίζει ακαδημαϊκές προϋποθέσεις εισαγωγής. Τις ενισχύει.

Δεύτερο, υπάρχει ελεγχόμενη είσοδος κάτι που ισχύει διεθνώς σε τόσα πανεπιστήμια του κόσμου, το προβλέπουμε και για τα ελληνικά. Έχουμε εξαιρετικά πανεπιστήμια, δεν έχουμε όμως ακαδημαϊκό περιβάλλον που αρμόζει σε αυτά. Να δώσουμε το πανεπιστήμιο που αξίζει στα παιδιά μας».

Κορονοϊός: Γενικευμένο και σκληρό Lockdown σε όλη τη χώρα! Ο κύβος ερρίφθη!

Ευρυδίκη Παπαδοπούλου: Η συγκλονιστική φωτογραφία απ’ όταν έδινε μάχη με τον καρκίνο

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Σχολεία – Κεραμέως: «Καμία εισήγηση από τους ειδικούς για το κλείσιμό τους»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μάριος Σταμπουλής

Ο Μάριος Σταμπουλής γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 23/5/1996. Από μικρός είχε πάθος με τον αθλητισμό, όμως τελικά τον «κέρδισε» η αθλητική δημοσιογραφία. Είναι τελειόφοιτος σχολής δημοσιογραφίας και πριν το Sportime στο οποίο βρίσκεται από τον Φεβρουάριο του 2020 εργάστηκε στο sdna.